, , , ,

1e punten voor Animo 1, verlies voor Animo 2 & 3

De start van het nieuwe seizoen vond voor de selectie plaats in Eindhoven. Ook Animo 3 mocht daar het seizoen aftrappen.

Na weken vol hitte en droogte in de voorbereiding, was het zaterdag nat. Met regelmaat kwam er een kort, soms hevig, buitje over het veld.

Animo 2 was de eerste ploeg die het veld op mocht. De ploeg was aan heren zijde gehavend door afwezigheid van 3 heren. Gelukkig kon Leander Joha deze week al meetrainen en maakte hij de ploeg compleet. Tegenstander was het sterke en geroutineerde Rust Roest 3. In de eerste helft kon Animo 2 goed partij bieden wat leidde tot een 5-5 ruststand. In de 2e helft sloeg Rust Roest een gaatje van 2 wat na een 13-10 tussenstand verder werd uitgebouwd naar een 18-12 eindstand.

Animo 3 speelde tegen PSV 2, dus direct voor Animo 1. Animo 3 speelde een sterke openingsfase en pakte een voorsprong. Dit initiatief behielden ze een groot deel van de eerste helft, tot een 9-9 ruststand. Na rust was het PSV 2 dat het initiatief en de voorsprong overnam. Langzaam maar zeker verloor Animo 3 de aansluiting. Eindstand 18-15.

Daarna was het aan Animo 1 om er toch voor te zorgen dat er punten uit Eindhoven meegenomen konden worden naar Geldermalsen. PSV hield vorig seizoen flink huis in de 3e klasse en promoveerde zowel in de zaal als op het veld na 2 kampioenschappen, met grote overwinningen. Een ploeg die duidelijk te sterk was voor dat niveau. Maar wat zouden ze kunnen in de 2e klasse?

Animo 1 ging uit van eigen kracht en was in de beginfase duidelijk de baas op het veld. Verdedigend stond het goed en waardoor weinig kansen werden weggegeven. Aanvallend werd een 0-3 voorsprong genomen. Na de 1-5 kwam PSV beter in de wedstrijd en ging mee scoren, terwijl het bij Animo aanvallend verre van sprankelend verliep. Of dit kwam door de regenbuitjes, we zullen het nooit weten. Na 4-5 en 4-8 werd een 6-9 ruststand bereikt.

Coach Niels vroeg om meer energie in de aanval om tot betere kansen te komen.

Het eerste doelpunt was voor PSV dat van afstand de 7-9 binnenschoot. Maar spannender liet Animo het niet worden. Via 7-11 en 9-14 werd het verzet van PSV gebroken. Het spel bleef moeizaam, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Nicole en debutant Arne vielen nog in, en uiteindelijk bepaalde Arne de einduitslag op 12-17. De eerste 2 punten zijn binnen!

Hoe de verhoudingen liggen in de poule zal de komende 2 weken wel duidelijk worden. Voorlopig pakt DOT de koppositie na een grote overwinning op Ready’60, Fiducia versloeg De Vinken met 18-13 en Atlantis won met 2 verschil SDO. SDO is ook de ploeg die volgende week naar Geldermalsen komt om de strijd aan te gaan met Animo 2 en Animo 1. Animo 2 speelt om 14.00 uur, gevolgd door Animo 1 om 15.30 uur. We hopen op veel support.