, , ,

Animo wint g(l)a(n)srijk van RWA

De eerste thuiswedstrijd van 2024 vond afgelopen zaterdagavond plaats in de Randhorst. Animo 2 moest winnen van RWA om het hoofd boven water te houden maar deed dit na een korte onderbreking van de wedstrijd uiteindelijk niet. Animo 1 kon zich afgelopen zaterdag geen fout permitteren tegen RWA want het team bevindt zich nog steeds onderaan de middenmoot.

Animo 2
De eerste aanval van Animo leidde tot een omdraaibal van Vera waarna de scheidsrechter voor een strafworp floot. Vera maakte deze strafworp vervolgens keurig af en opende hierdoor voor Animo snel de score in deze wedstrijd. De vorige wedstrijd tegen RWA gaf Animo uiteindelijk de punten weg en dit betekende dat er vandaag met 3 puntenverschil gewonnen moet worden om boven RWA te komen en zo ook boven de degradatiestreep te komen. RWA sloot aan met de 1-1 door een vrije bal erin te liggen.

Na twee aanvallen van Animo ging de bal weer richting RWA maar ondertussen vertrok het net aangekomen publiek langzaam van de banken naar buiten. De nooddeuren werden opgegooid en op de bank werd al beetje vragend gekeken naar Jan-Willem die voor de lijn stond te wachten totdat Animo de bal zou gaan onderscheppen. Toen dit gebeurde riep hij de scheidsrechter bij zich en vertelde dat iedereen per direct de Randhorst moest verlaten want er hing een gasgeur in de kantine van de Randhorst. Hier en daar werden snel wat tassen en jassen gepakt want in je korte broek naar buiten is nog steeds geen pretje in de winter. Onderweg naar buiten werd er al gegrapt door RWA dat een gelijkspel voor hen ook voldoende was en dat ze nu wel naar huis konden. In de tussentijd was de kantine van het Animo geopend en werd er door enkele spelers van Animo een heer opgemerkt van RWA die normaliter niet in de selectie van RWA speelt. Deze heer heeft de naam Johannis Schot gekregen van zijn ouders, kom ik op terug…

De brandweer was inmiddels gearriveerd en deze constateerde al snel dat de gasgeur niet vanuit de keuken van de Randhorst kwam maar van buiten. Een scooter veroorzaakte de gasgeur en de scooter bevond zich net onder het luchtsysteem van de keuken van de Randhorst. Iedereen mocht hierna weer naar binnen en er kon opnieuw warmgelopen worden.

Een korte onderbreking van de wedstrijd dus maar goed het vizier moest weer op scherp gezet worden want er stond wat op het spel vandaag. Beide ploegen hadden ie wat moeite om dit te doen maar uiteindelijk was RWA de ploeg die de score na de onderbreking wist te openen. Animo vocht zich terug: 2-3, 6-3- 7-5 waarbij vooral de heren van Animo belangrijk waren voor deze voorsprong. Dit had RWA ook opgemerkt en bracht Johannis in. Johannis is op jonge leeftijd begonnen met korfballen bij RWA maar is uiteindelijk verder doorgegroeid. Hij heeft meerdere jaren bij PKC gespeeld en heeft met deze club ook de korfballeague gewonnen. Hij is in Nederland maar ook in België geen onbekende speler.

Animo liet zich niet van hun stuk brengen en ging met 9-7 de rust in.

Na rust startte RWA sterk en werkte de voorsprong van Animo vakkundig weg. Echter met een kwartier nog op de klok stond Animo 3 doelpunten achter. Er moest snel gehandeld gaan worden om deze stand om te gaan draaien zodat Animo met 3 doelpunten voor gaat staan. Aan beide kanten werd er minutenlang niet gescoord totdat Jordy 7 minuten voor tijd een doorloopbal erin legde. Er viel opnieuw hierna een doelpuntenstilte waar Vera 3 minuten voor tijd, een einde aan bracht. Animo kreeg een positief gevoel, het kon nog. Arne stuurde zijn tegenstander tweemaal op dezelfde wijze het bos in en zo stond Animo opeens twee punten voor. Met nog 1 minuut op de klok, was er nog minimaal 1 doelpunt nodig om Animo boven RWA te krijgen in de ranglijst. Dit voelde RWA ook en zorgde op tactische wijze ervoor dat Johannis in de aanval kwam te staan. Hij was natuurlijk niet voor niks meegereisd met de selectie van RWA naar Geldermalsen. In de laatste paar secondes bracht hij zijn achternaam een eer aan door vanaf de middenlijn een schot voor RWA erin te gooien dat leidde tot een gelijkstand van 15-15. De wedstrijd was gespeeld, Animo 2 had gevochten maar het was net te weinig voor de overwinning. De volgende wedstrijden zullen nu cruciaal worden om nog ergens punten bij elkaar te sprokkelen om zo boven RWA te komen.

Animo 1
Vorige wedstrijd vs RWA speelde Animo prima maar liet toen RWA aan het einde nog te dichtbij komen waardoor het uiteindelijk te spannend werd dan dat nodig was. Tijdens de wedstrijd van het tweede van Vakkie A al gearriveerd en had zich warm getrommeld om Animo 1 aan te gaan moedigen. In het eerste kwartier van de wedstrijd liep de wedstrijd gelijk op. De doelpunten werden om en om gescoord en beide ploegen leken nog een beetje op gang te moeten komen. RWA had hier overduidelijk meer moeite mee dan Animo want na dit kwartier nam Animo de leiding, die ze de rest van de wedstrijd niet meer weg gaven.

Beide vakken wisten zich goed vrij te spelen en het zo af en toe achter verdedigen van RWA had hier weinig invloed op. Met beide het dubbele aantal doelpunten als RWA ging Animo de rust in (6-11). In deze competitie is geen enkele wedstrijd al gespeeld in de rust. Animo heeft al verschillende keren voorgestaan om vervolgens toch de punten weg te geven aan de tegenstanders en de tegenstanders van vandaag leken het ook nog niet op te geven.

Animo zette zonder twijfel de lijn van de eerste helft door en dit bracht bij RWA wat frustratie met zich mee. Deze frustratie leidde tot bijzondere overdreven valpartijen, gescheld op elkaar maar ook fouten waar Animo slim gebruik van maakten. Op een gegeven moment had Animo het even moeilijk en viel de bal er maar niet in. Maar ook dit had geen invloed bij de spelers van Animo want RWA leek het nu wel op te geven. Inmiddels had het achttal dat begon aan de wedstrijd allemaal gescoord. In de laatste paar minuten vielen er nog een aantal afstandsschoten in en Jasper maakte zonder enige moeite zijn vrije bal af. Helaas was toch RWA die de laatste doelpunten van de wedstrijd mee prikte maar Animo had een keurige wedstrijd gespeeld. Het werd uiteindelijk 23-14.

Fortis lijkt zich inmiddels een klein beetje losgemaakt te hebben van de middenmoot en met 12 punten heeft de ploeg zich op plek 2 gevestigd in de competitie. Animo bevindt zich nog steeds op plek 7 maar de tegenstander van aankomende week KOAG, bevind zich op plek 3. KOAG heeft slechts 2 punten meer dan Animo.

Animo verloor thuis nipt van de ploeg uit Krimpen aan de Ijssel maar zal deze keer gebrand zijn op de punten mee naar huis te nemen.