, ,

Animo drukt DOT verder de middenmoot in

Na de zege op Keizer Karel kon Animo zich richten op de thuiswedstrijd tegen DOT, die eerder al te gast waren in Geldermalsen om in de voorbereiding een oefenpotje te spelen. Destijds lieten ze in ieder geval één van de schutters thuis maar beide verenigingen kennen elkaar goed dus er konden niet veel verrassingen zijn behoudens dat het voor Animo even gissen was wie er zou starten aan de zijde van DOT. Uiteindelijk was het doel simpel, er moesten in eigen huis weer twee punten gepakt worden.

De start van de wedstrijd was gelijk in hoog tempo, je kon zien dat beide ploegen zin hadden in deze pot. Met energie en strijdlust barstte de wedstrijd open! DOT maakte de eerste treffer en Animo volgende snel, dat herhaalde zich nog een keer waarna Animo het initiatief in de score overnam van de gasten, na de 2-2 werd er gestaag gewerkt aan een kleine voorsprong die over meerdere schijven gecreëerd werd. Het publiek kon meteen zien dat er stappen gezet zijn na de wedstrijd tegen SDO dat destijds hier en daar wat stroperig overkwam, daar was nu geen sprake van want alle spelers van Animo deden de juiste dingen waardoor DOT in de touwen werd gedrukt (5-2). De Ossenaren waren echter niet van plan om zich daarbij zomaar gewonnen te geven en knokten zich terug naar een 7-6 achterstand waarna Animo de tegenstander op het juiste moment weer opving door op die momenten de sterke punten uit te spelen. Nog voor rust werd het gaatje van 3 hersteld en kon de limonade achterover geslagen worden bij een 10-7 ruststand.
Coach Niels roemde de strijdlust en het vertoonde spel van zijn ploeg in de rust maar waarschuwde meteen dat het behouden van de scherpte noodzakelijk was om de wedstrijd in eigen handen te houden. Zowel Animo als DOT kwamen met een iets gewijzigde formatie de rust uit wat het interessant maakte welke ploeg de tweede helft het beste zou starten. Waar DOT hoopte opnieuw aansluiting te vinden was het Animo dat met name in de eerste 11 minuten van de tweede helft de klok sloeg. Het leek alsof er een versnelling bijgezet werd door de thuisploeg wat ook meteen opgemerkt werd bij het thuispubliek. Waar er bij DOT in de verdediging veel gekeken werd naar bepaalde Animo-spelers pakte Animo vervolgens stevig uit over meerdere schijven, alle 8 in het veld staande spelers waren begin van de tweede helft gevaarlijk en dat was niet te controleren voor DOT. De doelpunten vielen ook snel waardoor het gaatje opliep naar 5 doelpunten tot uiteindelijk 7 doelpunten verschil (17-10). DOT deed wat terug door een doelpunt te scoren en leek zich op te maken voor een laatste aanzet om het tij te keren maar Animo sloeg dat direct van zich af door wederom 3 doelpunten achter elkaar te produceren met bekeken aanvallen (20-11). Het echte verzet was daarna gebroken en DOT wist op dat moment dat de aspiraties om bovenaan mee te kunnen doen voorlopig de ijskast in konden nadat het vorige week ook al onderuit ging tegen DUKO. De wedstrijd werd vervolgens uitgespeeld en de goed leidende scheidsrechter blies bij een 23-13 stand voor het laatst op zijn fluit. Er was een klinkende zege geboekt tegen een goede tegenstander, Animo kon trots zijn op het resultaat en de manier waarop er gespeeld was.

Met deze zege hebben 2 ploegen nu een ruime voorsprong op de overige ploegen, want zowel Tilburg als Animo hebben de volle mep na 4 wedstrijden. Tilburg veegde in eigen huis de vloer aan met Keizer Karel en zal zich komende zaterdag richten op DKB. Animo zal zich gaan melden bij buurman Tiel’72 dat zich tegen SDO herstelde van 2 nederlagen op rij. Uiteraard kunnen we net zoals afgelopen seizoen alle support gebruiken! Daarnaast komen ook Animo A1 en Animo 2 in actie in Tiel, dus er is meer dan voldoende aanleiding om een reisje over de A15 te maken.