, ,

Wedstrijdverslag Zwaluwen 2 – Animo 3

Op een regenachtige zaterdagmiddag reisde Animo 3 af naar Zevenaar. De plaats waar een deel van het team 6 dagen eerder nog aan het diner zat na een weekend in Winterberg.

Een belangrijke wedstrijd stond het team te wachten. Winnen was een noodzaak om nog iets voor elkaar te krijgen in de poule.

Na 3 weken kerstvakantie was het toch weer een beetje inkomen voor Animo 3. De wedstrijd begon met doelpunten aan beide kanten. Al snel kreeg het team door dat er bij de scheidsrechter niks te halen viel vandaag. Mondjes dicht houden en accepteren. De Zwaluwen maakte profijt van de scheidsrechter en namen een voorsprong van vier doelpunten. Gelukkig waren onze dames daar om de stand weer wat meer gelijk te trekken. Met een achterstand van 9-8 brak de rust aan.

Na een peptalk van coach Stefan kon Animo 3 weer vol aan de bak om de punten mee naar huis te nemen. Dat de scheidsrechter vandaag zijn dag niet had was wel een ding dat zeker is. Hij zag nog al een belangrijk puntje over het hoofd, namelijk dat je korfbal met acht spelers in het veld speelt. Met zeven spelers in het veld was het Jan-Willem die binnen no time een afstandsschot er in had liggen. De stand was weer gelijk. Animo kreeg vertrouwen en zette goede aanvallen neer, waardoor er een aantal strafworpen geforceerd werden. De strijdlust groeide en zo kwamen we in de laatste tien minuten tot een voorsprong van drie doelpunten. Het laatste fluitsignaal klonk en het team zette samen een mooie eindstand van 14-17 neer. Een wedstrijd om trots op te zijn.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Unitas/Perspectief op het programma. Weer een belangrijke wedstrijd om een plaats te stijgen. Publiek is van harte welkom in de Randhorst om 19:00. Tot dan!