, , ,

Het tempo zat in de wedstrijd;)

Animo vertrok op tijd richting Alphen aan de Rijn, want nogmaals net op tijd komen om in te schieten beviel het team niet helemaal. Alphen aan de Rijn stond namelijk afgelopen weekend in het teken van het festival Zomerspektakel aan het Meer. Animo was net op tijd om nog een plekje te bemachtigen op de parkeerplaats en viel direct met hun neus in het ‘water’. De obstakelrun was bezig en ze konden genieten van mensen die over het water liepen en vielen.

Eenmaal aangekomen op de club, had ieder rustig de tijd om zich klaar te maken voor het inschieten. In de voorbespreking benadrukte Niels vervolgens dat Animo geheel niet kansloos was tijdens deze wedstrijd en als ze ging pieken vandaag dat het mogelijk was om punten af te snoepen van Tempo. Punten afsnoepen van Tempo betekende direct dat hun kampioensfeestje niet door kon gaan.

Echter was het wel Tempo die de score opende op het scorebord. Jasper antwoorde met een afstandsschot waardoor de vakken konden gaan wisselen. Tessa deed even later hetzelfde in haar laatste uitwedstrijd in Animo 1. Animo hield net niet voldoende grip op Tempo waardoor ze uitliepen naar twee doelpuntenverschil. Wim was inmiddels warm geschoten en vond vanaf afstand ook de korf. Dit zou die enkele seconde voor rust nogmaals doen, toen die schoot net iets voor de middellijn.

Na rust vergrootte Tempo hun voorsprong naar 4 doelpuntenverschil. Animo bleef in de achtervolging en van afstand waren nog steeds de mannen erg scherp. Tempo wist wel ook over de dames scoren al hoewel dit waarschijnlijk een van hun laatste doelpunten zullen zijn in Tempo 1, want alle vier de dames namen later in de wedstrijd afscheid.

Animo bleef in Tempo haar nek hijgen maar meer dan dat werd het helaas niet. Animo zette tegen de ploeg een betere presentatie neer dan in Geldermalsen maar feliciteerde ze aan het einde van de wedstrijd wel met het kampioenschap. Ondanks het verlies was Animo niet getreurd na de wedstrijd want Animo handhaaft in de hoofdklasse door het verlies van Tiel tegen OVVO!!

Animo 2

Animo 2 was wel getreurd, ze verloren eerder in de middag hun kampioenswedstrijd tegen Dott 2 met 13-12. Aan het einde van de middag was dit snel weer vergeten want inplaats van aankomende zaterdag een handhavingswedstrijd te spelen wordt het nu een ‘gewone wedstrijd.’ Rust Roest verloor tegen DSC 4 waardoor Animo 2 automatisch handhaaft in de reserve 1ste klasse!

Nu beide teams zeker zijn van handhaving zal aankomende zaterdag in teken staan van afscheid nemen. Een achttal van spelers zal afscheid nemen van de selectie. Komt u met ons afscheid nemen van hen? U ziet hieronder de planning van de wedstrijden!
Na de wedstrijd van 1 kan er een heerlijk broodje beenham met friet gegeten worden in de kantine.

Planning 8 juni 2024

Animo 2 – Rust Roest 2                      12:30

Animo 1 – Tiel 1                                 15:30