, ,

Woest Animo schiet uit de slof tegen DKB

Boosheid, irritatie, onbegrip en ontreddering. Allemaal elementen die vorige week hoogtij vierden na het 13-13 gelijke spel tegen SDO. Deze zaken werden meegenomen in een nieuwe week trainen om de zaken weer op de rit te krijgen, dit kon en mocht niet nogmaals gebeuren. Tegenstander DKB verloor weliswaar van DOT maar legde het niet met een groot verschil af waardoor het met enige moed vertrok naar Geldermalsen om wellicht net zoals SDO een puntje (of twee) af te snoepen van een sterker geacht Animo.
In Geldermalsen trof men een lege hal aan, want Animo 2 zag voor de tweede week op rij de wedstrijd geschrapt worden uit het programma waardoor het na het eindigen van de wedstrijd van onze A1 stil werd voor de storm. Animo zou zich voor het eerst echt presenteren voor het publiek en werd sinds een hele lange tijd weer bijgestaan door Vakkie A en alle andere supporters. Dat alleen was al een overwinning op zichzelf, maar dat leverde de broodnodige punten niet op in deze korte competitie.

De start van wedstrijd kende al een snelle opening want Nicole zette Animo in een mum van tijd op een 1-0 voorsprong en ook de 2-0 werd aangetekend. DKB kwam vervolgens op gelijke hoogte door twee verdedigende foutjes aan Animo-zijde waarvan de gasten dankbaar gebruik maakten (2-2). De ploegen hielden vervolgens gelijke trend tot een 4-4 tussenstand. Daarna gooide Animo de laatste onzekerheden overboord, die men opgedaan had in Veldhoven en het vlaggenschip begon te swingen op de golven van de wedstrijd en het gezang van Vakkie A. De schorre kelen moesten even gesmeerd worden bij de trommels maar Animo werd wel degelijk vooruit gestuwd door het aanwezige publiek. DKB werd met 5 goals (9-4) op een flinke achterstand gezet en wist er bijzonder weinig tegenover te zetten. Het was dat met name de dames van de tegenstander nog enigszins tegensputterden waardoor DKB nog enkele doelpunten mee sprokkelde in de eerste helft, maar Animo was ondertussen niet meer te stuiten. DKB kreeg tik na tik te verwerken en werd op alle fronten afgetroefd door Animo. Het was werkelijk waar een verschil van dag en nacht met een week eerder waarin er bijzonder weinig vanzelf ging bij Animo. De ruststand werd bepaald door Eric, die een sterke pot speelde en in de laatste seconden nog een doelpunt aantekende. (18-7)
DKB zal in de rust de schadebeperking besproken hebben, terwijl Animo vol inzette op een hoge score om zo het puntverlies weg te werken door flink aan het doelsaldo te werken wat cruciaal kan zijn om een plekje te bemachtigen in de kruisfinales. Van de schadebeperking van DKB kwam weinig terecht in de tweede helft. Hoewel de geel-zwarte ploeg de score opende (18-8), was het Animo dat vervolgens de klok weer sloeg. Animo was met name in de tweede helft zuiver in de afstandsschoten waarop DKB geen antwoord had. Het gat tussen beide ploegen liep bijzonder snel op naar een 28-10 tussenstand. Animo was bezig om verschrikkelijk uit te halen en te bewijzen dat vorige week een incident was. De gretigheid en op sommige momenten gecontroleerde woestenij was zeer aangenaam om naar te kijken. Deze tussenstand gaf Niels de ruimte om eerst Wim binnen de lijnen te brengen, die een sterke invalbeurt kende. Vervolgens mochten ook Inge en Herbert nog even hun kunsten vertonen in de laatste minuten. Animo tilde in die fase de score over de 30 en ook DKB pikte nog wat doelpunten mee. De uithaal van Animo stopte bij een 34-14 eindstand, wat een optreden in eigen huis.

Dit eerherstel geeft Animo een megaboost in de wedstrijden die gaan komen tegen DOT, volgende week en na de Carnavalsvakantie. Zij zijn gewaarschuwd en moeten morgen (zondag) nog maar “even” winnen van SDO. Animo kan zich in ieder geval goed voorbereiden op wat er komen gaat en heeft het chagrijn van zich afgeschud.
Volgende week dus DOT! Daarnaast heeft Animo 2 vanaf komende zaterdag een bijzonder druk programma. Waar het vlaggenschip zich opmaakt voor de 3e pot voor de Carnavalsbreak moet Animo 2 de achterstand nog inhalen. Hieronder even kort het programma: