, , ,

Animo 2 grijpt de macht, eenvoudige overwinning Animo 1

Daar zat supporter Henk, in de bus. Zijn KV Juliana-sjaal hing verdrietig om zijn schouders. In zijn linkerhand had hij nog een plastic bekertje bier vast… Lauw bier uit De Randhorst. Hij besloot geen slok te nemen en legde zijn oranje hoed op de zitting naast hem neer. Met een vluchtige blik keek hij naar buiten, afslag Gorinchem-oost. Hij zakte onderuit en bedacht dat de rit heen toch een stuk sneller ging dan terug. Hij keek nogmaals naar zijn biertje, verdrong zijn gedachten over de avond en staarde nog een tijdje voor zich uit. De avond was anders gelopen dan verwacht, de avond was mislukt… Uit frustratie had hij een confettikanon afgeschoten aan het einde van de wedstrijden, nog voor het laatste fluitsignaal… “Stomkop” mopperde hij hardop. Niemand keek op, het was stil in de bus en nu zat hij ook nog een pokkeneind van huis met een inmiddels warm biertje in zijn hand. Met de pest in zijn lijf sloot hij zijn ogen, in hoop dat hij even kon slapen…

Animo 2 wint intense wedstrijd van koploper Juliana 2 en staat voor finale
Supporter Henk viel in slaap en de wedstrijden die hij gezien had werden opnieuw in zijn droom/nachtmerrie aan hem afgespeeld, alleen dan vanuit Animo-perspectief. Vreselijk natuurlijk…

Het was erop of eronder voor Animo 2 afgelopen weekend. Koploper Juliana kwam op bezoek en alleen een winstpartij was voldoende om het kampioenschap van de tegenstander te voorkomen en zelf de koppositie over te nemen. Dat leverde natuurlijk de nodige spanning op en Animo 2 was stiller dan normaal in de voorbereiding op de wedstrijd. De bespreking werd vervroegd naar de dinsdagavond, waar hij normaal op donderdag is. De sterke punten van de tegenstander werden doorgenomen en er werd twee trainingen toegewerkt naar de cruciale ontmoeting op zaterdag. Juliana laadde ondertussen een bus vol met supporters en stuurde die laat in de middag naar Geldermalsen om Juliana 2 naar het kampioenschap te schreeuwen (en later Juliana 1 aan te moedigen). Animo anticipeerde uiteraard door Vakkie A een wedstrijdje eerder op te trommelen en er was ook veel geïnteresseerd Animo-publiek aanwezig om de strijd tegen Juliana 2 te aanschouwen.
Waar eerder in het zaalseizoen de start van wedstrijden Animo 2 nog weleens zwak kon zijn werd er vorige week trend gebroken door de openingstreffer in de wedstrijd te maken. Animo deed dat in De Randhorst tegen Juliana ook en kwam na een gespannen begin aan beide kanten op een 1-0 voorsprong. Juliana liet vervolgens het oranje supportersvak juichen door een 1-2 voorsprong op het scorebord te zetten. Animo reageerde met de 2-2 en dat bleek de opmaat voor het eerste deel van de wedstrijd waarbij de ploegen elkaar in een wurggreep hielden om het initiatief te grijpen. Juliana liet wederom zien dat het gevaarlijk was over met name de heren die van afstand goed kunnen schieten. Dat was in de uitwedstrijd ook al het geval toen Animo het onderspit moest delven. Nu was het nog maar even de vraag wie het beste uit de bus zou komen. Animo liet echter ook het nodige schutterswerk zien wat belangrijk was om bij te blijven. Animo draaide een 2-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong, waarna Juliana pareerde naar 4-4. Animo kreeg meer en meer grip op de aanvallende intenties van de tegenstander en zag de mogelijkheid om het verschil voor het eerst in de wedstrijd op 2 punten verschil te brengen door twee doelpunten van Marco (6-4), die een ijzersterke pot speelde en op de voet gevolgd werd door Jasmijn die haar vizier ook op scherp had staan. Er volgde echter geen paniek bij de tegenstander, die met de nodige ervaring de wedstrijd ook weer relatief eenvoudig gelijk trok (6-6), maar Animo bleef voortdurend aandringen in de aanval en wist opnieuw de voorsprong te pakken (8-6). Juliana sputterde tegen maar zag het kampioenschap in de laatste fase van de eerste helft verder uit het zicht raken. Animo excelleerde en liet het Vakkie A de boel aanzwengelen, in het oranje-kamp van Juliana werd het rustiger en leek zich te realiseren dat Juliana het onderste uit de kan moest gaan halen om te vertrekken met een kampioenschap. Want Animo sloeg een gat voor rust van 5 doelpunten, waarbij de adrenaline uit de oren van de thuisploeg begon te spuiten. Het leek er zomaar op dat het beste bovenkwam in de ploeg van coaches Robbert en Rick. Met een 13-8 voorsprong leek de rust dichtbij, maar Juliana pakte toch nog een doelpuntje mee waardoor er met een 13-9 voorsprong van het veld afgestapt werd.

In de rust prees coach Robbert het vertoonde spel en moedigde zijn ploeg samen met coach Rick aan om dit vol te houden maar dat er nog een helft te spelen was. Animo stapte opgepompt het veld weer in maar leek zichzelf af te vragen wat nu te doen met de verkregen voorsprong. Het gat werd weer hersteld na 5 verschil (14-9) maar daarna viel het stil bij de thuisploeg. Juliana greep vervolgens deze kans aan en keerde heel rap terug in de wedstrijd met 3 doelpunten op rij (14-12). Een time-out gaf Animo een korte adempauze en beide vakken konden even overleggen om de poppetjes weer op de juiste plek te krijgen. De ploegen scoorden ieder een keer (15-13) waarna Animo de vorm van voor de rust weer hervond en Juliana opnieuw een uppercut gaf. Met een tweetal briljante acties was Marco opnieuw zijn ingebrachte tegenstander de baas en bracht het verschil op 4 (17-13). Daarna volgen er twee prachtige damesschoten die een 19-13 voorsprong betekenden. Vakkie A scandeerde al het “Wij staan bovenaan” door de zaal heen om de tegenstander te ontmoedigen maar Juliana beet nogmaals van zich af om het tij te keren. Maar ondanks dat de ploeg aandrong op 20-17 was het Animo dat de genadeklap dan toch echt uitdeelde met 3 doelpunten op rij. Spanning maakte plaats voor euforie ondanks dat Juliana de laatste treffer maakte in de wedstrijd (23-18). Animo had de winst te pakken, ruim! Van de koploper en was het nu zelf geworden. En met slechts 1 speelronde te gaan kan Animo 2 volgende week bij winst of gelijkspel tegen Reeuwijk 2 kampioen worden.

Daarom nodigen wij jou, Animo-supporter, uit om af te reizen naar Reeuwijk om vanaf 17.30 uur onze ploeg naar het kampioenschap te schreeuwen!

Slordig Animo wint met gemak van Juliana
Nadat de spelers van Animo 2 weer tot bedaren waren gekomen en plaatsnamen op de tribune of naast coach Niels op de reservebank kon de wedstrijd tussen Animo 1 en Juliana 1 beginnen. De bezoekende ploeg verzamelde afgelopen weken voldoende punten om zichzelf in een veilige positie te spelen op de ranglijst waardoor er tegen Animo geen bloed hoefde te vloeien. Het belangrijkste doel van het bezoek in Geldermalsen was waarschijnlijk de punten en het kampioenschap van Juliana 2 maar nu was het aan het vlaggenschip van Juliana om nog enige vreugde op te wekken in de harten van de meegereisde supporters. Dat werd uiteraard een lastige klus tegen kampioen Animo.
Met de openingstreffer van Laura werd in ieder geval aangegeven dat Juliana de punten niet cadeau zou krijgen, maar de gasten hadden het antwoord snel klaar (1-1). Al snel werd duidelijk dat Animo veel te sterk was voor de tegenstander, maar zichzelf vooral in de weg zat als het ging om lekker soepel spel. Met name 1 vak had moeite om elkaar te vinden, op sommige momenten zelfs een beetje bedenkelijk alsof ze voor het eerst met elkaar moesten spelen. Juliana gaf wel aardig energie maar wist in de verdedigende huishouding van Animo maar nauwelijks potten te breken. Het zorgde voor het kromme beeld dat Animo slordig was in de aanval maar daar geen consequenties van ondervond in de verdediging. De urgentie om het beter te doen ontstond eigenlijk alleen door de eigen frustratie die zo nu en dan aan het daglicht verscheen. Animo pakte ook eenvoudig het initiatief beet en liet dat niet meer los want de ruststand werd bereikt met een 12-5 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht.
De tweede helft bleek veel van hetzelfde te zijn, want Juliana probeerde wel maar kon/wilde niet beter. Animo speelde nog steeds niet flitsend maar wist toch iedere keer de korf te vinden waardoor ook het besef binnen droop dat het vandaag even zo was en dat de zelfmotivatie tegen HKC niet elke zaterdag aan het voetlicht gebracht kan worden. De aandacht verslapte dusdanig dat ook het scoreformulier slachtoffer werd van het geheel want Animo scoorde uiteindelijk een doelpunt minder en Juliana een doelpunt meer dan op het scoreformulier staat. Uitslag 26-11 (scoreformulier 27-10). Kortom weer een eenvoudige zege en Animo krijgt dus in Reeuwijk de gelegenheid om het zaalseizoen ongeslagen af te sluiten. Daar treft het wel een ploeg die Animo eerder in De Randhorst het vuur aan de schenen legde en er serieus gestreden moest worden voor de punten. Ook Reeuwijk heeft niks meer te winnen of te verliezen dus de ploeg zal zich wellicht richten op een stunt om Animo toch als enige nog punten af te snoepen. Dat staat toch lekker zo aan het einde van het zaalseizoen. Animo zal dus uit een ander vaatje moeten tappen om de laatste 2 punten bij te kunnen schrijven.

Zaterdag dus de laatste wedstrijden van dit zaalseizoen in Reeuwijk met om:

  • 17.30 uur Animo 2 – Reeuwijk 2 (kampioenswedstrijd)
  • 18.50 uur Animo 1 – Reeuwijk 1

Wij zien jullie graag langs de lijn in het blauw en wit!

P.S. En supporter Henk? Die zit komende zaterdag weer te koukleumen in Het Veerhuis in Oud-Gastel om zijn favoriete club aan te moedigen tegen DOT.