, , ,

Animo vertrekt met gemengde gevoelens bij Juliana

In december 2021 oefende Animo’s selectie tegen Korbis in Waddinxveen, destijds was het koud in de hal. Afgelopen zaterdag werd er een overtreffende trap bereikt in Oud-Gastel op bezoek bij Juliana. Zoals de naam van het dorp al luid, alle huizen daar worden gestookt op oude gasstellen. De plaatselijke sporthal is net zoals de kerk in het oude centrum één van de grotere gebouwen dus daar zijn meer oude gasstellen aanwezig om de boel te verwarmen. Sporthal ’t Veerhuis heeft er drie, één voor de kantine/café, één om de douches warm te houden en één om de zaal op temperatuur te houden. Laat nou die laatste net kapot zijn en gezien de energiecrisis is er niet echt een noodzaak om deze te vervangen door een ander oud gasstel. Maar goed, steenkoud natuurlijk daar in die toch al matig verlichte hal.
We werden al gewaarschuwd in de week voorafgaand aan deze wedstrijden en er was geen woord over gelogen. Thermoshirt meenemen zeiden ze… oké prima… doe hem in de tas, zal wel meevallen. Mooi niet, aan dat ding. Net zo fashionable als Jasper op een doordeweekse trainingsavond.
Tegenstander Juliana, dat de kou inmiddels aardig kan weerstaan, huppelde lekker rond in de sporthal. Na wat navraag bleek dat de plaatselijke volleybalvereniging al vertrokken was uit de koude accommodatie omdat in de regels van de bond Nevobo staat dat het minimaal 16 graden Celsius moet zijn, dat werd bij lange na niet gehaald. Ik zie mogelijkheden, KNKV! En ineens was De Randhorst zo slecht nog niet, ondanks een lekkage hier en daar. Genoeg gezeurd, de wedstrijden:

Animo 2 is onvoldoende scherp en ziet concurrent Juliana 2 langszij komen
Voor Animo 2 stond er na vorige week wederom een heuse topper op het programma, want achtervolger Juliana 2 was er alles aan gelegen om Animo het vuur aan de schenen te leggen om zo weer aanspraak op de eerste plaats te maken. Animo kent natuurlijk een goede reeks maar wist ook dat het goed moest zijn om Juliana, dat makkelijk wedstrijden wint, van het lijf te houden. Met die intentie werd er ook gestart aan de wedstrijd, na een stevige warmloopsessie. Vera opende de score vanaf de strafworpstip (0-1) waarna de ploegen elkaar in evenwicht hielden tot 3-3, beide ploegen waren niet echt overtuigend gestart al kon de thuisploeg iets makkelijker opereren in de aanval. Het was ook niet onterecht dat Juliana een voorsprong pakte (6-3). Animo kon in deze fase niet meer dan de marge in stand houden want het miste te veel opgelegde kansen om Juliana te bedreigen. Uiteindelijk leek Juliana uit te lopen (9-5) maar Animo liet zich niet zo makkelijk opzij zetten. Met 2 doelpunten werd de achterstand weer teruggebracht naar 2 doelpunten verschil maar net voor rust gooide Juliana van afstand de 10e erin. Ruststand 10-7.
Niet perse rampzalig maar wel een stugge tegenstander en te weinig scherpte binnen de eigen ploeg maakte dat Animo in de tweede helft voor een uitdaging stond. Coaches Robbert en Rick probeerde het tij te keren door de personele bezetting te veranderen, maar dat viel de verkeerde kant op ondanks dat Animo de score weer opende nar rust. (10-8) De drie opvolgende doelpunten waren wederom van de thuisploeg door matig verdedigen werk van Animo, iets wat zo hard nodig was om het tij te keren. Animo verbeet zich en bleef in de achtervolging. Echter lukte het niet om de ban echt te breken, Juliana speelde zakelijke, zeker niet groots maar wist Animo op de juiste momenten pijn te doen. Het lukte niet om in een hogere versnelling te komen of om makkelijker tot doelpunten te komen, ondanks dat daar meer dan genoeg mogelijkheden voor waren. Balen, want de tijd tikte weg. Animo 2 verloor dus in lange tijd weer een wedstrijd met 16-13 van Juliana.
Door deze nederlaag kruipt Juliana 2 op doelsaldo over Animo 2 heen en is het de nieuwe koploper gevolgd door Animo 2 en daarachter DOT 2, allen met 10 wedstrijdpunten op zak. Juliana gaat komend weekend op bezoek bij DOT dus dat kan spannend worden, Animo zal af moeten rekenen met Reeuwijk 2 in Geldermalsen om aan de top te blijven.

Stoomtrein Animo blijft maar doorlopen, Juliana verslagen
Voor het vlaggenschip stond Juliana 1 op het programma dat zich voorafgaand op de 5e stek had genesteld. Zoals al eerder gemeld is dat misschien niet meteen waar je de ploeg zou verwachten dus Animo was op de hoede en bestudeerde de tegenstander goed in de week in aanloop op het duel. Ook bij Animo 1 werden de ijspegels van de neus afgeslagen en kon men vervolgens aan de wedstrijd beginnen.
Dat gebeurde voortvarend onder leiding van Alko die in de eerste paar minuten zijn tegenstander suf speelde en al vrij snel 4 doelpunten te pakken had in de wedstrijd. Animo pakte een 0-3 voorsprong maar zag Juliana de stand even makkelijk weer gelijk trekken (3-3) en wist dus dat de tegenstander aan probeerde te haken. Ondanks dat Animo duidelijk het initiatief behield bleef de thuisploeg meedoen tot ongeveer 10 minuten voor de rust. Animo was 4-6 naar een 5-9 voorsprong gekomen met veel beweging rond de korf. Juliana kende een lastige periode want de topschutter van de thuisploeg werd compleet overschaduwd door het ijzersterke verdedigende werk van Kevin. De beste jongen heeft de voorkant van de korf nauwelijks gehaald waar hij een week eerder 10 keer doel trof. Omdat de productie bij de andere spelers stokte kon Animo doortrekken naar een 7-13 voorsprong. Daarna werd het even stil in de hal na een oerkreet aan de zijlijn van onze Alieke die door haar onderstel heen zakte en zich moest laten wisselen voor Nicole. Het leek even ernstig maar het was vooral de schrik die er goed inzat, de schade leek beperkt. Beide ploegen troffen na het incident nog een maal doel waardoor de ruststand werd bereikt. (14-8)
In de tweede helft ging Animo domweg door met waar het mee bezig was. De tegenstander onder constante druk in de aanval en Animo zelf scorend aan onze zijde. Hierdoor groeide de voorsprong gestaag via 8-16, 9-19 en 10-24. In de slotfase vond Juliana de korf ietsje makkelijker en werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten bij een 13-25 eindstand.

Animo speelde al vroeg op de dag waardoor de meeste uitslagen langzaam binnendruppelden na de wedstrijd. En onder verloting in de Juliana-kantine kwam de uitslag van Sparta (N) 1 – Vriendenschaar 1 binnen. Concurrent Vriendenschaar kreeg ruim klop in Nijkerk en later die dag zou DOT 1 Reeuwijk 1 pootje lichten. Hierdoor groeide de voorsprong van Animo op de concurrentie tot minimaal 4 wedstrijdpunten. Animo in een zetel, houden zo!

Na de wedstrijden stond het selectie-uitje op het programma, we zijn heerlijk verwend bij Prinsheerlijk in Geldermalsen, daarna werd er nog gestapt in Utrecht door een groot deel van de selectie!

Komende zaterdag komt dus Reeuwijk op bezoek in Geldermalsen. Animo 2 weet wat het moet doen om de eer weer te herstellen tegen rodelantaarndrager Reeuwijk 2. Animo 1 treft het naar de 4e plaats afgezakte Reeuwijk 1 maar zal wederom moeten studeren. Deze ploeg maakt ondanks nederlagen tegen DOT en Vriendenschaar over het algemeen een goede indruk.