, ,

Zege op Kesteren brengt Animo aan kop

Nadat Animo afgelopen week Tiel’72 versloeg onder grote belangstelling werd er door Rutte & De Jonge een nieuwe maatregel aangekondigd begin deze week. Geen publiek, zo min mogelijk mensen op de sportparken. Maar gelukkig wel korfballen, mits je geen symptomen van Corona hebt. Animo kreeg deze week bezoek van Kesteren, waarmee het dus de tweede Betuwse derby op rij zou spelen. Kesteren wist vorige week donderdag de eerste punten te pakken tegen Fortissimo maar verloor vervolgens van Keizer Karel waardoor de ploeg in de onderste regionen van de rangschikking hangt. Animo tankte het nodige vertrouwen in Tiel, maar moet nu laten zien dat de opwaartse lijn doorgezet kon worden.

De weersvoorspelling was niet heel florissant, maar Animo moest gelukkig thuis aantreden tegen Kesteren, want een uitwedstrijd op natuurgras was met dit weer op zijn zachtst gezegd niet fijn geweest. Omdat de scheidsrechter het hoofdveld afkeurde vanwege een zandophoping in het putje waar één van de korven in moest, die dus niet lekker in de grond stond, werd er besloten om uit te wijken naar veld 2. De hele wedstrijd konden we in ieder geval genieten van het nodige hemelwater, waarbij zo nu en dan de kraan flink opengedraaid werd. Het maakte voor Animo niet uit, de ploeg liet zich niet van de wijs brengen door de verhuizing en kende een uitstekende start in de wedstrijd binnen 5 minuten prijkte er een 5-0 voorsprong op het bord en kon iedereen die meekeek op de livestream op Facebook al voorzichtig een comfortabele plek opzoeken in de bank. Kesteren meldde zich vervolgens ook in de wedstrijd want via een 6-1 tussenstand werd er door de gasten beter gespeeld en er kwamen ook doelpunten los. Animo bleef echter de wedstrijd controleren en behield de controle waardoor Kesteren in de 1e helft niet dichterbij zou komen dan 4 doelpunten verschil. De scheidsrechter hield de touwtjes stevig in handen zodat beide ploegen ondanks de slechte weersomstandigheden de nadruk op korfballen hielden. Dat kwam voor Animo niet slecht uit want dat was korfballend veruit de betere van Kesteren vandaag. Via 7-3 werd er doorgespeeld naar 12-8 waarna Animo net voor rust nog een tik uitdeelde door het gat naar 6 doelpunten te trekken (14-8).
In de rust van dit prachtige waterballet konden beide ploegen de haren weer even goed doen, de shirts uitknijpen en de schoenen leeg schudden waarna beide ploegen weer op het veld terugkeerden voor opnieuw een natte helft. Jansen eiste ondertussen wel dat zijn ploeg de focus zou houden zodat Kesteren definitief zou capituleren, dat lukte niet want de rode brigade opende de score in de tweede helft waarna Animo vervolgens weer het roer in handen nam. Het vlaggenschip voerde verder op de opgebouwde voorsprong en drukte Kesteren weer in de touwen, toen er toch een wat meer fysiek gevecht ontstond greep de scheidsrechter met 4 strafworpen op rij in maar zag hij vervolgens dat het weer goed was. Animo zette vervolgens weer een tandje bij en zette Kesteren verder op achterstand, 18-10. Toen vond de uitploeg het wel welletjes en legde zich in de stromende regen neer bij een nederlaag waardoor Animo ook onbewust het gas wat terugschroefde maar toch nog een aantal doelpunten wist te produceren. Beide ploegen stapten doorweekt het veld af met een 22-10 eindstand en zochten gauw de warmte van droge kleren of de douche op.

Dat Animo dankbaar moest zijn dat het op het eigen kunstgras mocht spelen bewees Tiel’72 in Nijmegen tegen Keizer Karel (die ook nog op gras spelen), want de koploper ging daar in een heus moddergevecht onderuit. Rheko won vervolgens van Duko waardoor Animo op doelsaldo nu koploper is met 7 wedstrijdpunten gevolgd door Rheko dat evenveel punten heeft. Tiel’72 zakt naar de 3e plaats. Wat een weekend!
Volgende week wacht Animo weer een thuiswedstrijd tegen Fortissimo. Helaas ook weer geen publiek, maar wellicht wel beter weer. Je kan deze wedstrijd hoogstwaarschijnlijk weer volgen via de Livestream op Facebook. We hopen op (wederom) veel kijkers, super dat jullie op deze manier erbij zijn!