KOAG, een onbekende ploeg voor onze selectie maar dat ze in staat zijn om goed te korfballen was iets wat vaststond. Over het algemeen langere spelers dan onze spelers, hoog afrondingspercentage en niet bang om een duel uit de weg te gaan. De scherpte moest vandaag optimaal zijn om de punten niet mee te geven aan onze groen/gele tegenstanders.

Animo 2
Iet wat zuur was vorige week de verliespartij tegen RWA maar vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Marieke werd vervangen door Mandy doordat ze tijdens het trainen haar vinger had gebroken, als gevolg werden de vakken op zijn kop gegooid. Het pakte positief uit en Animo 2 pakte de eerste punt van de wedstrijd door een strafworp van Arne. De eerste paar minuten pakte Animo de voorsprong in de wedstrijd doormiddel van kansen die kort rondom de korf gecreëerd werden. KOAG moest even zijn diesel opstarten maar toen deze eenmaal warm was; was er voor 20 minuten lang niks meer dat KOAG tegen hield. Het ene schot na het andere viel erin en vooral de heren van KOAG hadden het in de vingers gekregen. Enkele minuten voor rust was Animo bijgekomen van de doelpuntenaanval van KOAG en begon weer met mee scoren. Animo ging de kleedkamer in met 7 doelpuntenachterstand op KOAG.

Na rust zette Animo door waar ze voor rust mee begonnen waren en dat was mee scoren met KOAG. Mandy zette verschillende acties in om haar tegenstander te passeren. Tegenstanderlief was ongeveer 2 meter groot en kon Mandy niet zo goed bijhouden. Een aanval later nam Tim een schot en werd de bal afgevangen tijdens een vangduel door Mandy, die deze won van haar tegenstander. De man met het fluitje was niet eens met verloop van het vangduel en gaf de dame van Mandy de bal. Hij floot in en liep vervolgens verder naar de andere kant van het veld, enig kort protest vanuit Mandy volgde. Daarop volgde zonder enige waarschuwing de eerste gele kaart van Mandy ooit. Enige verbazing aan de kant van Animo volgde maar de scheidsrechter had zijn keuze al gemaakt. Een aantal aanvallen daarna strafte Mandy haar tegenstander nog af door een doorloopbal te scoren maar dat nam de gele kaart niet meer weg. Ondertussen hadden de heren van KOAG het nog steeds in hun vingers en bleven afstandsschoten scoren. Het kwaad was al in de eerste helft geschied. Animo 2 zal nog even moeten wachten op de eerste punten in de reserve 1ste klasse. De einduitslag was 22-29.

Animo 1
De wedstrijd stond vandaag onder leiding van J. Bergsma en A. Wolfgang. De laatste is een oude bekende die eerder dit seizoen in de Randhorst de wedstrijd tegen Suriname floot.
De eerste aanval van Animo was een schotfestijn waar geen doelpunt uitvolgde. KOAG volgde met een 1 schots aanval waarop Kevin als antwoord een schot scoorde. De minuten die volgde gingen gelijk op. Een heer van KOAG miste even later een stip maar deze heer wist vervolgens wel de korf te raken doormiddel van een schot. Daarna zorgde onze eigen heren ervoor dat we op een voorsprong kwamen van 4 doelpuntenverschil. Het was een kwestie van goed spelen, doelpunten maken en aan de andere kant de doelpunten tegenhouden. Ja, daar draait korfbal om in theorie, maar makkelijker gezegd dan gedaan. De mannen met het fluitje in hun hand floten enkele keren niet voor een strafworp en KOAG had de flow weer weten op te pakken. Een serie doelpunten werd kort onderbroken door een doelpunt in de thuiskorf maar werd daarna weer doorgezet. Animo ging de rust in met 2 doelpunten achterstand. Niks was nog bepaald deze wedstrijd, alles was nog mogelijk.

Na rust haalde Animo de achterstand weer in en ging de strijd met KOAG volledig aan. Verdedigd stond Animo goed, hierdoor ging na een kwartier speeltijd in de 2de helft de gelijkstand over naar een 2 doelpuntenvoorsprong. Even later miste Wim een strafworp en ook de vrije ballen werden niet afgemaakt. Het waren kansen, die er eigenlijk in moesten om de voorsprong te vergroten. KOAG was het aan het wisselen geslagen en het antwoord van hoofdcoach Niels volgde hierop ook: Marco werd het erin gebracht. De heer van Jasper wist kort hierna 2 doelpunten in de korf te leggen en daardoor stond het opeens weer gelijk.

De dames van KOAG hadden de gehele wedstrijd zich nog niet echt laten zien maar nu aan het einde waren ze van groot belang. 2 minuten voor tijd wisten twee verschillende dames een afstandsschot erin te leggen en dit zorgde voor een zure smaak. Nog 1 minuut op de klok en 2 doelpuntenachterstand voor Animo. Kevin wist nog een strafworp erin te leggen maar meer tijd op de klok was er niet meer aanwezig. Het was een groen, gele zuurnasmaak die Animo over hield aan deze wedstrijd. Alle punten gingen naar de groen, gele tegenstanders KOAG.

Positief gekeken, zoals ik al eerder zei dit verslag volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen maar dan geeft afgelopen zaterdag nog steeds een zure nasmaak die deze week nog blijft hangen.

Aankomende week speelt Animo in Tilburg. De selectie van Tilburg is Animo eerder tegengekomen afgelopen jaren. Afgelopen week won Tilburg 2 overtuigd van GKV met 15 – 25 en Tilburg 1 reisde af naar Zeeland om Fortis te bezoeken. Ook Tilburg 1 hield een zure nasmaak over van deze wedstrijd en had geen enkele punt bemachtigd. Ze wisten slechts 13 punten te scoren.