, , ,

Strijdlustig Animo wint in Maarssen

Animo 2
De vorige korfbalwedstrijd (lees rugbywedstrijd) tegen OVVO stond iedereen nog op het geheugen gegrift. De spelers van OVVO schuwden de harde aanpak niet tijdens die wedstrijd, en nu ze thuis zouden gaan spelen, is de verwachting dat dit vast niet minder wordt.

Animo 2 startte scherp aan de wedstrijd. Aan beide kanten duurde het niet lang totdat het eerste doelpunt viel maar hierna was het zoeken naar de goede kansen. Animo had moeite om te scoren uit deze kansen maar verdedigende goed waardoor OVVO ook de kans niet kreeg om hun aanvallen af te ronden. Zoals verwacht deelde de heren van OVVO opnieuw harde duwen uit waar een andere scheidsrechter misschien wel geel voor had gegeven. De heren van OVVO konden niet alleen rugbyen maar acteren konden ze in het veld ook. Tim sprong ie wat onhandig in op zijn tegenstander toen deze een vrije bal nam maar raakte zijn tegenstander niet. De desbetreffende tegenstander viel wel dramatisch neer, dit zorgde voor ophef waardoor Tim uiteindelijk een gele kaart kreeg. De strafworpen die deze heer mee kreeg maakte hij wel af waardoor Animo net voor rust op achterstand kwam.

Na rust trok Animo de stand weer gelijk maar was hierna niet sterk genoeg om deze om te draaien naar een voorsprong. OVVO maakt de kansen wel af waardoor ze de leiding opnieuw pakte. Tim en ingevallen speelster Emma wisten de korf nog te raken maar de voorsprong van OVVO was al te groot geworden. De einduitslag was 16-13.

Animo 1
Handhaven in de overgangsklasse werd voor Animo steeds lastiger na o.a. de verliespartij tegen KOAG een paar weken terug. Er moest afgelopen zaterdag tegen OVVO gewonnen worden om nog kans te maken op handhaving.

Vakkie A was meegereisd om Animo 1 aan te moedigen en dit was te goed te merken. De shooters werden afgeschoten voor het begin van de wedstrijd, de sfeer zat erin!

Animo 1 ging vlot van start en kreeg in een van de eerste aanvallen een vrije bal mee. De heer van Kevin zorgde tijdens de vrije bal voor een overtreding waardoor Kevin een strafworp mee kreeg. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor Animo! Jasmijn zorgde vervolgens met haar eerste schot van de wedstrijd voor de 0-2 op het scorebord.

Een vakwisseling volgde en de aanvallen van OVVO werden meerdere keren snel afgebroken. Animo breidde opnieuw de score uit en zo stond Animo 1 binnen 10 minuten 0-4 voor.

Het was slechte een kwestie van tijd want binnen de kortste keren had OVVO de leiding overgenomen. Ze hadden even tijd nodig om warm te worden en schoten vooral over de dames raak. Animo wist voor rust slechts nog 1 keer de korf te vinden en ging ondanks de goede start met een achterstand de kleedkamer in.

Vera kwam na rust erin om Animo te versterken en maakte deze verwachting direct waar door een strafworp mee te krijgen en te scoren. Iedere speler wist waar Animo vandaag voor speelde. Daarnaast wanneer Animo de winst pakte, zou OVVO ook nog niet zeker van handhaving. Jasper gooide vervolgens twee mooie kansen erin waardoor de stand opeens weer gelijk was! Hierna scoorde Laura een omdraaibal maar wist OVVO aan de andere kant ook een korte kans erin te leggen. Vervolgens wist Jasper opnieuw tweemaal de korf te vinden en breidde Jasmijn de score uit voor Animo met twee afstandsschoten.

Animo had in een korte tijd een voorsprong gecreëerd van 4 doelpunten. Aan de andere kant werd veel gewisseld en door de scheidsrechter werd nog een wissel teruggestuurd omdat dat deze nog niet startklaar stond om het veld te betreden.

OVVO wist terug te komen naar 2 doelpuntenverschil maar miste een cruciale strafworp waardoor ze niet dichterbij kwamen. Animo speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en behield de voorsprong! Animo wint tegen OVVO waardoor de strijd tegen degradatie nog niet over is!

Aankomende week gaat Animo 2 op bezoek bij het puntloze GKV in Gorinchem. Animo 2 zal deze wedstrijd moeten winnen want directe concurrent RWA moet de laatste wedstrijd nog tegen de puntloze ploeg.

Animo 1 reist een stuk(je) verder want ze moeten op bezoek bij Fortis. De thuisbasis van Fortis is gelegen in de sfeerloze houten hal in Vlissingen (162 km rijden).  De vorige wedstrijd thuis werd verloren met 23-28 maar Animo zal nu beter voorbereid afreizen naar deze ploeg om te gaan winnen!