, , ,

Niels Helmond nieuwe hoofdtrainer seniorenselectie

Nadat Animo vorige maand aankondigde dat de samenwerking met Wim Jansen aan het einde van het seizoen stopgezet zal worden, doemde er natuurlijk een nieuwe opdracht op voor onze TC. Er moest een nieuwe hoofdtrainer/coach gezocht worden om de continuïteit te waarborgen vanaf seizoen 2021-2022. Er werd geschakeld met de selectie en er werd onder leiding van TC-lid André Quint een klankbordgroep vanuit de spelersgroep samengesteld om potentiële kandidaten te benoemen en te bespreken. Al gauw prijkte er een flinke lijst met namen.

Na het doornemen van de lijst werden er 2 kandidaten aangewezen om direct te benaderen, met beide volgde een gesprek via Teams. Dat was een aparte gewaarwording in deze Corona-tijd om een hoofdtrainer te werven via de digitale weg. Maar goed, de gesprekken waren succesvol en het enthousiasme van beide kandidaten werd aangewakkerd om aan de slag te gaan bij Animo. De TC en klankbordgroep hebben uiteindelijk met volle overtuiging de keuze laten vallen op Niels Helmond.

Niels is absoluut geen onbekende bij Animo en met name de 25-plussers binnen de selectie kennen hem goed. Niels vierde met jeugdploegen binnen Animo grote successen als trainer/coach, hierbij mag je denken aan succesvolle campagnes in C- en B-Hoofdklasse en A-1e klasse en A-Overgangsklasse. Daarnaast was hij lange tijd een bepalende speler van Animo 1 en zeer betrokken bij onze vereniging. Nadat hij zelf een punt zette achter zijn jaren in de selectie bleef hij een tijdje actief in Animo 3 waar hij tot op heden nog steeds meetraint en vanaf de zijlijn meegekeken heeft bij de ontwikkeling van Animo als geheel en ook de ontwikkeling van de selectie. Voor hem is nu het moment gekomen om mee in de trein te stappen, daar hij mogelijkheden ziet om de selectie samen met Bert van Harn naar een hoger plan te trekken. Iets wat een gekoesterde wens is binnen de spelersgroep.

Afgelopen zaterdag tekende hij zijn verbintenis met Animo vanaf seizoen 2021-2022 samen met voorzitter Eli van Mourik. Animo wenst Niels ontzettend veel succes met deze nieuwe uitdaging bij onze vereniging.

We hopen binnenkort nog een aanvullend artikel te plaatsen om verder kennis te maken met Niels.