, , ,

Animo ontneemt Fiducia de ongeslagen status

Na een dubbele zege op SDO een week geleden kon Animo met perspectief vooruit kijken naar een ontmoeting met Fiducia. Voor Animo 1 was de ontmoeting met Fiducia 1 niet meer dan de eerste echte mogelijkheid om een concurrent op achterstand te zetten. Voor Animo 2 was het vooral een graadmeter, waarbij Fiducia 2 een nieuwe maatstaf zou zijn. De trainingsweek verliep in ieder geval goed, met als minder nieuws dat de revalidatie van Rick langere tijd in beslag zou nemen. Tessa keerde in ieder geval weer terug na haar uitvalbeurt van vorige week met fysiek ongemak. Wel moest coach Niels wat schuiven i.v.m. de afwezigheid van Mandy, zij werd in het vlaggenschip vervangen door Nicole.

Animo 2 levert ijzersterke prestatie tegen Fiducia 2
Voorafgaand aan het weekend vond Animo zichzelf terug met 2 punten na de zege op SDO 2. Fiducia 2 speelde een wedstrijd gelijk tegen DSC 4 en won van De Vinken 2 waardoor het met 3 punten in de bovenste regionen verkeerde na 2 speelweekenden zonder nederlaag.
Animo kwam echter furieus uit de startblokken en zette het verbouwereerde Fiducia meteen op een 0-5 achterstand, alvorens men middels een strafworp het eerste doelpunt liet optekenen (1-5). Daarna werd Animo geremd in alle intenties door een bijzonder strakke hand van de scheidsrechter, waaraan het duidelijk moest wennen. De thuisploeg greep dat moment aan om verder in de wedstrijd te komen met afstandsschoten en profiteerde van Animo’s slordigheden in de verdediging. (6-6) Toen Animo de gemoederen weer onder controle had en besefte dat het enige antwoord op de situatie lag in het zelf goed korfballen kon er weer gebouwd worden aan een nieuwe voorsprong door 2 doelpunten van uitblinker Tjerk. (6-8) De rust werd na een doelpuntenwisseling opgezocht met een 7-9 voorsprong. In de rust roemde coach Robbert zijn ploeg en moedigde zijn ploeg aan om mentaal sterk te blijven.
Na de rust greep Animo het initiatief weer stevig in handen en hield de druk op de tegenstander. (8-13) Onder aanvoering van de andere uitblinker in de wedstrijd, Herbert, legde Animo een zeer stevig fundament onder een 2e overwinning op rij. Coach Robbert wisselde nog wat met de dames en dat sorteerde het juiste effect met 2 belangrijke doelpunten. De punten zaten in de tas, eindstand 12-16. Voorlopige 3e plaats in de pocket dankzij een zeer, zeer volwassen wedstrijd van het tweede team!

Animo schud Fiducia van zich af en blijft ongeslagen
In het collectieve geheugen van de spelers stond nog die ene ontmoeting in de zaalperiode van vorig jaar waarbij Animo uiteindelijk te weinig thuis gaf om de overwinning te pakken. Gelukkig was het destijds niet voor competitiepunten, maar nu dus wel. Beide ploegen nog niet verloren waarmee er dus een eerste echte test om 15.30 uur startte.
In de beginfase snuffelden de ploegen wat aan elkaar en het leverde een 2-2 tussenstand na 7 minuten op. De eerste plaagstootjes werden uitgedeeld maar Animo leek ogenschijnlijk met net iets meer zelfvertrouwen te spelen. Dat gegeven betaalde zich uit in een 2-4 voorsprong waarna de thuisploeg aanhaakte tot een 4-5 voorsprong van Animo. Op dat moment deelde Animo met goede aanvallen de eerste echte steek uit door keer achter elkaar te scoren met 2 afstandsschoten en een vrije bal. (4-8) Fiducia pareerde vervolgens tot 6-9 maar zag Animo 7 minuten voor rust een uitstekend niveau aantikken. Met gevarieerde aanvallen werd de tegenstander uit elkaar gespeeld en dat leverde een 6-12 voorsprong op. Daarna deed Kevin nog een belangrijke duit in het zakje door 2 afstandsschoten aan te tekenen, waarna Fiducia nog eenmaal doel trof voor rust (7-14).
Met een uitstekende 1e helft ging Animo de rust in maar coach Niels nam al aan de zijkant het zekere voor het onzekere. Hij instrueerde zijn ploeg en liet ook zijn bankzitter in beweging komen voor het geval dat. “Het geval dat” bleek geen understatement te zijn want Fiducia kwam met een nieuw plan uit de kleedkamer en pakte het initiatief in de beginfase van de tweede helft. Met 3 doelpunten op rij werd de riante voorsprong van Animo rap afgebouwd van 7 naar 4 doelpunten voorsprong. Animo kwam vervolgens weer tot leven bij monde van Jasper die 2 doelpunten aan liet tekenen (10-16), maar Fiducia merkte dat Animo een stuk minder in de wedstrijd kwam dan in het eerste bedrijf. Daarnaast legde de thuisploeg ook de nodige strijd en passie aan het voetlicht en dwong klaarblijkelijk Animo tot een statischer aanvalsspel. Met opnieuw 3 doelpunten van de thuisploeg werd het toch zomaar weer billenknijpen langs de lijn (13-16). Animo was het momentum kwijt en leek zienderogen terrein te verliezen op de tegenstander. Jasper liet zich wederom op een belangrijk moment gelden met de 13-17, maar Fiducia antwoordde opnieuw (14-17). Daarna stonden zijn ploeggenoten ook weer op en werd het gat van de korf door zijn medespelers weer gevonden. Fiducia stribbelde nog hartstochtelijk tegen maar Animo bleef op de belangrijke momenten doelpunten maken waardoor de marge van 3 doelpunten met zo nu en dan hangen en wurgen in stand bleef. De ploegen finishten op een 17-20 eindstand. Fiducia ongeslagen-af en Animo schreef een belangrijke overwinning bij en gaat samen met Atlantis nu aan kop van de 2e klasse I.

Volgende week weer een dubbele ontmoeting buitenshuis. De selectie reist dan af naar Vinkeveen om daar twee keer in actie te komen tegen De Vinken. De eerste ontmoeting om 14.05 uur zal tussen de nummer 5 (De Vinken 2) en nummer 3 (Animo 2) zijn. Animo 2 kan dan opnieuw jagen op punten om zo een plek in de bovenste helft van de poule vast te houden.
Animo 1 zal de koppositie verdedigen tegen nummer 4 De Vinken 1 om 15.30 uur. Alleen een zeg zal voldoende zijn om de ambities hoog te houden.