, , ,

Animo wint 5e(!) confrontatie met SDO

Nadat de euforie langzaam wegtrok uit de Animo-gelederen werd de selectie samen met Animo 3 en Animo A1 zo het veld “opgesmeten”. De strakke planning van de KNKV liet precies twee trainingen tussen geschiedenis schrijven en weer lekker met de kop in de wind korfballen. Het contrast was groot, op dinsdag nog even rustig opstarten en nagenieten en op de donderdag de focus weer leggen op de hervatting op het veld. Voor het vlaggenschip stond voor de 5e keer dit seizoen SDO op het programma en Animo 2 zou geheel tegen de normale gang van zaken in na het vlaggenschip aantreden tegen SDO 3.

Even kort terugpakken, Animo incasseerde voor de zaalcompetitie 2 nederlagen. Een tegen de verwachte en voorlopig ongenaakbare koploper Tilburg (dat in de zaal “ff” vanuit de 1e klasse naar de overgangsklasse promoveerde) en tegen Tiel’72 dat destijds in Tiel te sterk was voor Animo. Animo had dus te 2e plaats in handen kort gevolgd door DOT en Tiel’72.
SDO bevind zich in de onderste helft van de rangschikking op de 6e plaats en lijkt met buurman DKB uit moeten vechten wie er samen met Keizer Karel uit de 2e klasse vliegt. Maar ook Duko is nog niet uit de gevarenzone.
In Veldhoven moest Animo wat aanpassingen doen daar aanvoerster Tessa en Alko blessures opliepen in of rond de dubbele confrontaties met Tiel’72. Vera en Bartjan vulden deze plekjes op. De start was duidelijk voor Animo want SDO keek al vlug tegen een 0-3 achterstand aan, maar de thuisploeg liet zich niet zomaar te kijk zetten. Met name rond de korf was Animo niet altijd bij de les waar SDO gretig gebruik van maakte. De voorsprong van de gasten vloog zo met de onrustige wind van het veld af en zodoende stond het 3-3. Animo bleef het initiatief vasthouden maar kon SDO niet makkelijk afschudden in deze fase. Zoals gewoonlijk was de thuisploeg behoorlijk vocaal tegen elkaar, de tegenstander maar ook de scheidsrechter waarbij de maat al in de eerste helft vol was. SDO kreeg een duidelijke reprimande om de constante stroom aan opmerkingen aan het adres van de jonge leidsman te beperken. Voor Animo was het in de 5e confrontatie tegen deze ploeg niks nieuws maar men moest wel in het achterhoofd houden dat het korfballen tegen een vaatje buskruid was. Een vonkje is genoeg om de boel te laten ontploffen. Maar goed, de reprimande van de scheidsrechter leek SDO ook wat fanatisme te ontnemen en de goed ingezette lijn om Animo te verrassen rond te korf leek een langzame dood te sterven omdat Animo erop bedacht was en deze kansen ook minder gezocht werden. Het gaf Animo de gelegenheid om op 7-7 weg te lopen naar een gunstige ruststand van 4 doelpunten verschil (7-11).
Na de rust ging Animo door met het maken van doelpunten en leek het ook steeds beter om te gaan met de wind waardoor er meer afstandsschoten en halve afstandsschoten het gat van de korf vonden. SDO stond erbij en keek ernaar en zag de voorsprong van Animo groeien ondanks dat men zelf af en toe de bal nog door de korf heen kreeg. Via 8-12, 9-15 en vervolgens 11-20 werd de wedstrijd “doodgemaakt” door de uitploeg maar was er toch nog heer die zich na de 11-23 ontzettend druk ging maken om een verdedigende actie van aanvoerder Kevin en daardoor inmiddels traditiegetrouw voor SDO tegen een gele kaart aan liep.
De laatste fase was vervolgens voor de thuisploeg die de eindstand iets dragelijker maakte door nog 3 maal te scoren. Kritisch gezien moet Animo hier iets mee want ook een week eerder in de zaal tegen Tiel’72 werden er in dezelfde fase van de wedstrijd ook teveel doelpunten van de tegenstander geincassseerd.

Maar goed, het bracht de overwinning niet in gevaar en Animo verstevigde de 2e positie omdat Tiel’72 onderuit ging tegen DOT waardoor het gat tussen Animo en de nieuwe nummer 3 DOT oploopt naar 2 punten.
Na de wedstrijd van het vlaggenschip kwam Animo 2 binnen de lijnen, dat als koploper het op moest nemen tegen nummer laatst SDO 3 en het krachtverschil was vanaf de meet af aan enorm maar in de eerste helft wilde het maar niet vlotten voor 1 van de vakken van coach Bert. Een 1-5 ruststand lonkte alvorens er net voor rust toch weer gang in de wedstrijd kwam. Op 1-7 werd er gerust en was het lek boven. SDO 3 kreeg nog 1 doelpunt mee waarna Animo met een 2-22 zege naar huis mocht. Niet bijzonder eigenlijk maar het vermelden waard was dat zowel Alieke als Mariska na lang blessureleed beide minuten konden maken in deze wedstrijd en dat is meer dan fijn!

Op zaterdag 14 mei komen beide teams weer in actie in Geldermalsen. Animo 1 neemt het op tegen hekkensluiter Keizer Karel om 15.30 uur. Animo 2 start om 14.00 uur tegen nummer 4 PSV/lifovragen.nl 2. We zien jullie uiteraard graag langs de lijn!