, , ,

Animo behoudt ongeslagen status

We zijn over de helft van het veldseizoen, dit betekent dat Fiducia en ACKC op bezoek komen voor de returnwedstrijden. Beide ploegen hebben weinig of nog geen punt verzamelend in tegenstelling tot onze selectie, die tot nu ongeslagen is.
De geblesseerde bank werd deze week weer iets leger en dit gaf een positief gevoel aan het begin van de zaterdagmiddag.

Animo 2
Het tweede ging net zoals afgelopen weken vliegend van start met een voorsprong van 3-0. Al snel werd duidelijk dat de bezoekende ploeg niet met lege handen naar huis wilde gaan en ze voerde de druk op. Fiducia was gevaarlijk over meerdere spelers in het veld, waar bij Animo op dit moment scherpte te kort kwam. De nodige kansen werden gemist en het aanvalsspel bleef niet op een constant niveau. Fiducia maakte hier slim gebruik van en zo werd het net voor rust 8-8. In de kleedkamer werd dan ook goed geëvalueerd over de eerste helft en het vizier van Animo 2 werd scherper gesteld. Dit had effect want kort na rust scoorde Tobias 2 doelpunten. Ook de ingebrachte wissels vanuit het derde wisten hun doelpunten te maken. Waar Animo 2 de scherpte had gevonden in de kleedkamer, had Fiducia hem daar laten liggen. Fiducia probeerde wat terug te doen door een strafworp te scoren en het tij nog te keren, maar het was al te laat. Het gat tussen beide ploegen werd steeds groter en de wedstrijd was gespeeld. De wedstrijd eindigde met een doelpunt van Tobias, die terwijl het fluitsignaal klonk een schot scoorde. De uitslag was van 20-10.

Animo 1

Na een mooie uitslag van het tweede, begon de wedstrijd van Animo 1 tegen ACKC 1. Het zoeken naar het gat van de korf gingen beide ploegen het eerste kwartier moeizaam. De strijdlust, het tempo en de energie onbrak bij beide ploegen. Aan het meegereisde publiek van ACKC lag het niet, vandaag was misschien wel de dag dat ze voor het eerst punten zouden gaan winnen. Na een kwartier speeltijd had Animo een voorsprong opgebouwd van 4 doelpunten verschil. Ook ACKC had inmiddels het gat van de korf gevonden ondanks dat de meesten ballen de korf niet haalden. Animo behield de voorsprong voor rust en ging met 2 punten voorsprong de kleedkamer in. Net zoals eerder deze middag, moest het vizier scherper gesteld gaan worden als Animo de punten in Geldermalsen wilden houden. Animo liet aan het begin van de tweede helft zien wie de betere ploeg was ondanks dat het vandaag wat moeizamer ging dan gewoonlijk. Het eerste kwartier na rust werd een groot gat niet geslagen maar een voorsprong bleef Animo behouden. ACKC wist de schade beperkt houden maar punten zouden ze vandaag (alweer) niet mee naar huis nemen. De uitslag was 17-13.

Volgende week reist het tweede af naar Barneveld waar ze tegen ODIK gaan spelen. Een paar weken terug was de wedstrijd tegen ODIK tot in de laatste minuten spannend, maar uiteindelijk ging Animo 2 er toen met de winst vandoor. Als er komende zaterdag gelijkgespeeld of winst behaalt wordt dan is Animo 2 kampioen en promoveert het naar de reserve 1e klasse na de zaal.

Animo 1 reist volgende week af naar Wijk bij Duurstede waar ze Viking zullen treffen. De conditie van onze spelers zal op de proef gesteld worden want Viking is een van de weinig ploegen in Nederland die nog op groot veld speelt. (60 x 30 meter in plaats van 40 x20 meter) Bij een overwinning speelt Animo op 14 oktober in een rechtstreeks duel tegen Woudenberg om het kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse.

Kom je zaterdag kijken om de selectie aan te moedigen?