, ,

Animo 3 houdt belangrijke punten in eigen huis

Na een gelijkspel tegen Tiel vorige week, wisten we wat ons te doen stond. Punten pakken tegen SKF 5 om zo degradatie te voorkomen. Wederom speelde Laura bij ons tweede en is helaas Stefan nog steeds geblesseerd. Jeanine en Kyona starten samen met onze Daan en Martijn op de bank. Dit keer hadden we wederom twee top coaches langs de lijn, namelijk Stefan en Gillian. De vorige wedstrijd tegen SKF eindigde in een 17-14 verlies voor Animo. De oorzaak hiervan was vooral de afronding, dus we wisten wat ons te wachten stond. Juiste mensen in de punt en raak schieten.

De score werd geopend met twee doelpunten van Jacoline. Al snel was duidelijk dat we weinig druk kregen en veel kansen konden nemen. Het gevaar hierbij was dan ook dat het geen prijzen schieten moest gaan worden. In het vak van Jan-Willem, Bram, Ilse en Jacoline kreeg iedereen veel kansen. Wel hadden zij moeite met het pakken van de juiste kansen. Lange aanvallen om de tegenstander te dwingen om fouten te maken was het recept. Jan-Willem wist een strafworp te verzilveren, waardoor de stand inmiddels 6-3 is. Na nog 4 doelpunten (van Bram 2x, Jordy en Jan-Willem) zijn we de rust in gegaan met een stand van 10-5. Een mooie voorspong, wat ons als team enorm veel vertrouwen gaf.

De coaches geven aan dat de wedstrijd al bijna gewonnen is, maar we SKF zeker niet terug moeten laten komen. Na de rust starten we met een strafworp van onze Charelle, en raak!, wat het begin is van een reeks van vier aaneensluitende doelpunten aan de kant van Animo. SKF probeerde af en toe nog wat tegengas te geven, maar elke keer scoorde Animo weer. In beide vakken stond de rebound zeer sterk, waarbij Jordy en Joha zo ongeveer alle ballen in de rebound hadden en de dames in dat vak makkelijk aan konden spelen, waardoor ook Marieke makkelijk tot scoren kwam deze wedstrijd. Toch duurde het af en toe wel even om te scoren. Het blijkt niet zo makkelijk om de beste kansen te kiezen. Na twee afstandschoten van Bram en Jan-Willem is de stand halverwege de tweede helft 16-6. SKF maakt nog een aantal afstandschoten en komen terug tot 17-9, maar op dat moment was de wedstrijd al gespeeld en was ons doel de 20 doelpunten halen. Dit was echter een enorme uitdaging. Daan en Martijn werden nog ingebracht om een doelpunt te maken en wat speelminuten te krijgen. De eindstand is uiteindelijk 19-11 geworden, helaas de 20 niet gehaald maar zeker een knappe overwinning voor ons als team en een mooie stap richting handhaving.

De komende twee weken staat er geen wedstrijd op het programma. Tijd om uit te rusten en voor een aantal tijd om op vakantie te gaan om 11 maart weer fris en fruitig te starten tegen de nummer 1 uit de poule, Telstar 3. Thuis werd er met 17-20 verloren van deze tegenstander, dus je zou zeggen dat er zeker wat mogelijk moet zijn. Voor nu een fijne vakantie en tot 11 maart!