, ,

Wedstrijdverslag Animo 3 – Telstar 3 (17-20)

Vandaag stond voor Animo 3, Telstar 3 op het programma. Deze ploeg hebben wij, in onze voorbereiding van de zaalcompetitie, al op bezoek gehad. Een sterke ploeg, waar wij hard aan de bak moesten. In die wedstrijd zagen wij dat als wij sterk, collectief en positief speelde ; wij een goede kans maakte.

Met deze informatie en een goede voorbespreking door onze captain Stefan, wisten wij hoe wij deze wedstrijd in moesten gaan. Inval coach Eric vatte dit nog goed samen voor de wedstrijd; scherp starten, collectief voor-verdedigen, druk geven, doel gericht en felheid voor de volle 100%!

Van start met een 1-0 voorsprong, maar helaas ook direct doelpunten om de oren… 1-4 achter, waarop Eric een time-out inzet. Het eerste kwartier konden wij in de ogen van de scheidsrechter weinig goed doen, kregen veel tegen. In de time-out even terug naar wat we hebben afgesproken en hoe we moeten spelen! Dit hielp, we waren gefocust, bespraken ieder in het vak hoe we moesten spelen en wat plan de campagne werd. De scheidsrechter had ook tijd gehad om na te denken, want daarna volgde veel fluitsignalen in ons voordeel. Laura, die al niet fit was, werd na 20 minuten gewisseld voor Ezri. Nieuwe energie in het vak erbij!

Heen en weer vallen doelpunten voor- en tegen ons. De rust in met een 8-12 achterstand. Gezien de wedstrijd en welke tegenstand wij hadden; niet slecht. Maar! Het was duidelijk; meer druk geven, juiste mensen op de juiste positie en weer collectief! Het valt of staat met hoe collectief wij spelen.

Start van de 2e helft beginnen we goed en scherp, Martijn en Marieke scoren en we staan 10-12. We blijven het moeilijk hebben. De scheidsrecht had zijn oog, al langer, laten vallen op een dame van Telstar die iets te fysiek haar duels aan ging, dit eindigde in een gele kaart in minuut 40’. Aan de andere kant werd Tim ingebracht voor Martijn, om wat extra schotkracht te brengen. Ondanks alles bleef Telstar de korf vinden waarbij ze 4x achter elkaar wisten te score en de stand naar 13-19 gegaan was. Ilse werd eruit gehaald voor Kyona, om zo wat meer aanvalskracht te brengen.

Ondanks wij alles eraan gedaan hebben terug te komen en het Telstar zo lastig mogelijk te maken & nog 4x de korf wisten te vinden mocht het niet baten, helaas 17-20 bij het laatste fluitsignaal.

We gaan de winterstop in op een 5e plaatst. In het nieuwe jaar zullen wij op 14 januari weer starten tegen hekkensluiter Zwaluwen 2. Wij zijn vastberaden om daar de punten mee naar huis te nemen en een goede comeback te gaan maken.