, , ,

Animo wint de strijd in de Betuwe

Vorige week oefende de selectie tegen Sparta in Zwolle. Animo 2 speelde samen met Sparta 3 tegen Sparta 2 (Ja, je leest het goed). Animo 2 was niet compleet door afwezigen en blessures en leverde daardoor maar 1 compleet vak aan. Sparta 3 vulde het andere vak met hun spelers en zo kon er toch een wedstrijd gespeeld worden. Uiteindelijk trok het Animo 2 – Sparta 3 team aan het langste eind: 16-17. Animo 1 was wel compleet, maar speelde niet op hun hoogste niveau. De rit van 1,5 uur naar Zwolle leverde dan ook geen winst op, maar wel een aantal leermomenten.

Animo 2
Animo 2 speelde afgelopen weekend in Eindhoven tegen Rust Roest 2. Een wedstrijd die voornamelijk werd gekenmerkt door de scheidsrechter. Animo begon goed aan de wedstrijd. Er werd sterk verdedigd, maar aanvallend wist Animo de voorsprong niet verder uit te bouwen dan vier doelpunten verschil. Door het goede verdedigende werk werd Rust Roest gedwongen al snel te beginnen met wisselen. Dit resulteerde in de eerste helft nog niet tot meer doelpunten voor de thuisploeg, waardoor met een ruststand van 3-7 de kleedkamers werden opgezocht.

Het niet verder uitbouwen van deze voorsprong kwam Animo 2 na rust duur te staan. Rust Roest 2 begon met scoren en de scheidsrechter had er zijn eigen wedstrijd tegen Animo van gemaakt. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, waarbij Rust Roest zelfs op voorsprong kwam. Opgelegde kansen werden niet afgemaakt en de scheidsrechter floot vaak niet in het voordeel van Animo. De beste man had zijn kaarten in ieder geval niet vergeten mee te nemen en deze deelde hij dan ook maar liefst 3 keer uit aan onze mannen. Nadat de jongste speler uit het veld de eerste gele kaart had gekregen, volgden ook coach Rick en aanvoerder Marco. Waarom de kaarten nu precies werden uitgedeeld, is nog altijd onduidelijk. Wat wel duidelijk was: Animo had nog enkele minuten om ervoor te zorgen dat toch minimaal 1 punt mee zou gaan naar Geldermalsen, want het keek tegen een 9-8 achterstand aan. Gelukkig gooide Vera 2 minuten voor tijd de gelijkmaker erin door middel van een doorloopbal. De wedstrijd eindigde in 9-9.

Animo 1

De derby van de Betuwe stond op het programma. Voor het eerst in de historie zou Animo tegen Tiel gaan spelen in de Hoofdklasse. In de afgelopen jaren had Animo genoeg kennis vergaard over de spelers van Tiel en kon daardoor met enige voorkennis al gaan trainen afgelopen week. Kevin opende de score met het eerste afstandsschot wat hij nam. De aanvoerder van Tiel schoot er ook een binnen waardoor de ploegen de eerste minuten gelijk op liepen. Het zonnetje wat af en toe doorkwam had plaats gemaakt voor regen, waardoor het korfballen minder plezierig werd. Animo schoot zichzelf na een kwartier speeltijd naar een voorsprong van twee doelpunten en breidde deze vervolgens uit naar een voorsprong van maar liefst 5 doelpunten voor rust.

Na rust zette Animo deze lijn door met diverse doelpunten van Jasper. Ingebrachte Ivo hielp ook mee om de score te verhogen. Ondertussen zat Tiel in een zinkend schip waar ze zichzelf niet meer uit konden behelpen met reddingsboten. De reddingsboten die vanaf de kant werden ingebracht, brachten weinig redding meer met zich mee. Animo daarentegen had steun aan alle supporters die vanaf Geldermalsen mee waren gereisd en zelfs in grotere getallen aanwezig waren dan de thuissupporters.

Laura wist het laatste kwartier van de wedstrijd nog meermaals de korf nog te raken en Alko, die Animo een tijdje had gemist, betrad ook weer het veld.
Animo won gemakkelijk van Tiel in de derbywedstrijd van de Betuwe met 10-19.

Aankomende weken is er een korte pauze, maar niet getreurd want 11 mei speelt de selectie weer thuis tegen DSC 4 en OVVO 1.