, ,

Wedstrijdverslag Animo 3 – Unitas/Perspectief 4

Afgelopen zaterdag speelde Animo3 thuis tegen Unitas/Perspectief4. Een wedstrijd waar Animo wist dat er punten gepakt moesten worden en er volle 100% inzet nodig was.

Collectief, met en voor elkaar. In een zin samengevat wat er afgesproken was om te winst binnen te halen.

De wedstrijd begon en ging gelijk op tot 2-2, waarbij Unitas het voortouw nam en een gaatje sloeg tot 3-5. Na dat we de koppies bij elkaar gestoken hadden en opnieuw goede afspraken maakte wisten we terug te komen naar 6-6. En, ja we waren op dreef en wilde de rust in gaan met een voorsprong. De rust in met 9-7 waarbij we hard moest werken. In de rust benoemde coach Gillian wat hij zag gebeuren en waar wij voor moesten waken. Blijf er met elkaar voor gaan en kies de goede momenten om een schot te pakken.

De tweede helft begonnen we minder scherp en alert. Slechte pases, niet goed uitbrengen en te weinig power achter onze schoten. Dit maakte dat Unitas 4 maal achter een kon scoren en de score naar 11-13 kon brengen.

Time-out. Even wakker en scherp worden! Als we de punten hier willen houden, moeten we nu aan de bak en weer collectief erachter gaan staan.

Dit gebeurde en de stand werd gelijk, 13-13. In het aanvalvak van Jacoline en Ilse zag je dat het vak moeizaam tot scoren kwam. Dit maakte dat de dames, met een score van 14-16, gewisseld werden voor Rosan en Kyona. Met het doel: schieten om te scoren. Jan-Willem kon een strafworpen versieren waardoor de stand 15-16 werd. Nog 2 minuten te spelen. De verdediging hield stand en kon de bal onderscheppen, waardoor er nog een ruime anderhalve minuut was om de gelijkmaker te maken. Het laatste fluitsignaal klonk, terwijl Kyona het laatste schot van de wedstrijd loste. Alle gezichten naar de scheidsrechter…. HIJ TELT!

Voor ons een gevoel van winst en voor Unitas een gevoel van verlies, 16-16 als eindstand!

Spannender dan deze krijg je ze niet. Goede zaken gedaan door Animo 3, die nu samen met Unitas op de 4e plek staan.

Volgende week wacht ASVD4 op Animo 3.

We gaan ervoor om de punten mee naar huis terug te nemen.