Met de Carnavalsfestiviteiten in het vooruitzicht moest Animo op bezoek in Nijkerk om te spelen tegen de selectie van Sparta. De voorgaande ontmoeting in Geldermalsen werd door zowel Animo 1 als Animo 2 omgezet in een zege en de intentie was uiteraard hetzelfde. Animo kende echter een roerige week in aanloop op de wedstrijden want op donderdagavond werden Mandy en Ivo weggestreept uit het basis achttal van Animo 1 en werden vervangen door Inge en Wim. Animo 2 was al gehavend nu Eric een stapje terug moest doen, Jasmijn nog voorzichtig moest doen en er een aantal spelers afwezig waren. Zodoende eindigde de training met slechts 6 spelers en droop met de nodige chagrijn af, ook omdat er gelobbyd moest worden voor vervangers voor de opengevallen damesplekje in het 2e team. Gelukkig werd Laura (Animo 3) bereid gevonden om dat gat op te vullen en zij reisde mee af naar Nijkerk.

Animo 2 schud Sparta 2 in de tweede helft af
In de voorbereiding op de wedstrijd werd er al gehamerd op een aantal zaken, controle rond de korf en goed starten. Niet een achterstand oplopen in Nijkerk. Dat ging van de meet af aan niet goed want Sparta 2 nam na 5 minuten spelen de leiding nadat beide teams duidelijk opstartproblemen hadden. De jonge thuisploeg nam uiteindelijk de leiding in de wedstrijd en zette Animo op een 4-1 achterstand. Coach Robert bleef thuis met een Coronabesmetting en het steeg coach Rick even naar het hoofd. Animo moest wederom in de achtervolging, iets wat de ploeg duur kwam te staan in Oss, want een week eerder kreeg Animo de wedstrijd niet meer omgedraaid tegen DOT 2. Animo knokte zich echter in de wedstrijd en liet de 4-2 aantekenen waarna de ploegen meer in evenwicht kwamen en even om en om gescoord werd. Daarna kantelde de wedstrijd licht in het voordeel van Animo dat maar moeilijk op stoom kwam maar Sparta toch onder druk wist te zetten. Op 1 minuut voor de rust kwam dan ook de eerste voorsprong op het scorebord 6-7 dankzij de sterk spelende Arne. Sparta pareerde echter seconden voor rust waardoor er met een gelijke stand de kleedkamer (7-7) in gegaan werd.
In de rust werd er gehamerd op het uitschakelen van de tegenstander in de verdediging door druk te zetten rond de korf. Ook passeerde er een korte maar duidelijk boodschap van broertje (Rick) naar broer (Herbert): “Probeer je schot te vinden!”. Dat werd blijkbaar duidelijk in de oren geknoopt, want na de rust deed Ezri het even voor nadat Sparta de score geopend had in de tweede helft 8-8 waarna veteraan Herbert zijn ploeg op niet mis te verstane wijze op sleeptouw nam samen met de eveneens sterk spelende Vera. Met 5 doelpunten in de tweede helft uit de handen van de veteraan waarbij Sparta het nakijken gegeven werd kon Animo opeens opgelucht ademhalen. (12-17) De thuisploeg gooide vervolgens de handdoek wel in de ring waarna de wedstrijd beëindigd werd op een 13-19 eindstand. Animo wist inmiddels dat DOT onderuit gegaan was in Ede tegen Reehorst’45 2 waardoor het zelf weer in de hand heeft of het mogelijk nog kampioen zal worden dit zaalseizoen. Animo zal hiervoor alles moeten winnen en Juliana 2 moeten verschalken met meer dan 3 doelpunten verschil. Eerstvolgende tegenstander is echter Wageningen 5 dat het Animo bijzonder lastig maakte in eerder dit zaalseizoen.

Animo ontneemt Sparta de ongeslagen status in De Watergoor
Voorbeschouwend op de wedstrijd werd al geconstateerd dat Sparta in sporthal De Watergoor nog niet verloren had deze zaalcompetitie. Er werd wel een thuiswedstrijd verloren (tegen Reeuwijk) maar dat was niet in de normale thuishal van de Spartanen. Animo wist dus dat het goed voor de dag moest komen om de thuisploeg het moeilijk te maken. De beginfase was echter bijna identiek aan de wedstrijd tussen Sparta 2 en Animo 2, de thuisploeg deelde de lakens uit en zette Animo op een 5-1 achterstand ondanks dat Animo zelf de score opende. Zonder basiskrachten Mandy en Ivo was het duidelijk zoeken voor de ploeg van coach Niels en dat zorgde duidelijk voor onrust in en ook op de bank. Thuisploeg Sparta kwam veel beter voor de dag dan de eerdere ontmoeting in Geldermalsen, waar het toen afgedroogd werd door Animo en speelde met het mes tussen de tanden om het de ongeslagen koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Maar Animo scoort, ook als het niet lekker loopt, altijd. Een nieuwe veteraan verscheen in de schijnwerpers, want na een moeizame openingsfase ging het lopen bij Jasper. Met 5 doelpunten in de eerste helft (en uiteindelijk 9 in de gehele wedstrijd) hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. Ook in deze wedstrijd leek Animo net voor rust een voorsprong te pakken (9-10) maar ook het vlaggenschip van Sparta pareerde zodat er ook nu met een gelijke stand gerust werd (10-10). Een fenomeen dat Animo nu al 3 van de laatste 4 wedstrijden overkwam.
Het gaf coach Niels in ieder geval de ruimte om wat sturing en begeleiding te geven om de wedstrijd voort te zetten om de overwinning binnen te slepen in Nijkerk. Dat lukte langzamerhand in de tweede helft. Want Nadat Wim Animo opnieuw op voorsprong zette stond de derde en laatste veteraan op in Nijkerk. Want na 3 doelpunten in de eerste helft kwam ook Kevin op stoom en produceerde in de tweede helft nog 7 maal een doelpunt waardoor zijn totaal op 10 stopte. Sparta kon dat niet meer bijbenen en zag Animo via 10-12 uitlopen naar een 12-18 voorsprong. De Spartanen lieten zich echter niet ontmoedigen zoals eerder dit seizoen en speelden gedecideerd verder om het beste uit de wedstrijd te halen. Het resulteerde ook in een meer gelijkwaardigere fase in de wedstrijd waarin Animo de voorsprong weliswaar consolideerde, maar niet verder meer uitliep op de tegenstander. Zodoende bleef het een boeiende wedstrijd om naar te kijken, zonder dat het spannend was maar wel een mooi korfbalgevecht. Animo consolideerde en speelde wedstrijd uit naar een 22-28 overwinning. De Watergoor is ingenomen door Animo!

Het werd daarna tijd om terug te keren naar Geldermalsen om de volgende dag (of misschien dezelfde avond nog) de Carnavalsfestiviteiten op te zoeken onder de rivieren. Met dat in het achterhoofd gunde de technische staf de selectie een weekje vrijaf en wordt er op dinsdag 27 februari de training weer opgepakt. De komende weken gaan we toeleven naar zaterdag 11 maart. Want dan is het zover! Animo 2 zal het voorprogramma vormen (en moeten winnen) samen met Wageningen 5 waarna Animo 1 gaat aantreden tegen Vriendenschaar (B) 1 in opnieuw een (mogelijk) historische wedstrijd. Want met een zege of een gelijkspel in het kampioenschap in klasse 1F binnen en promoveert Animo voor het tweede zaalseizoen op rij naar een hoger niveau. Ditmaal is dit dan de promotie naar de Overgangsklasse. We gaan het zien en beleven op zaterdag 11 maart, dat zal weer een heksenketel worden!!!