, ,

Animo 2 met de punten op zak naar Oeteldonk

Met de punten op zak van de midweekse wedstrijd tegen SDO 2 kon Animo 2 uitkijken naar een nieuwe wedstrijd tegen Rust Roest 3. Ook deze wedstrijd betrof een inhaalwedstrijd want de Eindhovense ploeg moest net zoals SDO toegeven aan een hoog aantal Covid-besmettingen. Het zou voor Animo de 3e wedstrijd in acht dagen worden. Daarnaast speelde natuurlijk ook mee dat het Carnavalsweekend inmiddels op gang getrokken was en dat de tegenstander en Animo de wedstrijd “nog even af moesten werken” alvorens men aan kon sluiten in de polonaise.

De tegenstander Rust Roest 3 kende tot vorige week een bijzonder lekker seizoen, want de veldcompetitie werd afgesloten met de volle buit (16 punten uit 8 wedstrijden) en een straatlengte voorsprong op de concurrentie. De lockdown was allemaal prima, de ervaren ploeg kon dan even de lichamen wat hersteltijd bieden voordat men de mini-zaalcompetitie in dook. Tegen DOT 2 werd er gewonnen, maar tegen SDO 2 liep het blazoen van onze gasten een deuk op omdat er met 22-18 verloren werd. Animo herstelde zich tegen SDO en geloofde in een nieuwe zege tegen de tegenstander van vandaag. Coach Bert benadrukte dat voor de wedstrijd even en stuurde zijn ploeg het veld in.
De openingsgoal werd na even zoeken van beide ploegen genoteerd door Animo dat vervolgens direct een antwoord van Rust Roest kreeg. Daarna ontvouwde zich direct een spannend schouwspel waarbij Animo de meeste kansen wist te creëren maar dat Rust Roest effectiever was met de kansen die het kreeg. Er werd voornamelijk veel gevaar gesticht in de korfzone door slimmigheidjes van de gelouterde Eindhovenaren. Totdat Rick de 7-7 vanaf de stip binnen legde was het tot op die hoogte steeds stuivertje wisselen, maar Animo forceerde daarna voor het eerst een gaatje van 2 doelpunten (9-7). Gezien het spelbeeld was dat terecht, vanaf de zijkant was duidelijk te zien dat als Animo iets zuiniger met de kansen om zou springen dat het de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Dat lukte niet voor rust, want Rust Roest kwam toch nog langszij voordat scheidsrechter Wim Kool de eerste helft affloot (9-9).
Het is altijd fijn als een club zijn eigen clubnaam eer aan doet. Er is “Animo” om te korfballen, het team is “Vlug & Vaardig” of het zijn onze “Rivalen”. De tegenstander “Rust Roest” kwam door de wat hogere gemiddelde leeftijd dan bij Animo wat roestig uit de startblokken in de tweede helft en onze bonkige, geoliede machine Bartjan onderstreepte in de beginfase van de tweede helft maar eens dat hij uitstekend in de wedstrijd zat. Met 3 doelpunten in de eerste fase zette hij Animo op een goede uitgangspositie (12-10) voor de rest van de wedstrijd. De gasten werden hierdoor wat onrustiger en door het roesten van de botten & spieren werden op bepaalde momenten de bewegingen wat lomper, draaicirkels wat groter en landingen wat ongecontroleerd. Animo bleef echter goed door korfballen ondanks dat het wat lastiger gemaakt werd. Rust Roest bleef echter in de wedstrijd hangen tot 15-13, maar kon niet meer de kracht vinden om langszij te komen. Hierdoor kon Animo gaan jagen op de genadeklap en die kwam er ook uiteindelijk want Animo vergrootte de voorsprong naar 4 doelpunten na twee treffers van Nathalie (17-13). Daarmee zat de wedstrijd ogenschijnlijk op slot. De trukendoos van de tegenstander was doorgrond door Animo en hierdoor was er voor Rust Roest niets meer te halen in Geldermalsen. Uiteindelijk werd de marge nog ruimer en kon Animo wederom 2 punten bijschrijven (20-14).

Met deze zege is Animo 2 in wedstrijdpunten op gelijke hoogte gekomen met DOT 2 maar is op basis van het onderlinge resultaat de ploeg uit Oss de koploper, ondanks het betere doelsaldo van de onzen. Hierdoor kan er een rode cirkel op de kalender gezet worden op 12 maart wat een belangrijk weekend gaat zijn voor de gehele selectie.
Animo 1 speelt om 19.45 uur tegen DOT 1 de eerste returnwedstrijd in Geldermalsen. Bij een zege en een mogelijke zeperd van SDO 1 (tegen DKB 1) kan Animo een plek bij de eerste 2 teams in de poule niet meer ontgaan.
Voor Animo 2 is het zaak om het negatieve resultaat van vorige week zaterdag in Oss weg te werken tegen DOT 2, deze wedstrijd begint om 18.30 uur. Een overwinning met een verschil van minimaal 2 doelpunten verschil zet Animo niet alleen op kop maar geeft de ploeg ook een goede uitgangspositie voor de laatste twee wedstrijden.

Dus…. We zien jullie allemaal graag op 12 maart in De Randhorst!