, , ,

Het is k-k-koud in W-W-Waddinxveen…

Nadat Atlantis vorige week gezonken is was het voor Animo weer zoeken naar een nieuwe tegenstander. Regelneef Kevin vond wederom een tegenstander die tegen ons wilde korfballen, namelijk Korbis. De Waddinxveense selectie was al eerder tegenstander in de voorbereiding in augustus en wilde ook nu ons ontvangen. Maar de ontvangst was op zijn zachtst gezegd koud en kil te noemen. Dat lag niet aan de thuisploeg maar had meer met de accommodatie te maken. Het leek erop dat de thuisploeg bij gratie mocht spelen in de eigen hal maar dat de deal was gesloten om de verwarming niet aan te zetten en de boel eens lekker door te laten waaien. Het zal wellicht boven nul geweest zijn in De Dreef, zoals de sporthal heette, maar de gevoelstemperatuur was -4 bij binnenkomst. Animo 2 was inmiddels gestart tegen Korbis 2 en de reservespelers zaten met de winterjas op de bank, liepen warm in trainingspak en deden pas net voor het aantreden in de wedstrijd het pak uit.
Ons tweede en het tweede team van Korbis hielden elkaar aardig in de greep. Animo leek op 2-5 een gaatje te pakken te hebben in het ijspaleis, maar Korbis haakte aan. Dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd in stand waarbij Animo het initiatief licht had tot op een zeker moment in de tweede helft. Erwin maakte een actie naar binnen en kreeg een duwtje mee in de rug van zijn tegenstander en verloor daardoor zijn evenwicht. Erwin ging met weinig acrobatiek ten gronde en rolde al kreunend even door. Zijn landing was op zijn pink geweest die onder het volle lichaamsgewicht de geest gaf en uit zijn kom geschoven was. Na wat consternatie stond Bartjan aan de zijde van Erwin om de eerste hulp te verlenen, nog kijkend naar de pink die op half 7 hing aan de hand. Vervolgens werd de afweging gemaakt om de pink te zetten, maar er werd door Animo ietwat weifelend opgetreden. Bij Korbis dachten ze daar duidelijk anders over. Nadat hij een slokje water genomen had liep de meest brede en gespierde gozer van de thuisploeg op Erwin af, kuste zijn biceps onderweg en wuifde Bartjan weg. Hij zakte door zijn knieën greep de hand en pink van Erwin vast en trok met een voor Erwin’s gevoel allesverwoestende ruk de pink weer boven de juiste plek en liet hem los. Zo… die zat weer, Erwin kon naar de kant en zou later te horen krijgen dat hij een gescheurde pees heeft. Animo liet ietwat verrast na dit incident het initiatief even aan Korbis in het vervolg van de wedstrijd maar trok voor het einde nog aardig bij. Einduitslag 14-14.
Vervolgens was het de beurt als ons eerste om aan te treden in de bittere kou tegen het eerste van Korbis. Ook hier hielden beide ploegen elkaar aardig bezig in de openingsfase. Korbis pakte op een gegeven moment de voorsprong op 5-4 maar daar schrok het enorm van of de kou sloeg op de benen want de ploeg kwam er vervolgens met name op afrondend gebied niet meer aan te pas. Animo greep het initiatief en bouwde tot aan de rust aan een voorsprong welke na een moeizame openingsfase welkom was. Er heerste de nodig onrust aan het begin van de wedstrijd waar coach Niels tijdens een time-out al aandacht aan besteedde. Animo deed het echter beter dan de tegenstander en kon gaan rusten met een 5-10 voorsprong. Na de rust poogde Korbis de schade te herstellen maar met alleen inzet zonder doelpunten werd het lastig. Animo duwde op haar beurt hard door want de 5 doelpunten van Korbis bleven lang, lang op het scorebord staan totdat Animo de 18 doelpunten bereikte. Korbis opende de score in de 2e helft pas op 6-18 toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was. Animo vond het toen wel prima en sloot de wedstrijd niet al te scherp af. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 9-19 overwinning voor de onzen en gaf veld-eersteklasser Korbis stof tot nadenken.

“Gelukkig” heeft Korbis daar de tijd voor want rond het middaguur werd al de harde lockdown aangekondigd waarbij bijna alles 4 weken platgelegd wordt uit angst voor de Omikron-variant van het Coronavirus en wat daarna gaat gebeuren is op zijn zachtst gezegd onzeker. Feit is dat Animo als vereniging 2021 in ieder geval afsluit door het voor de deur staande Kerstreces, maar niemand weet hoelang dat gaat duren. 2022 gaan we in ieder geval begroeten zonder korfbal, laten we hopen dat dat zo kort mogelijk zal zijn!

Vanaf deze plaats wenst de selectie in ieder geval iedereen (voor zover mogelijk) een hele fijne Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar!