, ,

Animo 2 kweekt wedstrijdritme met oefenzege op Tiel’72 2

Afgelopen zondag plofte er een bericht binnen in de Animo 2- app, donderdag oefenen tegen Tiel’72 2 in Tiel. Oke, we gaan op weg!

Animo 2 trof met Tiel’72 2 een leuke tegenstander waar natuurlijk de nodige bekende in en rond het veld liepen en het kon zich meten met een ploeg die in de zaal redelijk eenvoudig handhaafde in de reserve 1e klasse en op het veld meedoet om de titel in de reserve 2e klasse. Animo werd uiteraard in de zaal kampioen in de reserve 2e klasse en daarom was het interessant om naar de verhoudingen te kijken.

Maar eerst vanwege 4 mei, met zijn allen in de kantine 2 minuten stil. Daarna snel naar buiten om op te warmen en te starten met de wedstrijd onder leiding van Wim Kool. De eerste aanvallen van beide ploegen waren weliswaar gevaarlijk maar leverden geen openingstreffer op. Tjerk dacht daar anders over en meldde zich na enkele minuten aan het front en opende de score. De 0-2 volgde ook waardoor Animo de voorsprong te pakken had en Tiel’72 moest gaan counteren. Animo verdedigde redelijk solide in het eerste deel van wedstrijd en profiteerde vooral de matige schoten van de tegenstanders die lekker rebounden waren. Tot 3-5 hield Tiel’72 Animo aardig bij maar daarna werden de gastheren ongeduldiger met meer fouten als gevolg. Animo begon daarentegen over meerdere schijven te scoren waardoor het gat rap opliep en het geïnteresseerde publiek zag dat de thuisploeg het moeilijk had (5-12). Animo speelde tot de rust goed en deed wat het moest doen, verschil maken, uiteindelijk een cruciaal gegeven bleek achteraf. Er werd daarom ook gerust met een verdiende 8-13 voorsprong.
Maar goed, Tiel’72 zou zichzelf niet zijn als ze er niet voor zouden knokken en er werd duidelijk een tandje bijgeschakeld op alle fronten. De druk werd verder opgevoerd, er werd scherper geschoten en ook de wissels van de thuisploeg waren puur om Animo het leven zo zuur mogelijk te maken. Dat slaagde want Tiel’72 nam stukje bij beetje het momentum over van Animo. De scherpte van de eerste helft was duidelijk verdwenen, waardoor het voor Animo belangrijker werd om de juiste dingen te doen. Dat ging met vallen en opstaan. De opgebouwde voorsprong slonk via 10-14, 12-15 en 14-16. Opeens was het weer een wedstrijd en rook Tiel’72 bloed, Animo pareerde echter goed door in de laatste fase van de wedstrijd doelpunten te maken op de momenten dat het echt moest. Hierdoor werd het vanaf 15-16 buigen of barsten, maar Animo boog wel onder druk van de tegenstander maar zou uiteindelijk niet barsten. Met één puntje verschil werd de wedstrijd dan toch over de streep getrokken (18-19) maar beide ploegen hebben voldoende huiswerk om volgende week zaterdag weer wat beter voor de dag te komen over een volledige wedstrijd. Nu bleef het beperkt tot een helft voor beide ploegen.

Voor de selectie staat er 13 mei een tweeluik tegen Fiducia op het programma. Animo 2 kan met een overwinning op Fiducia 2 een goede stap de middenmoot in zetten en zich losmaken van de onderste plaatsen en wellicht naar de begeerde 3e plaats in de poule.
Animo jaagt opnieuw op twee punten tegen het ietwat tegenvallende Fiducia (op het veld, in de zaal handhaafde de tegenstander zich in de 1e klasse). Bij een overwinning komt het tweede kampioenschap dit seizoen rap dichterbij.