Verslag & Foto’s Schutterstoernooi 3 juli 2021

Na een zeer geslaagd zeskamp voor de jongste jeugd was het tijd voor het Schutterstoernooi. Met in totaal 27 koppels werd gestreden voor de titel ‘Beste Schuttersduo Animo 2021’. Na de spannende poule loting wist ieder duo waar ze aan toe waren, en was er al een poule gedoopt tot ‘poule des doods’.. Tsja dan weet je al hoe laat het is.

Na een uur spelen in de poule fase werd al gauw duidelijk welke 16 duo’s zich hadden geplaatst voor de knock-outs. Deze ronde kende spannende, maar ook minder spannende wedstrijden. Uiteindelijk waren er in de halve finale nog vier duo’s in de race voor het kampioenschap: Marco & Jan-Willem hadden in de halve finale weinig moeite met Tjerk & Daan, ze wonnen met overtuiging en plaatste zich voor de finale. Ook tussen Stefan & Eric en Steyn & Jos waren de knikkers gauw verdeeld. Met overtuiging plaatste ook Stefan & Eric zich voor de finale!

Voordat we naar de grote finale zouden gaan kijken werd het publiek warmgedraaid met de troostfinale tussen Tjerk & Daan en Steyn & Jos. De heren gingen gelijk op en het bleef tot aan de laatste seconde ontzettend spannend! Uiteindelijk trokken Tjerk & Daan aan het langste eind en grepen Steyn & Jos nét naast de prijzen. Eindstand: 11-10

Na een korte break, zodat de finalisten zich mentaal konden voorbereiden, was het tijd voor de grote finale. Regerend Schutterstoernooi kampioenen Stefan & Eric gingen hun titel verdedigen tegen Marco & Jan-Willem. De finale was ontzettend spannend, de duo’s gingen gelijk op maar met een eindstand van 20-17 waren het Stefan & Eric die het scherpst bleven gedurende de wedstrijd en zich zo opnieuw mochten laten kronen tot beste Schuttersduo van Animo! Heren, van harte gefeliciteerd!

Er viel naast de beste schutters ook een prijs te winnen voor het meest origineel verkleedde duo. De originaliteitsprijs is gewonnen door Dyanthe & Lenka. Zij hebben ontzettend goed hun best gedaan en zagen er fantastisch uit! Erg goed gedaan dames!

Iedereen bedankt voor de gezellige dag en voor alle hulp. Zo hebben we er toch nog een mooie slotdag van kunnen maken met z’n allen. Volgend jaar weer, hopelijk zoals van ouds!

Zie hieronder een impressie van het toernooi, klik hier voor alle foto’s (Facebook)