, , ,

Eenvoudig weekend voor onze selectie

Zo, op 23 april werden we weer ondergedompeld in de veldcompetitie maar daarna was het weer twee zaterdagen stil. De KNKV hield zich strak aan de vakanties waardoor de volgende speelronde op 14 mei plaats zou vinden, dat moment was (eindelijk) aangebroken. De selectie kwam dus ook weer de wei in na een rustperiode om de batterij weer wat op te laden en mocht meteen genieten van lekker lenteweer met een brandend zonnetje.

Animo 2 op pole position voor kampioenschap
De terugkeer op de velden was voor Animo 2 in ieder geval even wennen op 23 april want de tegenstand zoals men in de zaal kreeg was heel ver te zoeken in Veldhoven tegen SDO 3. Animo mocht hopen op meer tegenstand tegen het in de middenmoot staande PSV 2 maar kwam bedrogen uit. Het meest opvallende aan de wedstrijd was overigens niet de verschijning van de teams, maar de verschijning van de scheidsrechter. Eerder deze week verkeerde Animo in crisis want zowel Animo 2 als Animo 3 had voor dit speelweekend geen scheidsrechter op het wedstrijdformulier staan. Er werd door diverse mensen naarstig gezocht naar personen die een fluit konden hanteren maar voor beide wedstrijden tikte de klok in het nadeel. Donderdagavond werd er dan toch gezocht naar een (gedwongen) slachtoffer omdat iedereen zijn of haar netwerk doorgelopen had. Er ging een streep door de wedstrijd van Animo 3 omdat de tegenstander niet meewerkte aan een tijdverplaatsing om toch een scheidsrechter te leveren vanuit Animo-gelederen, hoe vervelend ook. Die vlieger ging dus niet op. Pijnlijk!
Voor Animo 2 werd het anders opgelost, want eenarmige bandiet Tessa verscheen op het wedstrijdformulier en gaf gestalte aan het clubbelang waardoor Animo 2 – PSV 2 doorgang kon vinden. Je denkt… Tessa… Die loopt toch met de arm in het gips? Jep, maar ze stond er! Klasse!
Nadat Tessa voor de eerste keer lucht door de fluit blies startte Animo 2 aan de jacht op doelpunten om PSV 2 vrijwel meteen de wind uit de zeilen te nemen. Echter had de tegenstander er eigenlijk al op gerekend niet zoveel te vertellen te hebben in Geldermalsen. Het werd daarom voor Animo 2 vooral een wedstrijd om zelf scherp te blijven, maar als je tegenstander dat wel goed vind en je het allemaal uit jezelf moet halen dan kan je het lastig krijgen. Het duurde dan ook de nodige tijd voordat er een beetje gang in de wedstrijd kwam. PSV beschikte weliswaar over aardige schutters waardoor Animo zo nu en dan een tegentreffer moest incasseren maar de scherpte in het vinden van de korf was voor Animo een groter probleem. Niet dat het daardoor in de problemen kwam tegen PSV, toch vreet dat aan je als je zoveel beter bent dan de tegenstander. Animo kreeg na 20 minuten een 7-1 voorsprong op het scorebord en zou de rust bereiken met een 11-4 voorsprong.
Na de rust ging het echter bergafwaarts. PSV hanteerde consequenter de gemaakte afspraken dan in de eerste helft en Animo zakte qua scherpte ver weg. Het leverde een zeer matige 2e helft op van de thuisploeg en gaf PSV een goed gevoel. De zege kwam nooit in gevaar want die werd behaald met een 16-10 eindstand.

Met deze zege mag Animo 2 volgende week aantreden tegen DOT 3 in Oss. En Animo kan kampioen worden tegen de nummer 2 op de ranglijst. Nu al? Ja, nu al! Animo won voor de zaal met 14-13 van DOT 3. Kort de scenario’s:

• Verlies Animo 2 met meer dan 1 punt verschil, geen man overboord i.v.m. verschil in wedstrijdpunten (2 stuks) maar de rest winnen is dan noodzakelijk i.v.m. onderling resultaat met DOT (als DOT ook blijft winnen).
  • Verlies Animo 2 met 1 punt verschil trekt het onderling resultaat gelijk maar blijft Animo aan de leiding met 2 wedstrijdpunten verschil. Winnen blijft noodzakelijk tot laatste speelronde (als DOT blijft winnen).
  • Gelijkspel, handhaving op 4 wedstrijdpunten verschil. Onderling resultaat voor Animo. Dan kan Animo kampioen worden tegen Tiel’72 4 in Geldermalsen op 28 mei.
  • Winst Animo, kampioen! 6 wedstrijdpunten verschil met nog 3 wedstrijden te spelen en een beter onderling resultaat.

Dus, volgende week 15.15 uur in Oss. Animo 2 op voor het kampioenschap!

Gehavend Animo kent geen moeite met rode lantaarndrager Keizer Karel
Waar Animo 2 vooral problemen had met het vinden van de scheidsrechter was het Animo 1 dat vooral personele problemen kende. Coach Niels moest alle belangen deze week afwegen want naast Ivo en Tessa nam Alko opnieuw plaats in het rijtje blessuregevallen omdat hij wederom zijn enkel kwetste op de donderdag. Kopzorgen dus, maar deze werden opgelost door A1-captain Daan en A1 speelster Jasmijn die de opengevallen plekken opvulde. Daarnaast hingen er nog enkele vraagtekens boven andere spelers van Animo 1 maar die waren voldoende fit om te starten tegen Keizer Karel.
De auteur van dit verslag moet bekennen dat hij in vele jaren voor het eerst niet de wedstrijd van Animo 1 volledig meegeleefd te hebben, waardoor een stukje scorebordstatiek noodzakelijk is… Sorry, sorry, sorry.
De eerste helft begon in ieder geval wat onzeker voor Animo, want de schutters van Animo keken blijkbaar iets te veel tegen de zon in want de openingsgoal viel niet in de eerste aanval van de thuisploeg. De tegenstander maakte vervolgens nog wat gebruik van de verdedigende onzekerheden van Animo en zette een 0-2 voorsprong op het scorebord. Het vak dat de doelpunten incasseerde stelde vervolgens orde op zaken en kwam terug tot 2-2. Daarna veroorzaakte Eric een curieuze strafworp waardoor er opnieuw, maar ook voor het laatst tegen een achterstand aangekeken werd. Animo leek de benauwdheid van het weer wat van zich af te schudden en ging vrijer spelen met een hoger tempo. Keizer Karel kreeg moeite om dat te volgen ondanks dat men wel de nodige weerstand bood en zag Animo met 5 doelpunten op rij van 5 verschillende spelers uit het zicht verdwijnen (7-3). Dat liet de bezoekende ploeg niet meteen gebeuren en kwam met schoten weer op 2 punten verschil 7-5. Na de 7-3 van jarige job Wim had hij de smaak te pakken en gaf zijn eigen verjaardag met twee opvolgende doelpunten nog meer glans (9-5). Daarna bleef Keizer Karel hangen in de wedstrijd en werd de rust bereikt met een 10-7 voorsprong.
In de rust zal coach Niels gesleuteld hebben aan de keuzes van zijn ploeg en ze aangemoedigd hebben om ondanks het warme weer energie in de wedstrijd te steken.
*We gaan nu over op scorebordjournalistiek*
Na de rust was het Animo dat de klok sloeg en de wedstrijd definitief voor zich won. Laura bleek in die fase de vrouw met de hamer en werd geflankeerd door Nicole en jarige job Wim. De voorsprong werd uitgebreid naar 8 doelpunten verschil (16-8). Keizer Karel bleef echter doelpunten maken met vooral afstandsschoten maar coach Niels zag de wedstrijdpunten in de puntenbuidel vallen en gaf daarop speelminuten aan een viertal spelers uit het tweede team. De voorsprong werd geconsolideerd door het gemêleerde blauw-witte gezelschap en werd in tegenstelling tot de laatste wedstrijden van Animo 1 in de eindfase zelfs nog uitgebreid naar 10 doelpunten verschil. De wedstrijd eindigde in een 23-13 zege voor Animo.

Volgende week treed Animo aan in Oss om te spelen tegen DOT, dit is de vierde ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen. De balans is momenteel positief voor Animo met 2 overwinningen tegen 1 overwinning van DOT, maar Animo kan een aanval op de tweede plaats verwachten ondanks dat Animo een ruime voorsprong in het onderlinge resultaat verdedigd. (Vorige editie op het veld: 23-13 overwinning). Een zege volstaat om de tweede plaats te verstevigen en in het spoor van Tilburg te blijven. Aanvang wedstrijd: 17.00 uur!