, , ,

Selectie boekt wisselde resultaten in Vinkeveen

Met een uitstekend weekend in Vleuten mocht onze selectie nu een paar deurtjes verder reizen naar Vinkeveen. Tegenstander: De Vinken. Al vroeg in de week kwam het bericht dat er geen warm water beschikbaar zou zijn bij de gastheren, dus besloot teammanager Arnold de naburige voetbalvereniging te bellen en alsnog een aantal warme douches te regelen. Geweldig!
Maar goed, voordat de warme douche opgezocht mocht worden moesten er nog twee wedstrijden gespeeld worden. Bij aankomst was gelijk te merken dat het vlakke (water)land rond Vinkeveen vrij spel gaf aan de wind, die heerste over het veld. Dat gaf natuurlijk een extra dimensie aan de te spelen wedstrijden. Animo 2 ging op jacht naar de 3e opeenvolgende zege en Animo 1 moest de ongeslagen status verdedigen tegen een achtervolger nadat De Vinken eerder al verloor tegen Fiducia, waar Animo vorige week van won.

Matig en geketend Animo 2 krijgt het niet voor elkaar
Animo 2 werd in de lopende week geconfronteerd met het feit dat de dienstdoende scheidsrechter in Vleuten ook in Vinkeveen de fluit zou hanteren. Dat maakte dat men zich voor kon bereiden op zijn manier van wedstrijd leiden. Echter dat leverde niet de gewenste start op van de wedstrijd in Vinkeveen. De thuisploeg toonde meer strijdlust en Animo liet zich meteen aftroeven rond de korf. Het resulteerde ook in een 3-1 achterstand, ondanks dat Animo wel de score opende in Vinkeveen. Als Animo vervolgens de handrem er enigszins af haalde dan werd het meteen door de leidsman herinnert dat hij daar niet van gediend was. Terug in het hok, was de boodschap eigenlijk. Maar dat was niet het enige en voornaamste probleem.
De Vinken 2 speelde een kort spelletje rond de korf en Animo kreeg daar maar moeilijk vat op en in de aanval verliep het allemaal niet zo vlotjes als dat het een week eerder wel deed in Vleuten. Animo incasseerde onnodige doelpunten, vooral omdat er 1 heer goed op schot was en Animo er onvoldoende druk op kon krijgen. De andere doelpunten kwamen vooral uit persoonlijke fouten van Animo zelf waardoor er tegen een 7-4 achterstand aangekeken werd. Richting de rust kreeg Animo iets meer grip op de tegenstander en wist de achterstand nog te verkleinen naar 2 punten verschil en ging met een 9-7 achterstand rusten.
In de rust werd er druk besproken wat er moest gebeuren om het tij te keren en dat leek ook te lukken in de beginfase van de tweede helft. De Vinken opende nog wel de score (10-7), maar daarna greep Animo het heft even stevig in handen. Met 3 doelpunten op rij stond het “ineens” op gelijke voet met de tegenstander (10-10). Maar De Vinken herpakte zich vervolgens en begon weer te bouwen aan een voorsprong. Animo bleef knokken tot op een bepaalde hoogte maar leek geen duidelijk plan te hebben om de tegenstander te verschalken. Dat wraakte zich, want uiteindelijk kwam Animo dichtbij maar er nooit voorbij. Een 13-12 nederlaag werd geïncasseerd met het nodige chagrijn.

Animo 1 kan weer een wedstrijden afvinken
Als je denkt wat een fantastische titel boven dit stukje. Hoe komt hij erop? Het was de creativiteit van een ander deze keer.
Zoals de titel al verraad pakte Animo een zege in Vinkeveen. Na een goede analyse van de tegenstander doordeweeks waarschuwde coach Niels al voor de tegenstander. Ze kunnen zeker wel korfballen. Dat bleek ook, want ondanks dat Animo in Vinkeveen het initiatief pakte kon De Vinken aanhaken en in de buurt blijven van Animo. De door Animo op het scorebord gezette 0-2 voorsprong werd door de tegenstander ongedaan gemaakt (2-2). Animo liet zich echter niet zo in de kaarten kijken als het tweede team en behield vervolgens het initiatief door nogmaals het gaatje van 2 te maken met de wind in de rug. Het gaf Animo de gelegenheid om aan de voorkant van de korf aan te vallen, terwijl Vinken vooral hun heil moest zoeken aan de achterkant van de korf. Desondanks lukte het Animo niet om los te komen van de tegenstander, mede dankzij niet de juiste keuzes en daardoor een lastige aanvalsorganisatie. Het werd tot aan de rust stuivertje wisselen waarbij De Vinken de aansluitingstreffer maakte waarna Animo de marge van 2 weer herstelde. De rust werd bereikt met die 2 doelpunten voorsprong want het scorebord liet ons een 6-8 voorsprong zien.
In de rust moest de wind besproken worden want De Vinken zou nu met de wind in de rug gaan spelen en Animo had dus de wind op de achterkant van de korf staan in het aanvalsvak. Na de rust was het Animo dat gelijk de ban van de marge van 2 doelpunten brak en op 6-9 voorsprong kwam, met ook nog eens een wonderschoon doelpunt van Alko. De Vinken pareerde opnieuw (7-9) maar Animo groeide steeds beter in de wedstrijd met een duidelijk plan om de tegenstander te bespelen, evenals de wind. Met 2 doelpunten van afstand werd het eerste serieuze gaatje van 4 geslagen (7-11). De Vinken probeerde verwoed het gat weer te dichten maar kon ondanks het “windvoordeel” geen vuist maken. Animo schakelde de speerpunten van de thuisploeg uit en daardoor trad er een schotloosheid op bij de tegenstander. Na de 8-11 van de thuisploeg was het Animo dat vervolgens de klok sloeg. Met 6 doelpunten op rij, die voornamelijk vanuit acties in het achterveld met de wind in de rug voortkwamen, toonde Animo aan dat het toch met recht de beste ploeg was op het veld. De teamprestatie die geleverd werd was na de uitstekende eerste helft in Vleuten tegen Fiducia een vervolg op de ingezette lijn die Animo in staat stelt om tegenstanders echt pijn te doen. Met de juiste keuzes, organisatie en doelgerichtheid werd De Vinken als een mug van het lijf af geslagen. Sterk en overtuigend, een statement.
Met de 8-17 voorsprong kreeg de thuisploeg nog even de ruimte om wat terug te doen in de slotfase van de wedstrijd, maar de zege was een feit. Met een 10-19 overwinning stapte men van het veld.

Met deze ruimere zege verstevigd Animo 1 de koppositie door op doelsaldo uit te lopen op het eveneens ongeslagen Atlantis dat ook Fiducia versloeg. Animo 2 bevind zich momenteel in de middenmoot en heeft een overwinning nodig om weer omhoog te kijken.
Volgende week wacht er een driedubbele confrontatie met DOT. Driedubbel zal je denken, jazeker! Het programma van 8 oktober: