, ,

Animo 3 komt na 40(!) minuten op stoom en wint

Twee weken geleden droop Animo 3 teleurgesteld af in Best nadat het na een comeback alsnog het onderspit dolf tegen DKB 2. De twee trainingsweekjes werden gebruik om de messen wat te slijpen tegen de A1 en om wat trainingen af te werken. Met frisse moed kon men dus ook weer aantreden tegen NKV 2, dat na twee wedstrijden nog geen punten verzameld had. Een goede tegenstander om de draad weer goed op te pakken en de punten binnen te halen in Geldermalsen.

Met een compleet team kon Animo weer eens aantreden in het drukbezochte sportpark, want ook het jeugdkamp zorgde bij aanvang van de wedstrijd nog voor de nodige aanwezigen die ook stiekem een oogje hielden op de wedstrijd van Animo 3. Dat oogje ging er echter al snel vanaf want ook ingevlogen scheidsrechter Rick kon met een oog dicht de wedstrijd volgen want beide ploegen hadden de grootste moeite om de korf te vinden in openingsfase. Animo creëerde de ene na de andere kans maar kreeg die verrekte bal niet door de korf. NKV overkwam hetzelfde, waardoor het leek dat de eerste echte zomerse zaterdag er twee ploegen in het veld stonden die bevangen waren door de warmte. Na een kwartier spelen stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord en Animo worstelde verder. Het miste niet alleen kansen, maar ook energie om de wedstrijd naar de eigen hand te zetten zonder dat NKV op maar enige manier imponeerde. Animo zwoegde zonder resultaat. Enige verlossing kwam bij een 2-2 tussenstand toen Animo net voor rust met de hulp van de ingebrachte Joha een gaatje sloeg naar 4-2. Op de bediening van het scorebord was even zoeken hoe je ook alweer +1 thuis intoetste. Maar goed, rust gehaald met een voorsprong.
In de rust predikte coach/speler Herbert over het behouden van het tempo in het spel en legde een verbod op aan Animo. Dat moest in de eerste minuut van de tweede helft even geschonden worden (lichtelijke paniek bij Charelle) omdat NKV eenmalig achterverdedigende maar Animo had de tactische aanwijzing in de oren geknoopt. Desondanks bleef het de eerste 10 minuten in de tweede helft nog lastig om potten te breken maar het tempo ging omhoog waardoor NKV in een spelbeeld geduwd werd waar het niet op zat te wachten in tegenstelling tot de eerste helft. Langzaam begon het vuur ook uit de sloffen te komen bij Jacoline die dacht dat ze op de nominatie stond om gewisseld te worden door één van de warmlopende teamgenoten. Dat liet ze duidelijk niet gebeuren en ze plofte de nodige afstandsschoten door de korf heen. Met invallers Laura en Joha (die in de rust weer op de bank belandde) en later met Herbert in de gelederen werd NKV eindelijk gekraakt en kon er doorgewerkt worden naar toch nog een fatsoenlijke score. Eindstand 17-4, maar wat een vreselijke 1e helft.

Deze wedstrijd zal in ieder geval niet de geschiedenisboekjes ingaan als memorabel, maar de punten zijn gepakt. Animo treft binnenkort NKV opnieuw in de returnwedstrijd die natuurlijk ook “gewoon” gewonnen moet worden om de verkregen koppositie te behouden (DKB 2 verloor van Tilburg 3). Wanneer de return plaatsvind kan ik niet vertellen, maar in ieder geval niet op 25 mei. De wedstrijd zal verzet worden naar een doordeweekse avond. Houd de KNKV-app in de gaten voor de nieuwe datum!