Deze week moet mijn typemachine iets harder werken dan normaal, want de selectie had afgelopen week niet 2 maar 4 wedstrijden en er is nog één extra oefenwedstrijd tegen Suriname in het vooruitzicht. Kijkend naar de uitslagen van afgelopen week heeft de selectie zich al goed kunnen voorbereiden op de aankomende veldcompetitie. Thuis verloor het tweede van Vriendenschaar, maar won uit tegen OVVO. Voor het eerste was dit precies andersom, ze wonnen thuis tegen Vriendenschaar en bij OVVO lieten ze de winst gaan.

Even terug naar afgelopen dinsdag, Vriendenschaar kwam op bezoek. Vriendenschaar 1 zal aankomend zaalseizoen een tegenstander worden van Animo 1.  Deze oefenwedstrijd is een mooie gelegenheid om alvast een beetje te kijken wat ze in huis hebben maar allereerste de wedstrijd van Animo 2.

Na het startsignaal van de scheidsrechter bleek al snel dat Vriendenschaar 2 makkelijkere afstandsdoelpunten maakte dan Animo 2 vandaag. Ook andere kansen werden niet afgemaakt en de wisselende vakken waar nog ingespeeld werd om te kijken naar goede combinaties liepen echter niet heel vloeiend. Een paar seconden voor rust scoorde Tobias nog een mooi schot en dit zorgde voor een rustuitslag van 6-10. Na de rust vielen snel achterelkaar nog enkele doelpunten aan Animo’s zijde maar dit bleek niet genoeg te zijn voor de winst. Tobias sloot de wedstrijd af zoals die dat met de eerste helft ook deed, een doelpunt dus. De einduitslag was 14-21.

Nu het avondlicht helemaal was ingevallen was het de beurt aan Animo 1. In de eerste aanval scoorde Ivo meteen een doelpunt maar hierna duurde het even voordat het gat van de korf weer gevonden werd. Het eerste gedeelte van de 1ste helft was moeizaam, er moest gezocht worden na elkaar en de doelpunten leken niet te willen vallen. Dit zorgde dan ook voor een achterstand. Het 2de gedeelde van de 1ste helft ging het beter lopen en de hoofden werden weer scherp gesteld, de fouten die eerder werden gemaakt moesten eruit.

De rust werd ingegaan met een gelijkstand van 11-11 maar na rust werd er al snel een voorsprong opgebouwd. Later in 2de helft leek het alsof Vriendenschaar nog terug zou komen maar daarvoor was er nog te weinig tijd op de klok. De einduitslag was 22-20.

Na een rustdagje was het weer tijd om te trainen, weliswaar in de zaal in Kesteren. U leest het goed, in de zaal. Aankomende maandag (4 september) zal de wedstrijd tegen Suriname in onze eigen Randhorst worden gespeeld en daarvoor moest er natuurlijk weer even getraind worden in de zaal. De wedstrijd tegen Suriname start om 20:15. Komt u ook kijken?

Afgelopen donderdag werd ook de personele bezetting van aankomend seizoen bekend gemaakt, hieronder een overzicht:

Vera Zegers

Na de zaaltraining werd er afgelopen zaterdag de laatste oefenwedstrijd gespeeld op het veld van OVVO. Op dit veld waren Kevin en Tessa niet geheel onbekend want dit was meerderen jaren hun ‘thuisveld’, dit was dan ook te zien aan de vele handen die geschud werden.

Aan het begin van de wedstrijd van Animo 2 verzamelen meerdere supporters die meegereisd waren vanaf Geldermalsen zich aan de lijn. Marco liet snel na het fluitsignaal aan de supporters zien dat ze niet voor niks meegereisd waren en scoorde de eerste 2 doelpunten. Het bleek verdedigend een goede wedstrijd te worden met enkele kleine individuele fouten waaruit OVVO 2 kon scoren. Na het eerste kwartier gespeeld te hebben viel Inge geblesseerd uit, waardoor Emma (A1) op haar plek kwam. Ook andere A1 speelster Kyona speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd mee en scoorde nog een afstandsschot. OVVO 2 werd niet omvergeblazen met een doelpuntenregen maar het was vanaf het begin van de wedstrijd al duidelijk wie er zou gaan winnen. De einduitslag was 8-12.

De zon was inmiddels doorgebroken en de temperatuur liep ook wat op bij het begin van de wedstrijd van Animo 1. Het zou een moeizame wedstrijd gaan worden en ook in deze wedstrijd werden nieuwe vakcombinatie’s uitgeprobeerd. De eerst helft hadden vooral alle heren het goed in de vingers en scoorde dan ook op 1 puntje na alle doelpunten in de eerste helft. Met een kleine voorsprong werd er de tweede helft ingegaan. De spelers van OVVO hadden met de geur van de net aangestoken BBQ, nieuwe energie gekregen en dat resulteerde in veel raken afstandsschoten en een achterstand voor Animo. De wedstrijd leek nog even gelijk te gaan eindigen maar vandaag was OVVO te sterk voor Animo (19-18). Aankomende zaalseizoen zal ook OVVO een tegenstander worden voor Animo, enkele spelers zullen we nog sneller weer gaan ontmoeten want deze spelen ook in het team van Suriname.

Programma voor zaterdag 9 september

Fiducia 2 vs Animo 2                          14:10               Sportpark Fletiomare Oost

ACKC 1 vs Animo 1                             15:30               Sportcomplex de Alm

Bedankt voor het lezen en we zien je graag langs de lijn!