, , ,

Animo’s selectie kijkt uit naar competitie

Met de laatste oefenwedstrijden tegen DOT van dit weekend rondde de selectie de voorbereiding met een treden gevoel af. Reden om een de barbecue aan te steken en nog wat teambuilding te doen, maar hoe zag de voorbereiding er achteraf uit?

Op zaterdag 14 augustus werd er gestart met een training onder leiding van hoofdtrainer Niels geflankeerd door Bert die voor het tweede seizoen verantwoordelijk is voor Animo 2. Beide heren kenden elkaar al uit het verleden maar moesten de visies afstemmen om als één front te opereren richting de selectie.
De selectie is grotendeels nog intact na het verloren seizoen 2020-2021, alleen Jeanine trok de deur achter zich dicht maar de kwamen vervolgens 3 dames voor terug. Ezri, Nikki en ook Mariska keerde terug na een korte afwezigheid. Nog een lichtpunt is het terugkeren van Alieke die na een zware blessure meer dan voldoende tijd kreeg om te revalideren en te starten in seizoen 2021-2022, datzelfde kunnen we ook zeggen van Ivo die eveneens zijn rentree maakt na een lange blessure. Verder zijn er op de heren-zijde geen mutaties te vermelden. Helaas moesten we op het laatste moment wel het afzegging accepteren van Nikki, die toch een andere keuze maakte en daarom niet deel ging nemen.

De week die volgde op de eerste trainingsdag werd er geschaafd aan het strijdplan voor komend seizoen waarna er een onderlinge partij in wedstrijdvorm volgde op zaterdag 21 augustus, daarna werd de intensiteit langzaam opgeschroefd. Animo trainde de opvolgende week alleen op dinsdag en speelde vervolgens tegen VIKO en Korbis op respectievelijk donderdag en zaterdag. Al deze wedstrijden werden positief afgesloten waarbij er groei viel te noteren na 10 maanden niet korfballen in wedstrijdvorm, uiteraard blijft er na elke wedstrijd huiswerk over dat door Niels en Bert meegenomen werd naast de keuzes die ze moesten maken in het spelersmateriaal.
Afgelopen week werd er 2 maal getraind (dinsdag en donderdag) waarna de laatste test op het programma stond. DOT uit Oss kwam op bezoek in Geldermalsen waar het publiek voor het eerst Animo in actie kon zien, want de andere wedstrijden waren buiten de deur. Voor Animo 2 was DOT een goede test om te zien of het op het juiste spoor zit richting de competitie, voor Animo 1 was dat gevoel misschien nog wel sterker omdat DOT ook in de competitie één van de tegenstrevers is. In allebei de wedstrijden noteerden we moeizame perioden maar ook goed dingen. Al met al stapten beide ploegen met een zege van het veld af en kon het vizier allereerst afgesteld worden op de barbecue die georganiseerd werd, waarna er dus een uitdagende teambuildingactiviteit volgde.

Nu, op moment van schrijven, gaan de eerste gedachten uit naar de eerste competitieontmoeting in seizoen 2021-2022. 11(!) maanden na de laatste wedstrijden in seizoen 2020-2021 mogen we vurig hopen dat we weer mogen starten en de competitie ook weer af mogen maken nu we met zijn allen ons ingespannen hebben om Corona achter ons te laten. Dat is nog niet zover, maar komende zaterdag zal er hoe dan ook gespeeld gaan worden.

Animo 2 bijt het spits af in Nuenen tegen NKV 2 om 12.45 uur, waarna Animo 1 in Duiven start tegen Duko 1 van oud-hoofdtrainer Wim Jansen. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.
Het weekend erna zal de selectie het seizoen openen in Geldermalsen in een dubbele ontmoeting tegen SDO.

We rekenen dit seizoen ook weer op de steun van ons publiek! Tot zaterdag!