, ,

Wedstrijdverslag DSC A2 – Animo A1

Teleurstellend resultaat in Eindhoven

Na een fraaie overwinning tegen titelkandidaat Oost-Arnhem A1 vorige week mochten we ons klaarmaken voor een mooi affiche in Eindhoven bij DSC. DSC A2 had tot nu toe, net als de koploper (Animo A1) alles gewonnen en was er op gebrand ook deze punten in Brabant te houden. Voorafgaand aan het duel leek het ook niets anders dan een mooie en passievolle wedstrijd te worden, waarin de beste mocht winnen.

Helaas miste we deze wedstrijd weer spelers die niets anders konden dan bidons vullen en aanmoedigen. Marieke met een appje vanuit Spanje en Kyona en Daan, die geblesseerd aan de lijn stonden. Daan had de week ervoor met een harde val zijn elleboog geblesseerd en Kyona herstelt nog van een vingerblessure, die ze opliep in de wedstrijd tegen Tilburg A1.

Desalniettemin hadden we een ijzersterke selectie om de wedstrijd mee te beginnen: Tjerk, Jochem, Rosan en Inge in het ene vak en Arne, Tim, Jasmijn en Emma in het andere vak. Op de bank zaten Rick, Tijn, Juta en Benthe, de toppers van de B1!

Wedstrijdverloop
Na het startsignaal wist een zuivere heer van DSC A2 al snel het gat van de korf te vinden. Maar Tjerk liet er geen gras over groeien en trok al snel de score recht met een slimme bal onder de korf. Dit zou tekenend zijn voor het eerste kwart waarin de Geldermalsenaren steeds in de achtervolging moesten om bij te blijven. In het tweede kwart van de wedstrijd zwakte beide ploegen aanvallend wat af en vooral Animo A1 begon steeds sterker te verdedigen. Hierdoor wisten we ondanks alle gemiste kansen de rust in te gaan met een stand van 8-7 op het scorebord.
Na wat harde, doch opbeurende woorden van coaches Luuk en Nick mochten we ons klaarmaken voor de tweede helft. “Rustiger zijn in de verdediging en meer je koppie erbij houden” zei Nick vooral.
Helaas hadden we nog geen twintig seconden gespeeld en lag de bal alweer in de verkeerde korf. We moesten weer in de achtervolging!
Maar dit lukte gelukkig. Vooral Tjerk en Jasmijn wisten hun vak scorend op sleeptouw te nemen. Het ene na het andere schot viel er in en we leken de wedstrijd zo maar te gaan winnen.
Maar DSC A2 bleef helaas strak bij, door vooralsnog de zuivere heer van Tjerk, die de bal steeds maar weer in het mandje wist te leggen. Hierdoor stond het drie minuten voor tijd 12-14. Dit beloofde een spannende slotfase te worden.
Niks was echter minder waar, want door een handje vol onnodige fouten wist DSC A2 toch nog tot 14-14 te komen en de wedstrijd af te sluiten met een, voor hun, goed resultaat.

De wedstrijd eindigde met een 14-14 gelijkspel. Een tegenvallend resultaat, maar we gaan met goede moed het duel tegen DOT A1 aan. Een tegenstander die de oude garde uit de A1 nog wel kent uit de B’s en eerdere oefenwedstrijden.
We hopen je dus zaterdag 2 oktober te zien bij de wedstrijd Animo A1 – DOT A1, 12:50 uur.