, ,

Wedstrijdverslag ASVD 4 – Animo 3

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen ASVD 4 op de planning. Rond 3 uur zijn we richting Dronten vertrokken om daar na een lange tocht, waar geen eind aan leek te komen, aan te komen voor de wedstrijd. Vooraf was het al duidelijk, dat we hard moesten werken voor de winst, maar dat het wederom mogelijk moest zijn. Een recept wat al een aantal weken geldt, hard werken met zijn allen en dan moet alles mogelijk zijn. De wedstrijd startte voor ons met een voorsprong van 1-3. ASVD was zeer scherp op het uitverdedigen waar wij in het begin veel moeite mee hebben gehad, waardoor we wat stomme doelpunten hebben weggegeven. Toch waren wij aanvallend sterk en konden deze doelpunten opvangen, waardoor de eerste helft zeer gelijk op ging. Onze nieuwe aanwinst, Daan, bleek belangrijk in de eerste helft met drie doelpunten onder best wat druk van de heren van ASVD. Na hard werken in de eerste helft was de ruststand 8-8. Reservespeler Jan-Willem had voor de rust wat punten opgeschreven om op te letten en zo konden we scherp starten met de tweede helft. Gedurende de laatste 10 minuten van de eerste helft werd al wel duidelijk dat we lastig tot scoren kwamen en dit bleek nog even door te zetten in de tweede helft. ASVD bracht een wissel in, waardoor we wat moeite kregen met het gemakkelijk zetten van een rebound. Onze reservespelers op de bank bedachten een aantal plannen om te wisselen om zo toch wat te forceren, aangezien de stand inmiddels al was uitgelopen naar een 13-8 achterstand. Jan-Willem werd ingebracht om Stefan naar het andere vak te brengen en Bram uiteindelijk mee te laten draaien in het andere vak. De wedstrijd kwam weer los met drie doelpunten achter elkaar van Ilse, Stefan en Leander was de stand nog 16-14. Op dat moment werden wij verdedigend slordiger en begon de scheidsrechter van allerlei dingen af te fluiten en werden een aantal van onze spelers voor de vlakte gelopen. Helaas resulteerde dit in een reeks van vier tegendoelpunten. Animo heeft in de slotfase nog een paar mooie kansen gehad, die helaas niet beloond werden. De eindstand is 20-15 geworden. Helaas hebben we geen punten mee kunnen nemen naar Geldermalsen, maar we hebben met zijn allen zeer hard gewerkt. We kijken met een opgeheven hoofd uit naar de wedstrijd van volgende week. Wederom een uitwedstrijd, laat in de avond en ver van huis, bij Dindoa. Thuis verloren we nipt van deze tegenstander, dus we zijn gebrand om de punten volgende week wel te pakken.