Het was dan eindelijk zo ver, de allereerste zaalwedstrijd in de (reserve) eerste klasse en de overgangsklasse. De selectie van Spirit reisde op de elfde van de elfde af naar Geldermalsen. De gehele dag zag je hier en daar in de Randhorst vrolijke kleuren van Oeteldonk voorbijkomen van spelers die na hun eigen wedstrijd nog naar Oeteldonk zouden gaan afreizen. De sfeer van de Randhorst was vóór de wedstrijd van het tweede ook even mee afgereisd naar Oeteldonk waar enkele spelers van het vierde aan het carnavallen waren waardoor er geen wedstrijd gespeeld werd voor het tweede.

Animo 2

De vizieren werden op scherp gesteld, het publiek druppelde nog binnen en het fluitsignaal klonk voor het begin van de wedstrijd. De eerste aanvallen aan beide kanten werden verstoord door goed verdedigingswerk van de andere partij. Hierna volgde meerdere aanvalsacties met 2 puntspelers van Spirit voorin, dat uiteindelijk leidde tot een doelpunt door een vrijebal. Animo vervolgde zijn aanval met wat slordige passes en verloor de bal weer. Spirit maakte hier dankbaar gebruik van en legde in de volgende aanval een strafworp erin. In de minuten die volgde bouwde Spirit hun voorsprong uit naar 1-8. Animo liet zich niet zomaar maar kisten en ging in de tegenaanval. Vera scoorde een mooie doorloopbal en Arne volgde met een korte kans. De heren van Est scoorde vervolgens ook nog een paar keer en zo stond Animo opeens met rust maar 2 punten achter op Spirit.

Beide ploegen zijn waarschijnlijk in de rust wakker geschud dat nog alles mogelijk was in deze wedstrijd en dat ze niet zomaar de winst uit hadden moeten geven. Spirit nam deze boodschap iets meer mee dan Animo, want in het kwartier dat volgde na rust kon Animo de korf niet meer vinden. Spirit had de verdedigende druk flink opgeschroefd en aanvallend herhaalde ze het begin van de wedstrijd nog een keer. Het ene na het andere doelpunt kreeg het tweede om zijn oren en Spirit liet Animo niet dichterbij komen dan dat ze net voor rust waren geweest. De heren van Animo scoorde nog enkele korte kansen en schoten maar dat was enkel nog voor het doelpuntensaldo. De einduitslag was 14-25.

Animo 1
De laatste confetti slingers werden weggehaald door vakkie A terwijl Animo 1 highfives uitwisselde voor aanvang van de wedstrijd. Achteraf gezien viel de schade aan de spelers door afgelopen dinsdag mee en kon iedereen fit starten aan de wedstrijd.

Spirit startte net zoals bij het tweede scherp aan de wedstrijd en legde het eerste doelpunt van de wedstrijd erin door een doorloopbal te scoren. De volgende aanval van Animo miste Alko dezelfde kans die aan de andere kant net gescoord was. Nog een doelpunt van Spirit volgde, en daarna nog een… Het begin van de wedstrijd leek een vervolg te worden op het begin van de wedstrijd van het tweede. Aan Animo’s zijde volgde doelpunten van de dames, o.a. een slim uitgespeelde vrije bal die gescoord werd door Nicole maar aan Spirit zijde volgden doelpunten van de dames en de heren. Nouja anders gezegd, vooral de heren en af en toe een damesdoelpunt. Animo probeerde terug te vechten, maar Spirit had een hoog afrondingspercentage. Richting de rust vonden Jasper & Wim beide een keer de korf maar Spirit was er niet van onder de indruk. De rust werd ingegaan met een 12-19 achterstand.

De eerste aanval na rust van Spirit werd niet afgerond met een doelpunt en aan Animo’s zijde rolde de bal de korf uit na een schot van Jasmijn. Hierna volgde nog enkele doelpuntloze aanvallen maar daarna was het kwaad geschied. Het leek alsof de heren van Spirit niet konden missen en ze liepen steeds verder uit. (13-22)(14-28).
Het laatste kwartier voor het einde van de wedstrijd pikte Tessa , die net terugkomt van een korte blessure nog 2 doelpunten mee maar de wedstrijd was al gespeeld.
Spirit won overtuigd met 17-31 in de Randhorst.

Aankomende week speelt de Animo uit tegen RWA. De selectie van RWA wist net zoals Animo geen punten te pakken in de eerste speelronde tegen KOAG. Het zal een leuke tweede speelronde worden waar winnende teams van de eerste speelronde tegen elkaar staan en de verliezende teams van de eerste speelronde ook.