, ,

Animo niet machtig genoeg om Tilburg te laten wankelen

Met nog twee wedstrijden op het programma mocht Animo de laatste uitwedstrijd van dit seizoen aantreden tegen kampioen Tilburg. De gastheren werden op een dinsdagavond (31 mei) kampioen nadat ze DKB van het veld af veegden, waardoor de wedstrijd tegen de nummer 1 en 2 van de ranglijst gedevalueerd werd omdat het kampioenschap al vergeven was. Het is nu aan beide ploegen om de laatste 2 speelrondes goed te spelen om met een goed gevoel de competitie af te sluiten.

In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen constateerde Animo dat de Tilburgse tegenstander een bijzonder compleet team heeft en dat het ook in de tweede ontmoeting lastig zou worden om de punten af te pakken. De tegenstander beleeft sowieso een fantastisch seizoen want waar Animo in de zaal promotie naar de 1e klasse afdwong, was het Tilburg dat op dat niveau promotie afdwong naar de Overgangsklasse. Kortom, een tegenstander van formaat waar Animo tegenop mag kijken. Aan de andere kant wilde de thuisploeg natuurlijk de ongeslagen status niet kwijt en was dus op de hoede voor Animo.
Wat er vervolgens gebeurde op het veld voor de wedstrijd is nog steeds een raadsel maar de ploegen leken tijdens het inschieten de scherpte niet te kunnen vinden in de brandende zon in combinatie met een straffe wind. Bij aanvang van de wedstrijd stonden er ogenschijnlijk twee gemotiveerde ploegen op het veld, maar waar we normaal zouden zeggen dat het vizier niet op scherp was, bleek deze nu aan beide kanten verstopt in de shirtjestas te zitten. Het duurde lang voordat er enige gang kwam in de wedstrijd. Animo kreeg al snel een gelegenheid om vanaf de strafworpstip de score te openen, maar de bal wilde net niet het randje over aan de voorkant van de korf. Vervolgens was het Tilburg dat wel de score opende wat beantwoord werd door Animo en dat kunstje werd vervolgens nogmaals herhaald waardoor er na een kwartier spelen een 2-2 score prijkte op het scorebord. De ploegen knokten wel met elkaar maar het heilige vuur ontbrak aan beide kanten. In deze fase werd ook meteen duidelijk waarom Tilburg de betere ploeg is, Animo had moeite om onder de druk uit te komen en draaide nauwelijks goede aanvallen. Bij Tilburg liep het natuurlijk ook verre van goed, maar de ploeg bleef rustiger waar bij Animo meer frustratie te bespeuren was en de ploeg creëerde makkelijker kansen dan bij Animo het geval was. Toen de thuisploeg wel een beetje gang kreeg, groeide het gat naar een 6-2 achterstand voor Animo. Een klein antwoord kwam er nog wel voor rust, maar Tilburg handhaafde het gat op 4 punten door de 7-3 nog aan te tekenen.
In de opgezochte schaduw zocht coach Niels naar oplossingen voor met name het eerste aanvalsvak dat niet los kwam. Herbert maakte plaats voor Bartjan en het tweede aanvalsvak kreeg nog tips om de aanvallende dynamiek te verbeteren.
Waar de neutrale toeschouwer hoopte dat de wedstrijd in de tweede helft een fantastisch vervolg zou krijgen was er niks minder waar. Tilburg behield de controle zonder al te veel te scoren en Animo kon maar geen vuist maken en de duimschroeven met doelpunten aan te draaien bij de kampioen. Hierdoor werd het erbarmelijk, van beide kanten. De neutrale toeschouwer kon ondertussen huilend naar huis, maar de clubsupport bleef uiteraard zitten.
Animo zag ondertussen Tilburg langzaam weglopen naar een 10-3 voorsprong en had dus nog geen doelpunt genoteerd in de tweede helft. Gelukkig kwam daar een einde aan met een strakke doorloopbal van Kevin en een goed uitgespeelde aanval in het andere vak waar Eric het eindstation van was. Hij viel halverwege de tweede helft in voor Alko en ook Anne en Jasmijn maakten minuten op de plekken van Vera en Laura. De uitslag werd bepaald op 10-5 en daarmee zat dit “topaffiche” erop en kon Animo met 0 punten huiswaarts.

Na de wedstrijd konden we gelukkig nog de verjaardag van coach Niels vieren, hij werd 45 jaar afgelopen zaterdag maar van een echt cadeau was er dus geen sprake. Het enige waarmee hij terug reed naar Geldermalsen waren vraagtekens over de prestatie die hij zijn ploeg zag leveren in Tilburg.
Om het leed nog iets te verzachten dacht men gezellig bij de KFC te gaan eten in Waalwijk, maar ook daar kon de keukenploeg niet onder de druk van de orderintake uit komen waardoor het lang wachten was op de kipgerechten. Ook geen succes!

Volgende week dus het laatste competitieweekend, daarna zit het competitieve seizoengedeelte erop en kan Animo zich gaan voorbereiden op het slotfeest en vermoedelijk een welverdiende (korfbal)vakantie voor iedereen. Eerst moeten er nog twee wedstrijden gespeeld worden. Animo 2 treft Zwaluwen 2 om 14.00 uur in Geldermalsen en kan als kampioen de ongeslagen status verzilveren tegen deze op de derde plaats staande ploeg. Om 15.30 uur volgt dan het 4e en laatste weerzien tussen Animo en DKB waarbij DKB nog moet strijden om niet te degraderen. Animo moet dus nog aan de bak!

We zien jullie graag nog 1 keer langs de lijn dit seizoen, tot volgende week!