, ,

Wedstrijdverslagen Animo A1: Winst op Koveni A1 & Winst op Kesteren A1

Wedstrijdverslag Koveni A1 – Animo A1 (Donderdag 1 oktober)

Er staat een inhaalwedstrijd op de planning, Koveni A1 tegen Animo A1. Na een regenachtige dag ging Animo op weg naar Nieuwegein. De wedstrijd werd gespeeld op een groot veld, iets wat Animo niet gewend is. Na het inschieten en warmlopen kon de wedstrijd beginnen. Animo begint met de volgende vakken:  Tobias, Tjerk, Marinde en Marieke in de aanval en Arne, Daan, Nikki en Ezri in de verdediging.

Ondanks dat de eerste goal voor Animo is, hebben ze toch moeite om veel goals te maken. Koveni blijkt een fysieke ploeg te zijn die goed voor verdedigt. Ondanks de ruime voorsprong gaat Animo met een niet geheel tevreden gevoel de rust in, het staat 3-8.

De tweede helft kan beginnen, nog even warmlopen want het begint koud te worden. Er vallen goals aan beide kanten maar het gaat nog wel een beetje stroef bij Animo. Inge en Matthew kunnen van de bank af komen om wellicht het verschil te maken. Ze mogen het veld in voor Marieke en Tjerk. Het blijkt een goede zet van de trainers te zijn, Inge en Matthew scoren beide goals en ook verdedigend doen ze het erg goed. Het spel loopt nu beter, en ook Daan slaagt er in een paar mooie schoten te scoren. Marieke mag nog even spelen om aan het andere vak te wennen. Ze komt er in voor Nikki. Koveni geeft niet op maar Animo speelt beter. Eindstand 10-17 voor Animo.

Er kan niet gedoucht worden dus dat word snel naar huis. Maar de punten kunnen meegenomen worden.

Auteur: Tjerk Hol

Wedstrijdverslag Animo A1 – Kesteren A1 (Zaterdag 3 oktober)

Deze speelronde was Kesteren A1 aan de beurt om het op te nemen tegen de ongeslagen A1 van Animo. Iets waar tot nu toe elk team veel moeite mee heeft gehad. Het weer was echter prima weer om een leuke pot korfbal te spelen en de wedstrijd is dan ook sportief en leuk gespeeld.

Animo had nog een wedstrijd van afgelopen donderdag in de benen (check het wedstrijdverslag: Koveni A1- Animo A1), maar dat weerhield de spelers er niet van vol uit de startblokken te schieten. Zo was de stand na acht minuten al 5-0! Kesteren had geen antwoord op de snelle doorbraken en zuivere schoten van onder andere Tjerk en Tobias, waardoor de wedstrijd eigenlijk na een kwartier al gespeeld was. Desondanks bleven beide ploegen inzet tonen en er werd in de rust, met een stand van 14-3, zelfs een doelstelling gezet om de dertig deze week eens aan te tikken. Een doelstelling die al meerdere wedstrijden werd genoemd, maar ook een doelstelling die dit seizoen nog nooit bereikt was.

Helaas verliep de tweede helft minder voorspoedig als de eerste. Het begon te regenen en waar iedereen in de eerste helft de mand wel wist te vinden, vielen er in de eerste tien minuten van de tweede helft maar zo’n twee goals aan de kant van Animo. Kesteren wist echter wel doeltreffend hun aanvallen af te sluiten en dat resulteerde in een stand van 19-8 zo’n tien minuten voor het eindsignaal. Het werd verre van spannend, maar de uitgesproken doelstellingen werden vervangen door de opdrachten die duidden op zorgvuldig spel, waar de A1 goede keuzes moest gaan maken en zich even niet moest gaan focussen op elke bal omhoog gooien.
Het tactische meesterbrein achter de ploeg, bestaande uit Eric, Luuk en Nick, wisten de boel nog op stelten te zetten door een heel vak te wisselen, voor alle reserves op de bank. Jasmijn, Tim, Arne en Nikki wisten met z’n vieren vrijwel meteen het gat van de korf te vinden en vielen dus goed in. Iedereen gunde elkaar de wissel.
Na tien minuten werd het vak op de bank weer gewisseld, nu voor het andere vak. Uiteindelijk eindigden we met Arne, Nikki, Tim en Jasmijn in de verdediging en Ezri, Marieke, Tobias en Daan in de aanval.
De wedstrijd werd afgesloten door een strafworp van Ezri, 23-10 voor Animo. Volgende week ontvangt de A1 Tiel’72 A2. Met een zekere drie punten voorsprong op de ranglijst belooft dit een mooie wedstrijd te worden. Helaas kunt u niet komen kijken, maar lees vooral volgende week weer het wedstrijdverslag op site!

Man/ Woman of the match: Tjerk Hol, maar liefst zeven doelpunten!

Auteur: Daan Könings