, ,

De selectie gaat weer knallen!

Na een moeizame, korfballoze periode voor iedereen kwam er gelukkig het verlossende woord van het kabinet dat we weer mochten. Het circus KNKV kon weer van start, de bond was goed voorbereid en lanceerde vrijwel meteen weer de breedtekorfbalcompetitie en had een plan met het top- en wedstrijdkorfbal. Voor Animo 1, 2, 3, A1 en B1 betekende het dat de competitie een nieuwe vorm zou krijgen vanaf zaterdag a.s. (6 februari).

De selectie mocht eerst nog even oefenen tegen Rheko afgelopen week, na een volle week trainen. Alle ploegen hadden de nodige moeite om te scoren maar zowel Animo 2 als Animo 1 trokken de overwinning naar zich toe. Na de wedstrijd paste coach Niels een wisseling toe waarbij Alko de plek van Herbert overneemt in Animo 1 en ook Ivo maakte al de nodige minuten bij Animo 2 en zal ook in de komende weken aanspraak gaan maken op langverwachte minuten in het 1e. Met dat in gedachten kunnen we het vizier naar de competitie zetten die dus van start gaat.

De KNKV heeft de originele zaalpoules in tweeën gesplitst en dat heeft Animo 1 de volgende tegenstanders opgeleverd in klasse 2Eb: SDO, DKB en DOT. Deze ploegen trof Animo al eerder dit seizoen op het veld en SDO werd zelfs nog op de originele 1e speeldag van het zaalseizoen verwelkomt in De Randhorst waarna we vervolgens in lockdown gingen. Het goede nieuws is dat alle voorgenoemde ploegen door Animo verslagen werden en er vermoedelijk met DOT gestreden zal worden om de 1e plek in de poule. De nummers 1 en 2 spelen vervolgens promotiewedstrijden tegen de nummers 1 en 2 van de andere afsplitsing (klasse 2Ea) van de originele zaalpoule waarin Tiel’72, Juliana, Keep Fit’70 en ACKC zich bevinden. De nummer 1 van poule 2Ea speelt tegen de nummer 2 van poule 2Eb en de nummer 1 van 2Eb speelt tegen de nummer 2 van 2Ea. In de andere poule lijken Tiel’72 en Juliana kanshebbers op deze plaatsen.

Voor Animo 2 is natuurlijk hetzelfde gebeurd, men is ingedeeld in poule R2Ob samen met SDO 2, Rust Roest 3, DOT 2. De evenknie van deze poule (R2Oa) bestaat uit Tiel’72 2 , Juliana 2, DSC 4 en Tilburg 3. Voor Animo 2 geldt dat de krachtverhoudingen dichter bij elkaar liggen dan in de poule bij Animo 1. SDO 2 werd weliswaar in de originele 1e speelronde van de zaalcompetitie verslagen maar zal zinnen op wraak. Ook Rust Roest 3 is op papier een sterke tegenstander en ook DOT 2 mag niet vergeten worden! Animo 2 moet dus aan de bak om een plek bij de “Final Four” te bemachtigen.

Deze verkorte maar niet minder spannende competitie start voor de selectie in Veldhoven op bezoek bij SDO. We hopen op jullie support! Het programma ziet er als volgt uit:

  • SDO 2 – Animo 2 om 15.45 uur
  • SDO 1 – Animo 1 om 17.10 uur

Tot zaterdag!