, , ,

Animo ‘on fire’ bij hoge temperatuur

De selectie van Animo is begonnen aan de veldcompetitie en dit betekent dat Animo 2 speelt in de reserve 2de klasse. Animo 1 schreef geschiedenis door de eerste wedstrijd ooit gespeeld te hebben in de overgangsklasse afgelopen zaterdag.

Animo 2
De voorbereidingsperiode is afgelopen en de teams zijn bekend. Dat betekent dat het tijd is voor de eerste competitiewedstrijd. Animo 2 kampt op het moment met blessures, waardoor Laura van Dolderen en Jacoline ook meededen met deze wedstrijd. Iedereen had er heel veel zin in, ondanks de hoge temperatuur die voor heel wat zweet zorgden voor de start van de wedstrijd. Er werd rustig ingeschoten en warmgelopen, om energie te besparen. Animo 2 was namelijk, net als de zon, gebrand om de eerste punten binnen te slepen tegen Fiducia 2.

De al iets wat natte inschietshirts werden ingeruild voor de blauwwit gestreepte wedstrijdshirts. Coach Rick praatte zijn ploeg moed in om de eerste punten binnen te slepen. Het eerste fluitsignaal klonk en het bleek al snel dat bij één van de spelers de hitte niet naar zijn hoofd was gestegen, maar meer naar zijn handen. Tobias scoorde de 1-0 en wist in totaal zes doelpunten te maken, letterlijk ‘on fire’ dus.  In de eerste helft werden veel kansen gecreëerd, maar Animo had nog moeite om de korf te treffen. Toch ging de sportploeg de rust in met een voorsprong van 7 – 10.

In de rust spoorde Rick zijn team aan om zorgvuldig kansen te kiezen. Zoeken naar goede kansen was op dit moment het belangrijkste. Iedereen nam een goede slok van de heerlijke, mierzoete limonade en nam daarnaast nog een dextro. Vol met suiker en nieuwe energie was iedereen klaar voor de tweede helft.

En of Animo 2 goed had geluisterd naar coach Rick. Onze Vera was net terug uit het warme Kos en was het temperatuurtje nog goed gewend, ze wist het veld te betreden en zorgde voor drie strafworpen die ze ook verzilverden. Iedereen wist de korf te vinden de tweede helft, wat niet zorgde voor echte regen, maar nog beter: een doelpuntenregen. Er werd een goede prestatie neergezet met een uitslag van 14-23. De eerste punten zijn nu binnen en Animo 2 mag zich volgende week laten zien tegen Odik 3, die ook een mooie uitslag wist neer te zetten tegen OVVO 4.

Animo 1
Afgelopen zaterdag was het niet alleen warm bij het tweede in Vleuten maar ook in Almkerk was het zonnetje aanwezig. Dit zorgde voor een goede voorbereiding aan de kant, met complimenten naar de staf die ervoor zorgde dat de spelers niks te kort kwamen.
Het fluitsignaal klonk en dit was het begin van een historische wedstrijd voor Animo, de allereerste wedstrijd ooit in de overgangsklasse. Ondanks dit was het voor ons 1ste moeilijk om zich vooruit te laten branden tegen de jonge ploeg die tegenover hen stond. Het energiepeil leek niet bijzonder hoog en dit zorgde dan ook voor geregeld doelpuntloze aanvallen. Verdedigd, was een kwestie om de jonge tegenstanders uit te schakelen. De spelers waren namelijk gebrand om duellen onder de korf te winnen maar ook om extra meters te rennen om Animo zo kwijt te raken.

Na rust, waar de hartslag omlaag was gegaan en koude handdoeken in nekken waren gelegd was Animo gebrand om de winst mee naar huis te gaan nemen. Enkele spelers bleek de rust goed gedaan te hebben en hadden het hun in vingers gekregen. (Ze waren ‘on fire’). Er vielen sneller doelpunten dan in de eerste helft, en het support van het tweede die inmiddels ook waren gearriveerd had een magisch effect. De aanvoerder van het tweede die al een wedstrijd achter de kiezen had zitten betrad het veld en bezegelde zijn invalbeurt met een doelpunt. De 2de helft had Animo de wedstrijd naar zich toegedraaid en liet ACKC beduusd achter. Ze zorgde hiermee voor de eerste winst van dit seizoen. De einduitslag was 14-17.

Aankomende zaterdag speelt onze selectie wel op dezelfde locatie, namelijk thuis in Geldermalsen!