Het werd natuurlijk al aangekondigd maar Animo 1 kon kampioen worden tegen De Vinken 1 in eigen huis. Het zonnetje scheen dus er was ruimte genoeg om lekker langs de kant te zitten om naar de kampioenswedstrijd van Animo te kijken nadat ook Animo 2 gespeeld had tegen De Vinken 2. Het was hoe dan ook een geslaagde en drukke dag bij Animo want met diverse wedstrijden, het succesvolle DEF-kamp en de Kangoeroes op het terrein draaide Animo in optima forma. De kers op de taart zou uiteraard een kampioensfeestje in De Derde Helft zijn.

Kampioenswedstrijden zijn zelden mooi
Hoewel de pot in de zaal tegen Vriendenschaar wel van goede kwaliteit was, was het minder tegen de De Vinken. Alle factoren waren aanwezig, een aardige tegenstander, het zonnetje, publiek, een sfeeractie… Noem maar op. Maar het korfballen ging moeizaam voor het vlaggenschip in de eerste helft tegen De Vinken. Waar de normale automatismen Animo de nodige slagkracht geven ontbrak het zaterdagmiddag daaraan. Er werden veel plaatsfouten en verkeerde keuzes gemaakt waardoor Animo maar moeizaam in de wedstrijd kwam. Het zorgde voor onbegrip onderling maar ook langs de kamt. Ja kampioenswedstrijden zijn vaak niet mooi maar Animo moest er heel hard voor werken om de schaapjes op het droge te krijgen.
De Vinken opende de score na 7 minuten (0-1) en merkte al snel dat Animo worstelde om het initiatief te grijpen in de wedstrijd. Animo maakte de 1-1 maar daarna bleef die stand heel lang op het scorebord staan. De gasten zagen uiteraard kansen en maar waren ook in de eerste helft weinig trefzeker en maakten dus geen gebruik van de gelegenheid om Animo op een grotere achterstand te zetten. De wedstrijd kwam daarom niet op gang en het was duidelijk dat als Animo de vorm zou vinden tijdens de wedstrijd dat ook De Vinken het onderspit zou delven. En Animo zocht naar vorm als een Douwe Dabbert die maar niet het juiste uit zijn magische knapzak kon trekken. Coach Niels ijsbeerde ondertussen langs het veld en hield lang het geloof dat zijn basisacht, waarbij Vera de geblesseerde Laura verving, het tij zou keren. Dat lukt niet voor de rust want na 11 minuten zonder doelpunt maakte Animo de 2-1 om vervolgens het initiatief licht bij De Vinken neem te leggen dat met 5-6 voorsprong de rust bereikte. Animo werd in een eerdere time-out in de eerste helft al tot orde geroepen door coach Niels maar dat sorteerde weinig effect, in de rust kon hij langer bijsturen bij zijn team maar ontkwam er uiteindelijk niet aan om de nodige wissels van de bank af te sturen aan het begin van de tweede helft.
Animo kwam gelukkig wel beter uit de kleedkamers want de achterstand werd teniet gedaan en er werd een 9-7 voorsprong gepakt. Dat moment werd ook aangegrepen door coach Niels om de eerste wissel te plaatsen om zo meer grip te krijgen op de wedstrijd na koortsachtig overleg aan de zijlijn met Animo 2-coach Robbert. Inge en Wim kregen de kans om de wedstrijd samen met de overige spelers verder in het slot te trekken en dat bleek langzaamaan de vruchten af te werken. Spectaculair… zeker niet, de wedstrijd had meer weg van een zakelijke transactie waarin de partijen een lastige onderhandeling hadden maar Animo won steeds meer terrein op de gesprekpartner (De Vinken). Halverwege de 2e helft leek de wedstrijd in kannen en kruiken daar Animo de voorsprong uitgebouwd had naar 4 doelpunten verschil (13-9) maar De Vinken gaven niet op en binnen 5 minuten werd er onder aanvoering van 1 sterke Vinken-dame een aanzet gedaan naar een resultaat tegen de kampioenskandidaat (14-12) en werd het spannend. Tot 15-13 hield De Vinken aanspraak op meer maar het terugbrengen van Ivo, die zijn draai niet leek te vinden in de wedstrijd en plaats maakte voor Wim eerder in de wedstrijd, bracht soelaas. Want getergd schoot hij 2 doelpunten binnen waardoor de wedstrijd gespeeld was en het kampioenschap een feit werd. De wedstrijd eindigde in een 18-14 zege en de bloemen konden uitgedeeld worden. Animo flinke het wederom om kampioen te worden, nu dan in de 2e klasse maar met hetzelfde resultaat. Animo gaat ook op het veld naar de Overgangsklasse. Ongekende weelde in korfballend Geldermalsen!

Animo 2 pakt 3e plaats af van De Vinken 2
Waar Animo 2 vorige week nog sprak over het niet in de problemen raken met de onderste regionen in de poule en dat met een zege op Fiducia 2 afwendde kon het afgelopen zaterdag gaan over het pakken van de 3e plek achter nummer 2 Rust Roest 3 en koploper Tilburg 2. Het kan verkeren, maar geeft ook aan dat de middenmoot, de plekken 3 t/m 6 dicht op elkaar zitten. Er was Animo in ieder geval veel aangelegen om De Vinken 2 te verslaan want de nipte nederlaag in Vinkeveen was de thuisploeg nog niet vergeten (13-12). Destijds speelde Animo een bijzonder moeizame wedstrijd en moest na een inhaalrace toch nog de punten aan de tegenstander laten, zuur.
Animo had echter geen scherpte start en moest openingsdoelpunt aan de tegenstander laten (0-1). De thuisploeg liet vervolgens goed zien dat het makkelijker kansen creëerde dan de tegenstander maar De Vinken strafte dat af door effectiever met de eigen kansen om te gaan. Kortom achterstand van 1-3 en dus een achtervolging. De Vinken voelde echter de hete adem in de nek want Animo drong steeds harder aan om het initatief over te nemen in de score. Via een 2-4 achterstand werd er doorgespeeld naar een 4-5 achterstand waarna Animo voor het eerst “op schot” leek te komen want de doelpunten vielen opeens kort achter elkaar waardoor de eerste voorsprong genoteerd werd op 6-5. De Vinken pareerde nog naar 6-6 maar moest daarna Animo loslaten en zag opnieuw een reeks van 3 doelpunten op rij door de korf heen glijden uit de voor hun verkeerde handen door goede acties van Animo (9-6). Daarna probeerden de gasten de marge weer te verkleinen maar Animo hield voet bij stuk en trok de voorsprong van 3 doelpunten over de streep richting de rust (11-8).
In de rust werd er gesproken in het volharden om de wedstrijd te winnen, Animo was de betere ploeg en moest dat ook in de tweede helft blijven. Dat leek ook te gaan gebeuren in de tweede helft waarbij Eric plaatsmaakte voor Arne. Animo drukte door waarbij El Capitan Marco op dreef was (ook al in eerste helft), met aanvullende doelpunten van Anne en Arne was een 15-10 voorsprong een feit en leek De Vinken de handdoek te moeten gooien. Echter kreeg het andere aanvalsvak moeite om de doelpunten te maken waardoor De Vinken kans zag om terug te keren in de wedstrijd. Met drie doelpunten op rij werd de marge teruggebracht naar 2 en besloten coaches Robbert & Rick om in te grijpen. Het verse bloed van Tjerk en Marieke sorteerde niet meteen effect waardoor het andere vak de wedstrijd omhoog moest houden, maar uiteindelijk was het inspanning van de invallers die Ezri in staat stelde om de wedstrijd in het slot te gooien (17-15) nadat De Vinken de aansluitingstreffer (16-15) maakten en uit te lopen naar een meer dan terechte 19-16 overwinning.
Met deze zege neemt Animo de derde plaats over van De Vinken wat op dit moment de hoogst haalbare plaats is voor het 2e seniorenteam van Animo, de achterstand op nummer 2 Rust Roest is nu 3 punten, maar zij hebben nog een wedstrijd tegoed. Achter Animo is het echter SDO2 dat aandringt op dezelfde 3e plaats met De Vinken 2 en DOT 2 in het kielszog. Animo zal punten moeten pakken op 3 juni tegen DOT 2 om de 3e plaats vast te houden.