, , ,

De eerste week zit erop: De selectie is begonnen!

Seizoen 2022-2023 is gestart en de seniorenselectie is op zaterdag 13 augustus begonnen met trainen, we lopen de feiten even langs van de afgelopen week.

Mark
Soms moet je keuzes maken in het leven, zo ondervond ook onze Mark. Nog voor de selecties begonnen konden we de eerste “afvaller” al melden. Ondanks dat Mark voor de zomer nog toezegde om uit te komen in de seniorenselectie voor komend seizoen, besefte hij zich gedurende zomer dat het combineren van een nieuwe, drukke baan bij Q-Music en het gezinsleven moeilijker samengingen met inbegrip van de verplichtingen van de selectie. Dus we nemen afscheid van onze “voetballer” die de afgelopen jaren een meer dan gewaardeerde kracht voor Animo 2 was, een leider en zich altijd inzette voor beter.

Nieuwe gezichten
Met dit afscheid achter de kiezen kunnen we niet anders dan de nieuwe gezichten een podium te geven. We mogen maar liefst 7 nieuwe aanwinsten noteren aan het begin van dit seizoen. Hiervan zijn er 6 uit onze eigen A1 van afgelopen seizoen, 3 heren en 3 dames. Het gaat natuurlijk om Arne, Daan, Tjerk, Inge, Jasmijn en Marieke. Deze nieuwe generatie zal nieuw elan moeten geven aan een inmiddels “belegen” selectie die met name bij de mannen voornamelijk uit dertigers bestaat.
Met Mark namen we afscheid van 1 van die dertigers maar zoals al eerder aangekondigd mogen we ook Jasper verwelkomen, die overgekomen is van Oost-Arnhem. Met hem en zijn schat aan ervaring op het hoogste korfbalniveau kunnen we voortborduren op de successen (en tegenvallers) van vorig seizoen.
En niet te vergeten, Robbert start als trainer/coach van Animo 2 en Arnold van teammanager van Animo 1. Hieronder de volledige personele bezetting:

DamesHeren
AliekeAlko
AnneArne
EzriDaan
IngeEric
JasmijnHerbert
LauraIvo
MandyJasper
MariekeKevin
NicoleMarco
TessaRick
VeraTjerk
 Wim

Start
De start was natuurlijk vlammend aangezien deze plaatsvond op zaterdag 13 augustus, waarbij er bij een minimumtemperatuur van 33 graden Celsius voor het eerst weer de schoenen onder gebonden werden om “echt” te trainen. Gelukkig had Niels zijn training afgestemd op de omstandigheden en konden de spelers opgelucht ademhalen (ook tijdens de training i.p.v. naar lucht happen). Maar goed, de kop was eraf met een toch al mooie groep van 21 mensen. Er waren op dat moment nog 2 vakantiegangers.
Het warme weer gaf Niels & Robbert in ieder geval de gelegenheid om even duidelijk stil te staan bij de hoofdlijnen voor komend seizoen.

Op de zaterdagtraining zouden nog twee doordeweekse trainingen volgen op de dinsdag- en de donderdagavond. Deze waren natuurlijk ook niet onder de koelste omstandigheden en steviger van aard.

Weekend
Afgelopen weekend stond dan enigszins (exclusief Coronaperikelen) traditioneel het selectieweekend op de planning. Kort gezegd, eerst “serieus” aan de bak met korfbal, vervolgens gezelligheid, een nachtje overnachten met elkaar en een activiteit op de volgende dag.
dit werd het ingevuld met een tweetal wedstrijden tegen gastheer Telstar in Hoevelaken. De wedstrijden werden afgewerkt om 14.00 uur en 15.30 uur. Vooraf maakte de staf (exclusief Arnold i.v.m. de naweeën een Coronabesmetting) bekend hoe de groep de wedstrijden ging aanvliegen. De wedstrijd van 14.00 uur werd door de onzen na een qua scores moeizame eerste helft omgezet in een toch ruime 10-16 overwinning. De tweede helft kenmerkte zich dat Animo groeide in het “elkaar kunnen vinden” en dat kreeg tegenstander Telstar minder goed in de vingers.
De wedstrijd van 15.30 uur bleef eigenlijk de hele wedstrijd spannend want ondanks een overtuigende start van de tegenstander haakte Animo aan. Ook in deze wedstrijden wisten beide ploegen elkaar en de korf zo nu en dan moeilijk te vinden. Telstar sloot de eerste helft met de leiding af en opende de score ook na rust (7-4 tussenstand) maar liet vervolgens weinig meer van zich horen. Bij Animo begon het vervolgens makkelijker te draaien en de wedstrijd werd met 5 doelpunt op rij gekanteld in het voordeel van Animo. Telstar probeerde de schade vervolgens te repareren, maar Animo hield stand en trok een nipte 10-11 zege over de streep.

Na de wedstrijden werd er koers gezet naar Amersfoort waar de selectie zou verblijven in het scoutingsgebouw van Cay Noya, één van de oudste scoutingclubs van Nederland. Het verblijf was echter in zeer goede staat waardoor het perfect was voor de selectie om daar een nachtje te bivakkeren. De avond begon met 3 teams, team Chinees, Team Kapsalon en Team Friet die kortweg het eten vertegenwoordigden van onze niet zo eensgezinde selectie. Nadat de 3 maaltijdbezorgers hun levering gedaan hadden en het eten genuttigd was konden Niels en Robbert samen met de selectie de verwachtingen en doelstellingen doornemen voor aankomend seizoen zodat iedereen de neuzen dezelfde kant op heeft staan en het juiste doel voor ogen houd.
Daarna was het tijd om met elkaar een spelletjes te doen of om even te chillen, alvorens we wandelend naar de binnenstad van Amersfoort gingen om het nachtleven in te gaan. Uiteindelijk werd Curtis Café de hoofdbestemming van de avond/nacht alvorens men in groepjes (afhankelijk van hoe laat je het wilde maken) weer terugkeerde in het scoutinggebouw. Het werd een ehhhh… onrustige nacht.

De volgende ochtend voor sommigen en enkele uren later voor de meeste anderen werd er ontbeten en opgeruimd in afwachting van de laatste activiteit. Een escaperoom op locatie georganiseerd door onze eigen Tessa.
4 groepen werden achterna gezeten door een bendeleider en moesten zo snel mogelijk de man ontmaskeren en te snel af zijn. Uiteindelijk zijn we allemaal (gelukkig) ontsnapt, maar wachten we nog met smart op de uitslag, die Tessa komende dinsdag bekend zal maken.

Vervolg voorbereiding
We nemen je graag nog even mee met de rest van de voorbereiding, komende week staan er twee trainingen op stapel (dinsdag en donderdag), waarna er op zaterdag gespeeld zal worden tegen Atlantis op ons eigen veld in Geldermalsen. Aanvang wedstrijden is om 14.00 uur en 15.30.

De week erop wederom een training op de dinsdag, maar op donderdag (1 september) wederom een oefenwedstrijd in Geldermalsen tegen Luno. Aanvangstijden: 19.30 uur en 20.45 uur. Daarna volgt een driekamp op zaterdag (3 september) in Poortugaal bij gastheer RWA en mededeelnemer ODO. Na de driekamp zal de focus op de competitie gelegd worden, welke aanvangt op 10 september en geopend zal worden met 2 uitwedstrijden. Animo 1 speelt dan tegen PSV/lifovragen.nl 1 en Animo speelt tegen Rust Roest 3. Beide wedstrijden zijn op verschillende locaties in Eindhoven. Details volgen vanzelf!

Voor nu bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel langs de lijn. Eerste kans om de teams in Geldermalsen in actie te zien is aanstaande zaterdag!