, , ,

Voorbereiding zaal selectie – week 2

De tweede week in de voorbereiding zag er qua vormgeving hetzelfde uit als week 1, echter met op donderdag en zaterdag andere tegenstander. Na een rustige dinsdagtraining werd er op donderdag geoefend tegen Tilburg uit Tilburg in Tilburg. Op de zaterdag werd er gespeeld tegen de selectie van DOS-WK uit Enschede in Geldermalsen.

De donderdagavond kreeg meteen al te maken met het Brabantse kwartiertje, want bij aankomst in Tilburg werd de wedstrijd tussen Tilburg 2 en Animo 2 meteen een kwartier opgeschoven, waardoor er niet om 20.00 uur gestart werd, maar om 20.15 uur. Hierdoor werd er uiteindelijk thuisgekomen in het holst van de nacht en dat ook nog met twee verliespartijen.
Animo 2 bood een aantal weken geleden meer dan normale weerstand aan kopploper Tilburg 2, maar deed dit onder “uitzonderlijke” omstandigheden. Tilburg stal uiteindelijk de punten onder de neus van Animo vandaag. Nu was er een weerzien in deze oefensetting en daar bleek dat de thuisploeg een paar stapjes verder was dan Animo. Met een 24-14 nederlaag werd dat even benadrukt.
Het weerzien tussen Animo 1 en Tilburg 1 was van iets langer geleden maar nog lang niet vergeten. Afgelopen seizoen kroonden de Tilburgers zich kampioen der tweede klasse op het veld en gaf daarbij runner-up Animo het nakijken. Tot 2 keer toe waren de Tilburgers te sterk voor Animo en nu was het weer kijken hoe de verhoudingen lagen. De tegenstander opereert dit zaalseizoen in de Overgangsklasse en heeft een zeer compleet team staan, Animo heeft ook de nodige versterkingen ten opzichte van vorig seizoen en het werd ook een leuke wedstrijd om te kijken. Doorslag gaf uiteindelijk dat Tilburg makkelijker gevaarlijk werd over meerdere schijven, waar het bij Animo aan schortte. Er werd afgesloten met een 22-20 eindstand waarin er voor Animo nog voldoende rek in zat. Een goed resultaat tegen een sterke tegenstander.

De zaterdagavond kwam dan het toetje van de oefenperiode langs in Geldermalsen. De selectie van DOS-WK zag er heil in om af te reizen naar de Betuwe vanuit Enschede en kwamen na een autorit van minimaal 1,5 uur De Randhorst binnen gewandeld.
Animo 2 en DOS-WK mochten het spits afbijten en Animo pakte het initiatief. Na drie stevige tegenstanders waren de gasten uit Enschede op papier de minste en na 3 goede eerste helften moest er zaterdagavond voor eigen publiek maar eens gewonnen worden. Die missie leek in de eerste helft maar moeizaam tot stand te komen, want Animo bracht te weinig tempo in de wedstrijd en werden er teveel (individuele) fouten gemaakt. Toch werd er gerust met een 11-7 voorsprong en in de tweede helft ging het tempo op aangeven van coach Robbert wel omhoog. Animo gaf DOS-WK stof tot nadenken en stapte met een ruime 21-11 overwinning van het veld af.
Daarna was het de beurt aan Animo 1 en DOS-WK 1. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was in zaalseizoen 2018-2019 toen er tweemaal verloren werd van deze ploeg. Met een aantal gezichten van toen kwam DOS-WK binnen de lijnen tegen een toch flink gewijzigd Animo ten opzichte van toen. Al snel werd duidelijk dat Animo een flink maatje te groot was voor de gasten, Animo hield makkelijker het tempo en het overzicht erin. DOS-WK spartelde zo nu en dan op basis individuele acties tegen maar kon als team geen vuist maken tegen een toch vrijuit spelend Animo. Ten opzichte van de donderdagwedstrijd tegen Tilburg had Animo over meer schijven wat te vertellen en dat was goed te zien. Men vond elkaar makkelijk en het niveau van spelen was op sommige momenten van hoog niveau. Het publiek, dat voor deze oefenwedstrijd al in grote getalen aanwezig was in De Randhorst, had meteen wat te genieten. Animo klopte DOS-WK met klinkende cijfers (27-15) en lijkt klaar voor de zaalcompetitie!

Daarover gesproken, die begint aanstaande zaterdag! Nadat Ons Oranje op de vrijdag hopelijk de tweede overwinning binnensleept op het WK, barst een dag later de zaalcompetitie in alle hevigheid los. Voor onze selectie staan er de eerste speelronde een uitwedstrijden op het programma, in Ede tegen de selectie van Reehorst’45:

  • Reehorst’45 2 – Animo 2 om 15.10 uur
  • Reehorst’45 1 – Animo 1 om 16.30 uur

Animo 2 trof deze tegenstander in de competitie maar liefst 20 jaar geleden voor het laatst. Destijds waren de ploegen aan elkaar gewaagd want in 4 ontmoetingen met Reehorst’45 2 werden er 2 gewonnen door Animo en 2 door Reehorst’45.
Voor Animo 1 is het recenter dat men Reehorst’45 trof, dit was voor het laatst in seizoen 2019-2020, toen de competitie afgebroken werd door Corona. Animo won destijds in Ede in een “vechtwedstrijd” met 11-13 van de tegenstander. Laten we hopen dat Animo deze keer minder moeite heeft met Reehorst’45.

We zien jullie graag in Ede komende zaterdag!