, ,

Animo legt tegen Keizer Karel fundament voor beter

Vorige week stapte Animo met een heuse kater in de auto in Duiven om met geen punten naar Geldermalsen terug te rijden. De opvolgende week werd benut om eens door te praten over de nederlaag tegen Duko die tenenkrommend was, de aanknopingspunten die er waren uit die wedstrijd werden opgepakt en er werd toegeleefd naar de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Keizer Karel uit Nijmegen, een oude bekende van coach Wim Jansen die ook al eens daar voor de groep stond.

Voorafgaand aan de wedstrijd speelde Animo 2 een bloedstollend spannende wedstrijd tegen Oost-Arnhem 3. Beide ploegen wonnen de eerste wedstrijd vorige week en er werd tot de laatste seconde gestreden om aan de kop van de ranglijst te blijven. Animo leek een minuutje voor tijd de volle buit mee te nemen door de 13-12 binnen te schieten maar een strafworp voor Oost-Arnhem gooide roet in het eten. Er werd geëindigd met een 13-13 gelijkspel.
Nadat de kruitdampen opgetrokken waren konden Animo en Keizer Karel starten aan hun pot. Beide ploegen hadden wat goed te maken na een nederlaag van vorige week. Keizer Karel verloor van Fortissimo, dus wilde in Geldermalsen ook het tij keren. Animo liet dat niet gebeuren want er werd naarstig gezocht naar de eerste doelpunten en de 2-0 prijkte redelijk snel op het scorebord. Keizer Karel liet dat niet gebeuren en kwam snel langszij. Animo startte toen met het controleren van de aanval van de gasten die vanaf dat moment het moeilijk kregen om de aanvallen op hun manier te spelen. Animo schudde de schroom steeds verder van zich af en begon voorzichtig te bouwen aan een voorsprong. Op 5-2 stokte de productie even, mede dankzij een opstekend windje en een te laag baltempo. Toch werd er voor rust een gat geslagen van 4 doelpunten, want de rust werd bereikt met een 7-3 tussenstand.
Jansen spoorde zijn ploeg aan om dieper te gaan, met name in het door bewegen en de werklust binnen het veld. Hij geloofde dat de doelpunten hierdoor makkelijker zouden gaan vallen. Want de aanvallende onmacht van Keizer Karel werd al snel aangetoond door Animo dat verdedigend als een huis stond. Hierdoor kon Animo goed werken aan het verloren vertrouwen na de zeperd van vorige week. De zege kwam de gehele tweede helft niet in gevaar en Animo kon de voorsprong meer en meer uitbreiden en gaandeweg de tweede helft leek de “mojo” van vorig seizoen weer bescheiden zijn intrede te doen. Keizer Karel scoorde in de tweede helft slechts 2 keer, Animo zette er daar 9 tegenover. Kritisch gezien hadden dit er meer moeten zijn, maar er werd een duidelijk fundament gelegd waar de ploeg op kan doorbouwen de komende weken. Eindstand 16-5

Komende week heeft Animo een weerzien in Rheden met Rheko, die op 3 september nog kwamen oefenen in Geldermalsen. Toen werd er door Animo gewonnen, maar bij Rheko moest toen de selectie nog afgerond worden. Daarnaast veroverde Rheko na een ruime nederlaag tegen Tiel’72 de punten van Viking, waardoor Animo gewaarschuwd is. Het is aan Animo om de volgende stap vooruit te zetten door 2 punten mee te nemen uit Rheden!