, ,

Na een moeizame wedstrijd, toch een nipte overwinning voor Animo 3

Afgelopen zaterdag hadden we, na 3 weekenden niets, eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Tegen de nummer laatst, maar dát zegt bij ons niets. Ook daar moeten we scherp tegen zijn en rekening houden met alle scenario’s.

Na enige laatkomers en verwarring begonnen we met Stefan Leander Charelle en Juta in de aanval. In de verdediging startte Daan Bram Jacoline en Ilse.
Onze verdediging stond sterk en hielden lang vol, dit was nodig omdat ons aanvalsvak het moeilijk had de korf te vinden. Zij vonden uiteindelijk de korf en konden dit, door onze sterke verdediging, herhalen. De wedstrijd is los, 2-0.
Na dat beide teams 2 keer gescoord hadden zag je ons verdedigingsvak onder druk komen te staan. Hiervoor, en door een onhandige actie, vielen er 2 doelpunten, 3-3. Het gaat heen en weer, waarbij we aanvallend erg zoekend zijn hoe we moeten spelen en welke mensen er uitgespeeld moeten worden. Na een matige eerste helft de rust in met een stand van 5-5!

In de rust wordt besproken wat er beter moet: AFRONDING! Verder wordt er benoemd dat het verdedigingsvak goed staat en zo door moeten gaan, aanvallend blijven zoeken. Het aanvalsvak moet geduld blijven houden en kansen blijven nemen. Zodra de rebound staat, schieten om te scoren. De boodschap voor iedereen: als we de wedstrijd willen winnen moeten we er met zijn alle voor gaan. Bij een onderschepping van de tegenstander moeten we ze helemaal vast zetten en die bal terug winnen.
Daarnaast worden er wissels aangekondigd om de afronding, hopelijk, te laten slagen.

Met 2 goals van de thuisploeg beginnen we de tweede helft goed, 7-5. Helaas geven we dit in de verdediging weg en scoren zij er 4! achter elkaar, 7-9. Vervolgens gaat het op en neer. Waar wij scoren score zij. Ondanks de peptalk in de rust vinden we niet genoeg motivatie en scherpte om er echt voor te gaan met zijn alle. Lichte irritaties en misverstanden ontstaan in het veld. Met een stand van 10-12 komt er een time-out. Er wordt benoemd dat we afspraken moeten nakomen en hier MET Z’N ALLE voor moeten gaan. Neuzen dezelfde kant op om de punten hier te houden.
Zodra er ingefloten wordt een snelle aanval en hoppa, doelpunt. De verdediging onderschept de bal weer en we krijgen nog een aanval. Goed neergezet en direct nog een doelpunt. 12-12. Dit lijkt er meer op, maar we zijn er nog niet. Met nog enkele seconden op de klok lost Marieke een schot.. hoppa!

Het laatste fluitsignaal klinkt en er staat een score van 13-12 op het bord. De punten worden bijgeschreven, maar iedereen weet: dit had anders en beter gemoeten.
Komende week moet er hard getraind worden, zodat wij zaterdag de punten mee kunnen nemen bij Unitas/Perspectief 4.