, , ,

Animo schudt Fiducia van zich af

Na de stroeve hervatting van de veldcompetitie waarin Animo 2 een punt moest laten aan SDO 2 en Animo moeizaam 2 punten binnen hengelde tegen SDO 1 was het 2 zaterdag rustig en volgde er weer een nieuwe hervatting tegen de selectie van Fiducia wat voor alle ploegen een belangrijk punt in de competitie is. Vandaag zou de factor weer ook een rol spelen want het was met 22 graden voor het eerst warmer. Dat klinkt niet spannend maar het bleek even wennen voor alle in de winterperiode koud geworden Hollanders die nu opeens met de volle zon geconfronteerd werden.

Animo 2 worstelt zich langs Fiducia 2
Ons 2e had na het gelijke spel tegen SDO 2 het nodige te mopperen, maar had gezien de beschikbare krachten een punt genomen uit Veldhoven. Het vertrouwen werd tussentijds wat opgekrikt met een oefenzege op Tiel’72 2, dus dat moest voldoende zijn om de kastanjes uit het vuur te slepen tegen achtervolger Fiducia 2. Voorafgaand aan de wedstrijd verzamelde Animo slecht een wedstrijdpunt meer dan de tegenstander waardoor bij verlies terrein een 7e plaats een feit werd. Om degradatiekorfbal te vermijden was het Animo dus geraden om Fiducia voor een 2e keer te verslaan (voor de zaal won Animo met 12-16 in Vleuten). Voor Fiducia was het natuurlijk de gelegenheid om Animo pootje te lichten en een stap te zetten richting een nog veiligere plek op de ranglijst. Omdat alleen de nummer 8 degradeert in deze competitie wil je voor het einde van de competitie niet nummer laatst DSC 4 in je nek hebben hijgen.
De wedstrijd begon in ieder geval veelbelovend want onze “vlakke” Anne trof al vrij snel doel om zo de score te openen. (1-0) De ploegen hielden elkaar ondanks een stevig veldoverwicht voor Animo in evenwicht waardoor er een 2-2 tussenstand op de scoreborden prijkte. Animo creëerde veel kansen maar het leek alsof de zon standaard in de ogen van de spelers scheen. De meest opzichtige kansen werden om zeep geholpen waardoor Fiducia de leiding nam (2-3) zonder groots te spelen. Animo reageerde met de 3-3 en nam het initiatief over waarna er snel een aantal keer gescoord werd met slechts één tegen doelpunt van Fiducia genoteerd werd. Met nog 12 minuten te spelen in de eerste helft stond het 6-4 in het voordeel van de onzen en leek Animo Fiducia langzaam op te brengen. Maar de zon bleef in de gezichten schijnen van de spelers en de warmte nam (intern) toe. Het lukte Animo, maar ook Fiducia niet om het gat van de korf te vinden ondanks alle verwoede pogingen. Waar Animo relatief rustig bleef zwol aan de zijde van Fiducia de kritiek richting elkaar, de kant en de scheidsrechter aan waardoor de sfeer aan Vleutense zijde snijdend te noemen was. Alle frustratie leverde echter geen resultaat op, want het scorebord hield de stand van 6-4 stug vast tot aan de rust.
In de rust roemde het trainersduo de werklust van Animo om goede kansen te creëren en probeerde nog wat puntjes op de i te zetten, maar het kwam uiteindelijk toch echt aan op scoren. Dat lukte beter in de 2e helft al liep het nog niet over van (scorings)enthousiasme maar Animo sloeg uiteindelijk wel de beslissende slag. Pas bij een 10-4 tussenstand schoot ook Fiducia met scherp en deed het weer mee aan de wedstrijd. Animo gaf de voorsprong echter niet meer uit handen en speelde naar het einde van de wedstrijd toe. Fiducia drong met de nodige wissels nog wel aan, maar kon een 14-12 nederlaag niet meer voorkomen.

Animo sorteert met zege voor op kampioenswedstrijd
Het vlaggenschip kende een aangepaste voorbereiding op de wedstrijd tegen Fiducia daar Laura, Tessa en Jasper mee mochten doen in een regioteam dat het afgelopen woensdag opnam tegen TeamNL. Jasper en Laura pikten zelfs een doelpuntje mee in dit spektakel dat uiteindelijk in de tweede helft werd gewonnen door het Nederlands team. Toen stonden onze topper alweer langs de kant want ze hadden slechts een helft mee mogen doen. Dat maakte wel dat coach Niels de trainingen hier en daar wat aanpaste vanwege de belasting om zo te voorkomen dat zijn speler fit zouden zijn voor Fiducia.

Voorafgaand aan de competitie tipten we deze ploeg als een lastig klant voor Animo, maar de Vleutense ploeg presteerde met name voor de zaal bijzonder wisselvallig waardoor een topklassering uit het zicht raakte. In de zaal wist Fiducia zich echter wel staande te houden in de 1e klasse en liet in een sterke poule onder andere Tiel’72 achter zich. Animo was daarom op de hoede voor de grillige tegenstander. Animo had ook nog in het achterhoofd dat de nummer 2 en 3 van de competitie, respectievelijk DOT en Atlantis elkaar zouden treffen in een onderling duel.

Animo wilde graag goed starten tegen de gastploeg want dat zou wellicht de spirit van de tegenstander breken. Mandy had dat goed in de oren geknoopt want in de eerste de beste aanval zoefde ze langs haar tegenstander en legde een doorloopbal door de korf heen. 1-0 en lekker bezig. Al snel bleek dat ook deze ploegen tegen de zon inkeken zo nu en dan waardoor de doelpunten schaars waren. Fiducia pakte de leiding van Animo af (1-2) maar bleek niet bij machte om dat ook vast te houden. De heetgebakerde gasten probeerden met name irritatie op te wekken bij de thuisclub maar dolven uiteindelijk in veel situaties het onderspit tot hun eigen frustratie. De goed gestarte leidsman had zo nu en dan zijn handen vol om alle capriolen op het veld in ogenschouw te houden en was ook regelmatig zelf de gebeten hond. Animo zette Fiducia echter opnieuw op achterstand en drukte uiteindelijk door naar 2 doelpunten verschil op 5-3. De tegenstander haakte wel aan en gaf nooit op maar zag ook dat het maar niet dichterbij kon komen. Zo werd er zo nu en dan letterlijk richting de rust geworsteld waarbij de duels tussen Kevin en zijn heer een lust voor het oog waren. De Fiduciaan deed er alles aan om onze Kevin te verschalken in met name rebound duels maar kwam keer op keer van de koude kermis thuis. Uiteindelijk kostte hem dat de wedstrijd want hij speelde zichzelf mentaal eruit.
Animo bouwde de marge voor rust iets uit maar kon nog nauwelijks op de lauweren rusten want met een 8-5 voorsprong was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Coac Niels zal vermoedelijk gehamerd hebben op het bewaren van de controle en rust, maar ook op het maken van de juiste keuzes om makkelijker tot doelpunten te komen.
Na de rust was het echter Fiducia dat een waarschuwing afgaf dat het nog niet gedaan was (8-6). Animo reageerde echter goed en deelde de nummer 6 van de ranglijst een tik uit door met een serie van 3 doelpunten de marge te vergroten naar 5 doelpunten (11-6). De sfeer werd daarna nog een tandje vervelender want de warmte leek de lontjes van een aantal Fiducia-spelers ietwat korter te maken. Met name de scheidsrechter moest het ontgelden die zo nu en dan het ook even kwijt was, maar ook onderling werd het nodige op minder vriendelijke toon gecommuniceerd dat niet ten goede kwam voor het teamgevoel en uiteindelijk zou dat mede bepalen dat Fiducia geen vuist meer kon maken tegen Animo. De thuisploeg speelde de wedstrijd in de warmte aardig uit en hield uiteindelijk de marge van 5 relatief eenvoudig in stand. Er werd dan ook met een 15-10 eindstand van het veld afgestapt.

Na de wedstrijd van Animo kwam de uitslag van Atlantis – DOT ook binnen. Atlantis verspeelde een week eerder de 2e plaats aan DOT maar herstelde de orde in Mijdrecht tegen de Ossenaren. Hierdoor liep Animo weer een punt uit op de concurrentie. Met 7 wedstrijdenpunten voorsprong en nog 4 wedstrijden te spelen is Animo komende zaterdag bij een zege verzekerd van een kampioenschap. Animo treft komende zaterdag op eigen veld De Vinken dat momenteel de 5e plaats bezet. Animo maakte voor de zaalcompetitie korte metten met deze tegenstander in een winderig Vinkeveen.
Animo 2 maakte destijds geen goede beurt in Vinkeveen door te verliezen van De Vinken 2. Nu strijden alle teams in de middenmoot om de felbegeerde 3e plaats in de poule, want deze geeft mogelijk recht op promotie. Zover is het echter nog lang niet want Animo 2 zal de 3e plaats moeten grijpen door te winnen van De Vinken 2!

Programma:

Animo 2 – De Vinken 2 om 14.00 uur
Animo 1 – De Vinken 1 om 15.30 uur (Kampioenswedstrijd)

We hopen op veel toeschouwers langs de lijn om mogelijk later de middag het kampioenschap te vieren!