, ,

Animo kan Tilburg niet bedwingen

Na de nederlaag in Tiel had Animo het nodige te bespreken met het oog op de wedstrijd tegen koploper Tilburg dat tot op heden geen enkele tegenstander de punten had laten afpakken. Voor Animo was het de kans om terug te keren in de titelstrijd bij een overwinning op de ongeslagen koploper, bij verlies zou het gat groeien naar 4 punten en moet men eerst maar eens laten zien dat het de rest van de tegenstanders achter zich kan houden. Genoeg om voor te spelen en dat werd opgepikt door de supporters van Animo (en ook Tilburg) die luidruchtig aanwezig waren tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd was nog niet eens op gang of Animo liep al tegen een domper aan toen Alieke het veld moest verlaten met een blessure. Tilburg maakte gebruik van de gelegenheid om de score daarna te openen en Animo moest in de achtervolging. Dat lukte aardig tot 3-5 maar vervolgens sloeg Tilburg een gaatje van 4 doelpunten (3-7) ondanks dat er door beide ploegen de nodige de druk op de aanvallende impulsen gezet werd. Toen werd al duidelijk dat de bezoekende ploeg makkelijker onder de druk wist uit te komen temeer omdat Tilburg gevaarlijk werd over eigenlijk alle schijven. Animo was dat ook regelmatig maar miste de nodige kansen of kon het aanvalsspel niet op een constant niveau houden. Hetzelfde kon gezegd worden van het verdedigende spel, Animo liet net iets meer ruimten vallen waardoor Tilburg kon profiteren door de juiste mensen uit te spelen. De schadelast werd door Animo voor rust beperkt op een 6-10 achterstand.
Coach Niels toonde zich in de rust tevreden met de vertoonde strijdlust en spel, maar besefte zich dat Animo de 2e helft op en top moest zijn om Tilburg echt te bedreigen. Dat gebeurde niet helemaal want Animo bleef Tilburg aan het werk houden gedurende de tweede helft maar kon de collectieve kracht van de tegenstander niet beteugelen. Met name Kevin en Laura prikten regelmatig door de defensie van de tegenstander heen, maar dat bleef gepareerd worden. 10 minuten voor tijd zakte het even weg bij de gasten en kroop Animo weer naar een gat van 4 doelpunten (15-19) en begon stiekem het geloof te groeien, maar door onzorgvuldigheden in het enthousiasme om het tij te keren was het Tilburg dat de laatste nagel in de kist sloeg van Animo en uiteindelijk finishten de ploegen op een 17-23 eindstand.

Soms is het goed om te erkennen dat de tegenstander beter is dan jezelf op dit moment. Het is nu aan Animo om te werken aan een betere ploeg die de volgende keer dat we Tilburg treffen het bijzonder spannend kan maken. De eerste mogelijkheid om daaraan te werken is volgende week tegen DKB in Best, waarmee Animo de laatste tegenstander in deze veldcompetitie treft waartegen men nog niet gespeeld heeft. Animo zal de smaak van het winnen weer willen proeven na twee nederlagen, dus DKB zal eraan moeten geloven!