, , ,

Wisselend resultaat in Veldhoven

Daar zijn we weer, terug op het veld! Na vorige week geoefend te hebben in Sliedrecht, werd er vandaag weer een competitiewedstrijd gespeeld in Veldhoven. Eerder dit veldseizoen werd er 2 keer gewonnen van SDO.

Door verschillende afwezige en geblesseerde heren in de gehele selectie mocht Tim die normaliter in de A1 speelt, startte bij Animo 2. De wedstrijd werd gestart en de spelers aan beide kanten waren scherp waardoor het al snel 3-3 stond. Kort hierna mochten de paraplu’s door het publiek erbij gepakt worden en de reservespelers doken nog iets verder de dugout in. In de aanvallen hierna pakte Animo voor het eerst deze wedstrijd de voorsprong door 2 mooie schoten van Arne. De doelpunten bleven aan beide kanten vallen waardoor de ruststand 11-11 werd. Na de rust vonden ook andere heren van Animo meerdere keren de korf maar ondanks dat gaf de thuisploeg niet op. In meerdere time-outs werden tactieken besproken en de koppies van de spelers weer scherp gesteld. Hierna werd er een voorsprong opgebouwd van 2 punten verschil. SDO bleef ondertussen knokken en de minuten liepen af op het scorebord. SDO vond nog 2 keer het gat van de korf en zo eindige de wedstrijd in een gelijke stand 19-19.

Hierdoor heeft Animo 2 zichzelf zien terugzakken in de competitie ranglijst van de 3de plek naar de 5de plek.

Even kort terugpakken, in de 2de veldwedstrijd van dit seizoen won Animo 1 met 15-9 van SDO 1 waar in de eerste helft al snel duidelijk werd wie de betere ploeg was.
Bij Animo 1 waren er ook onder de heren verschillende afwezigen en geblesseerden. Zodoende dat Wim en Arne in de basis stonden bij Animo 1. In de eerste paar minuten van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de bal door het slechte weer glad en zanderig was, er moest opgelet worden met de passing. Ondanks het slechte weer stond Animo 1 na een kwartier spelen voor met 1-5. SDO 1 gaf zich net als SDO 2 niet zomaar gewonnen en vond het gat van de korf inmiddels ook. De ruststand was dan ook 6-8. Na rust ging SDO 1 verder met scoren terwijl Animo 1 het gat van de korf niet vond. Voor de hoofdcoach de reden om verschillende reservespelers aan het werk te zetten in de regen om warm te gaan worden. Animo 1 vond door middel van verschillende schoten van wisselende spelers het gat van de korf desondanks bleef SDO 1 hetzelfde doen. Er leek een herhaling te gaan komen van de wedstrijd van het tweede, de minuten van het scorebord leken steeds sneller te gaan aftellen en de stand bleef gelijk. Jasper vond nog 2 keer de korf en ook Wim scoorde een schot. Kort hierna floot de scheidsrechter af en ging van deze wedstijd wel alle punten mee naar Geldermalsen.

Door de winst in Veldhoven mee te nemen naar Geldermalsen staat Animo 1 nu 6 punten los van de nummer 2!

Aankomende 2 weken zijn door verschillende feestdagen geen wedstrijden en is de eerstvolgende wedstrijd 13 mei thuis tegen Fiducia. Eerder dit veldseizoen werd er vanuit Vleuten dubbele punten meegenomen naar huis dus dat belooft wat!