, ,

Wonder voltrekt zich in Rheden

“We hebben een wonder nodig!” Deze woorden sprak Jansen in de rust uit tegen zijn ploeg. Je kan raden, het zag er na 30 minuten beroerd uit voor het vlaggenschip. De ploeg was overrompeld en weggespeeld in de eerste helft door tegenstander Rheko en de tweede helft werd gestart met het idee om de schade te beperken.

De dag begon gewoon goed, met een zonnetje en een ritje naar Rheden. De voorbereiding verliep in het juiste tempo en 20 minuten nadat ons 2e Rheko 2 versloeg konden de ploegen starten aan de wedstrijd. Er leek in eerste aanleg niets aan de hand, Rheko schoot uit de startblokken maar Animo leek hierin mee te gaan. De thuisploeg opende de score 1-0 maar Animo antwoorde vervolgende met de 1-1. Daarna was het Rheko dat het initiatief stevig beetpakte en Animo op strijdlust en inzet aftroefde, vervolgens scoorde de ploeg  een aantal doelpunten achter elkaar en gaf Animo het nakijken (4-1). Via 4-2 deed Animo wel wat terug maar Rheko toonde zich onverstoorbaar en voel zich gesteund door de overwinning die ze pakten tegen Viking een week eerder. Animo won ook, van Keizer Karel, maar dat vertrouwen liep blijkbaar als zand door de vingers heen. Animo knokte maar zonder resultaat, als een bokser die geen enkele slag liet landen. De schadelast liep op naar 10-4 maar in de minuut voor rust toen Animo het gat net weer op 6 had staan sloeg de tegenstander nog tweemaal toe (12-4).
Daar stonden we dan, schier onoverbrugbare achterstand, uit het veld geslagen bij elkaar in de rust. Jansen sprak de woorden uit de bovenste alinea, zichtbaar teleurgesteld over de geleverde prestatie van zijn ploeg. Toch ging elk vak met elkaar in gesprek om het beter te doen in de tweede helft. Rheko voerde in de rust een gedwongen wissel door terwijl Jansen zijn ploeg weer in dezelfde formatie het veld in stuurde. En zo ontvouwde de tweede helft zich, Animo leek al snel rustiger te spelen dan in de eerste helft en drukte de foutenlast naar beneden. De tegenstander voelde dat Animo beter uit de rust was gekomen en probeerde dat met (korfbal)geweld neer te slaan. Animo slaagde erin om op 13-7 het gat te verkleinen naar 6 punten en werd in de tweede helft de bovenliggende partij en Rheden. Met nog 20 minuten te spelen startte Animo een strijd tegen de klok, een ogenschijnlijk desperaat gevecht waarbij iedereen in en rond het veld verwacht had dat Rheko de rug zou rechten en Animo weer op de plek zou zetten. Het gebeurde niet. De thuisploeg vond nog maar sporadisch de korf en 10 minuten voor tijd was het gat weer kleiner geworden naar 4 punten (15-11) en moest Jansen gokken. Ondanks dat Animo dichterbij kwam wist Jansen dat er nog een impuls nodig was om nog te stunten en hij voerde een dubbele herenwissel door. Die pakte uitstekend uit, waardoor hij ook nog een dameswissel toepaste. Animo kroop verder op de huid van Rheko en het was alsof de tegenstander verlamd was door de spanning. 3 minuten voor het laatste fluitsignaal stond Animo nog maar 1 puntje achter (15-14) waarna Rheko vol inzette op hun beste dame die gedecideerd de 16-14 binnenschoot, Animo gaf echter niet op. De ontmanteling van Rheko was aanstaande en Animo denderde door naar een 16-16 gelijke stand, met nog kleine minuut op de klok. Rheko verspilde de laatste kans om nog te scoren en Animo creëerde vervolgens tot ieders verbazing nog mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar dat was gezien het wedstrijdbeeld teveel gevraagd waardoor er toch met een gelijkspel afgesloten werd.

Met dit gelijkspel heeft Animo veerkracht getoond en mag het zichzelf in de handen wrijven met een 1 punt en het voortreffelijke invallen van de wissels. Animo staat nu in de middenmoot en moet komende zaterdag op bezoek in Tiel bij de enige ploeg zonder puntverlies en de huidige koploper Tiel’72. Animo zal zich optimaal moeten prepareren om een goed resultaat te halen. Een eerste helft zoals afgelopen zaterdag kan men zich niet meer permitteren.

Kom jij ook kijken in Tiel? 15.30 uur op Sportpark Rauwenhof (Beethovenstraat 18).