, , ,

Geen punten voor de selectie

Na een goed begin op het veld was er nog maar 1 punt verloren gegaan tijdens de wedstrijd tegen SDO 2. Op deze warme zaterdag speelde Animo 2 uit tegen Tilburg 2, de koploper van de competitie. Animo 1 speelde uit tegen de nummer 2, Atlantis 1.

Net zoals in de rest van het land scheen in Tilburg volop de zon en gaf de thermometer 30 graden aan. Als Animo 2 zou winnen vandaag, zou er nog een kans bestaan op promotie. Dit zit zo, de beste nummers 3 uit alle poules hebben kans op een promotie. Als de wedstrijd tegen Tilburg gewonnen zou worden levert dit 2 punten op waardoor er nog kans zou bestaan op promotie, al hoewel dat er ook een beetje aan ligt wat de nummers 3 uit andere poules zouden doen op deze warme zaterdag. Een beetje geluk en het zou nog zomaar mogelijk zijn!

Door de blessures van afgelopen weken, startte Marieke bij Animo 2 in de basis. Na moeizame eerste aanvallen pakte Animo 2 de leiding doormiddel van 2 strafworpen. Al snel hierna pakte Tilburg het over, wat een rode draad was voor de rest van de wedstrijd. 6-4, 7-5, 8-6, er bleven 2 doelpunten verschil tussen de uit en thuisploeg. Dit zorgde ervoor dat aan beide kanten alle spelers 100% inzet bleven tonen.

Na de rust die doorgebracht was in de schaduw volgde hetzelfde kat en muisspel verder.
Tilburg scoorde er 1, Animo scoorde er 1, Tilburg scoorde er 1, Animo scoorde er 1.

Waar bij Animo het schotpercentage aanzienlijk groter was dan in de eerste helft, deed Tilburg daar niet van onder en bleef de lijn doortrekken van de eerste helft. Dit deden ze door van alle afstanden schoten te blijven scoren.

Uiteindelijk zorgde dat ervoor dat Tilburg verder uitliep dan 2 puntenverschil (15-11). In de laatste minuut werden er nog 2 doelpunten gemaakt, door o.a. invaller Jordy uit het derde maar helaas mocht dit niet baten. De einduitslag was 17-14 en zo bleef Tilburg 2 ongeslagen kampioen en de kans voor een promotie van Animo 2 werd nog kleiner.

Atlantis 1 vs Animo 1

Na 26 overwinningen op rij in competitieverband liep Animo 1 tegen een nipte nederlaag aan.

In Mijdrecht was het uiteraard ook heet, net als in de rest van het land.

Na het behalen van het kampioenschap 3 weken geleden, zakte de scherpte de laatste weken logischerwijs wat. Uiteraard werd daar met elkaar over gesproken en we wisten dat het tegen Atlantis beter moest dan vorige week. Het eerste doelpunt was voor Animo, dat startte met Inge in de basis. Daarna pakte Atlantis over. Atlantis was nog verwikkeld in de spannende strijd om promotie naar de 1e klasse (plek 2, 3 en 4). Ze speelden met veel drive en in de beginfase met een bijzonder hoog afrondingspercentage waarmee ze een 3-1 voorsprong pakten. Na 8-5 trok Animo de stand gelijk naar 8-8. Vlak voor rust bepaalde Atlantis de ruststand op 10-9.

Na rust behield Atlantis het initiatief. Animo maakte verdedigend net iets teveel onnodige fouten, en aanvallend was het bij teveel spelers niet scherp genoeg. Aan de hand van de vandaag wel erg zuivere Jasper, kwam Animo in de slotfase nog terug tot 19-19. In de slotfase kon het beide kanten op, maar Atlantis pakte de overwinning in de laatste minuut, 20-19.

Zo kwam er na 364 dagen met louter overwinningen in de competitie, een einde aan de overwinning streak van Animo 1.

Volgende week de laatste competitieronde van dit seizoen. Ook dan komt er een einde aan een periode. Herbert van Doorn en Eric van ’t Hoog nemen afscheid van de selectie. Beide heren spelen dit seizoen in Animo 2, maar waren de 10(+) jaar daarvoor dragende krachten in Animo 1. Beide spelers zullen dan ook tijdens de wedstrijd van Animo 1 afscheid nemen. We hopen zaterdag op veel publiek!