, , ,

Animo is DOT de baas in 2e speelronde

Vorige week vertrok de selectie met 4 punten uit Ede en mocht zich opmaken voor de eerste thuiswedstrijden van deze zaalcompetitie. Tegenstander was het meer dan bekende DOT. De voorbereidingen op deze wedstrijden zal eenvoudig geweest zijn aan beide kanten want de ploegen kennen elkaar inmiddels meer dan goed. De vraag was even hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen na de eerste ontmoeting van dit seizoen op het veld, welke iets korter dan 2 maanden geleden was. Animo 2 won destijds met 14-9 en Animo 1 won met de nodige moeite met 17-14 van DOT. Met frisse energie kruisten de ploegen opnieuw de degens, wederom in Geldermalsen maar nu in De Randhorst.

Animo 2 wint na sterke 2e helft van DOT 2
Animo 2 maakte het vorige week in Ede onnodig spannend, waardoor er wat analysewerk op tafel lag de voorbije week. Met de beelden van de wedstrijd ging Animo een nieuwe trainingsweek in en kon sleutelen aan de manier van spelen. Met DOT 2 op het programma wist Animo dat het voldoende niveau moest handhaven om wederom de wedstrijd naar zich toe te trekken en een overwinning in de eerste thuiswedstrijd zou natuurlijk fijn zijn. Animo startte ook goed aan de wedstrijd en speelde al vrij snel naar een 3-0 voorsprong. DOT schakelde echter een tandje bij en kreeg meer grip op de aanval van Animo. Via 3-2 draaiden de Ossenaren stand langzaam om, want met afstandsschoten werd Animo ingelopen en uiteindelijk op een 4-5 achterstand gezet. De doelpunten vloeiden niet rijkelijk aan beide kanten maar Animo boog de achterstand om in een voorsprong door eindelijk toch een tweetal kansen af te ronden (6-5). Animo had vooral moeite om aanvallen te spelen met voldoende dynamiek en om de rebound meer dan eens goed te organiseren. DOT kende soortgelijke problemen maar wist nog voor rust Animo alsnog pijn te doen want in de laatste minuten werd de stand gelijk getrokken en werd er zelfs een nieuwe voorsprong gepakt door de gasten (6-7).
Animo hield in de rust een voornamelijk een speltechnische bespreking onder leiding van coach Robbert. Die bespreking bleek Animo in de tweede helft ter harte genomen te hebben want men begon voortvarend aan het voorgenomen strijdplan. Al snel bleek dat Animo op deze manier de bal meer ging overhouden in de aanval en DOT minder grip kon houden op Animo’s aanvalsspel. Dat maakte dat Animo meer ruimte kreeg om doelpunten te maken en dat gebeurde ook. De stand werd weer omgedraaid (8-7) en nadat DOT de gelijkmaker produceerde (8-8) was Animo niet meer te houden voor DOT. De tegenstander bleef op hetzelfde niveau opereren als in de eerste helft terwijl Animo een duidelijke schep er bovenop gedaan had. In die fase drukte met name Jasmijn een dikke stempel op de wedstrijd met 3 doelpunten in een reeks van 6 (14-8). De basiskrachten van DOT capituleerden en dat dreef de tegenstander ertoe om de nodige wissels toe te passen. Animo vond het allemaal prima en speelde de wedstrijd verder uit. In de eindfase snoepte DOT nog wat van de marge af maar kon Animo niet meer bedreigen waardoor er een goede 16-13 zege werd geboekt.

Animo te machtig voor DOT
Na de monsteroverwinning op Reehorst’45 ging de focus al snel over op de eerste thuiswedstrijd tegen DOT. Animo is altijd beducht voor deze tegenstander, zeker na de ervaringen van vorig jaar met de gasten. DOT heeft een jonge, energieke ploeg en heeft bij een goede dag de mogelijkheid om het elke tegenstander zeer moeilijk te maken. Animo trapte hier vorig seizoen twee maal in, maar heeft dit seizoen meer wapens om DOT te bestrijden. DOT verloor vorig weekend in eigen huis van Vriendenschaar en had eigenlijk een overwinning nodig om niet meteen de aansluiting te verliezen met de top. De ploeg moest dus aan de bak in Geldermalsen.
Net zoals op het veld koos DOT er duidelijk voor om Animo tactisch te benaderen om zo de sterke punten van ons uit te schakelen. Het konijn uit de hoge hoed van Animo was met name de herenopstelling, want sinds de zaal speelt men met 5 heren waardoor het voor DOT niet helemaal in te schatten was hoe Animo zou startten. Dat gegeven kostte de gasten in de beginfase een aantal wissels want de gekozen startopstelling sloot niet aan met de werkelijkheid van Animo’s opstelling. Dat gegeven kwam Dot niet ten goede, Animo startte “gewoon” scherp en zette DOT al snel op een 4-1 achterstand. Toen DOT de poppetjes op de juiste plek had staan en bij Animo de focus iets terugzakte keerden de gasten vrijwel direct terug in de wedstrijd en liet de voorsprong verdwijnen en pakte brutaal een 4-5 voorsprong in De Randhorst. Het was een signaal voor Animo dat het niet achterover kon leunen in deze wedstrijd en alle ankers los zou moeten gooien. Dat lukte maar mondjesmaat omdat DOT Animo toch regelmatig tot foutjes dwong en Animo minder schotkrachtig was over meerdere schijven als de week ervoor. Animo werkte de achterstand voor rust wel weg want langzaamaan leek DOT aan het plafond van het eigen kunnen te zitten in de wedstrijd. Animo ging met een 8-6 voorsprong rusten.
In de rust kon coach Niels zijn ploeg op de belangrijke details wijzen en stuurde zijn ploeg de zaal in om te blijven strijden voor de overwinning. Net voor rust was het beest in Jasper wakker geworden en hij zou opnieuw een zeer groot aandeel leverde aan de doelpuntenproductie van Animo in de tweede helft. DOT kreeg onvoldoende vat op de aanvallende intenties van Animo ondanks dat men op momenten grote druk uitoefende. Het wedstrijdbeeld verschoof duidelijker naar Animo, ondanks dat DOT mee bleef scoren. Animo was in controle en deed het maximale om de tegenstander van zich af te houden. Hoe hard DOT ook op de open wond bleef drukken, Animo bleef er als bloed doorheen stromen. Via 9-6, 12-8, 17-11 en uiteindelijk 22-15 werd dus de marge langzaam vergroot en kon de tegenstander moe en onvoldaan terug naar Oss. Animo was simpelweg te sterk op dit moment en hield daarmee dus de verworven koppositie en ongeslagen status vast.

Volgend weekend speelt de selectie opnieuw thuis in De Randhorst, tegenstander is ditmaal de selectie van Sparta uit Nijkerk. Sparta 2 won in de eerste speelronde nipt van Reeuwijk 2, maar verloor dit weekend van HKC (U) 2, dat momenteel de ranglijst aanvoert. Desondanks zal voor Animo 2 de tegenstander een goede graadmeter zijn om te bepalen waar men echt staat in deze poule.
Sparta 1 ging in de eerste speelronde wel onderuit tegen Reeuwijk 1, maar won afgelopen weekend van HKC (U) 1. Zij zullen de goede lijn door willen zetten tegen Animo. Dat gaat we natuurlijk niet laten gebeuren. Het programma: