, ,

Wedstrijdverslag Animo A1 – DOT A1

Nadat we vorige week een spannende wedstrijd tegen DSC A2 hadden, waar het uiteindelijk 14-14 werd, was het deze week tijd om tegen DOT Oss A1 te spelen. Daan en Kyona zaten ook deze week helaas nog langs de lijn vanwege hun blessure maar gelukkig is Marieke na haar stage in Spanje weer terug in Nederland. Hier zijn we als team natuurlijk heel blij mee. Dat kunnen we na al deze blessures en tekort aan dames wel weer gebruiken ?. Voor deze wedstrijd begon ze nog even op de bank samen met Pepijn en Benthe uit de B1. Rosan, ons inmiddels vaste gast (uit de B1), begon ook deze week weer in het veld.

In het aanvallende vak begonnen: Tjerk, Jochem, Inge en Rosan en in de verdediging begonnen: Arne, Tim, Jasmijn en Emma.

De wedstrijd begon en al snel scoorde Tjerk een afstandsschot waarna ook snel een doorloopbal van Jochem volgde. We stonden 2-0 voor, een goed begin totdat we al vroeg in de verdediging verzwakten. We coachten niet goed en waren niet scherp genoeg, dus in een korte tijd stonden we alweer 2-4 achter. Gelukkig scoorden we wel weer een aantal schoten maar kregen er ook meteen weer twee tegen. Het bleef spannend want geen van beide partijen nam een voorsprong. Het stond 5-6 maar Tim scoorde nog net voor de rust de gelijkmaker. We gingen de rust dus in met een stand van 6-6.

Na de rust kwamen er weer meteen wat doelpunten bij voor Animo, Tjerk en Tim schoten er weer een raak en een strafworp van Jasmijn. De voorsprong hielden we vol tot het 12-9 was. We hadden niet heel lang meer op de klok staan dus we gingen de goede kant op. Maar helaas merkten we zeker de laatste minuten dat de strijdlust bij Animo steeds minder te zien was. Het aanvallen ging steeds minder, na het schot van Rosan kwamen er geen doelpunten meer bij voor ons. We waren in de verdediging niet scherp en hielpen elkaar niet genoeg waardoor we onnodige doelpunten tegen kregen. Door onze overtredingen heeft DOT ook nog twee strafworpen kunnen scoren die ook makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd met 12-14. Het was voor ons allemaal een tegenvallend resultaat. Volgende week spelen we in Tiel tegen de A1, dé wedstrijd waar we allemaal naar uitkijken natuurlijk. Hopelijk spelen we dan een betere wedstrijd waar we met zijn alle ons best voor gaan doen!