, , ,

Voorbereiding zaal selectie – week 1

Afgelopen week mocht Animo na een lichte donderdagtraining in de week ervoor aan de bak in de zaal. Met een dinsdagtraining en op donderdag- en zaterdagavond oefenwedstrijden was het zweten! Regelneef Kevin overtrof zichzelf door maar liefst 4 oefenwedstrijden te regelen in 2 weken tijd. In de eerste voorbereidingsweek gelijk twee pittige tegenstanders, Kinderdijk en Merwede.

Op de donderdagavond werd er gespeeld tegen Kinderdijk in Alblasserdam met schotklok, het was even haasten en vliegen maar alle spelers en coach kwamen op tijd aan in een mooie hal van de gastheren. Animo 2 mocht het spits afbijten en deed dat eigenlijk zeer verdienstelijk tegen Kinderdijk 2 dat in de zaal in de reserve 1e klasse uitkomt, een klasse hoger dan Animo 2. Na een kleine achterstand draaide Animo de wedstrijd om en bleef de voorsprong tot in de laatste minuten vasthouden, maar helaas mocht een overwinning er niet in zitten. Maar wel een zeer verdiend gelijkspel (15-15).
Animo 1 kon zich in Alblasserdam voor het eerst echt meten met een bewezen 1e klasse ploeg en deed dat met name in de beginfase van de 1e helft goed en pakte een voorsprong. Daarna kwam er meer balans in de wedstrijd en beleven beide ploegen lang strijden om de overwinning. Kinderdijk bleek in de 2e helft net iets makkelijker de korf te kunnen vinden en trok een 21-19 overwinning over de streep. Animo had de nodige leerpunten, maar kon al met al concluderen dat dit niveau zeker de plek is waar men thuis hoort.

De zaterdagavond werd gevuld met een programma dat vooral uit Merwede bestond. Zowel Animo 1, 2, 3 en 5 speelden tegen de gasten uit Sliedrecht. De spanning zat ook vooral bij de jurytafel er goed in, want dit was de eerste echte test voor onze tafel hoe alles in het echt werkt tijdens een wedstrijd. Er was al wel geoefend tijdens trainingen, maar nu was het dus voor het echie met 2 gemotiveerde ploegen in de zaal en een scheidsrechter waarmee samengewerkt moest worden.
Animo 2 trapte namens de selectie weer af met o.a. A1-junior Tim, die een uitstekend debuut kende in het 2e seniorenteam. Ook invaller vanuit Animo 3 Leander droeg zijn steentje bij. Dat ging heel goed want Animo had net zoals in Kinderdijk de tegenstander goed onder controle in de eerste helft en ging met een minimale voorsprong rusten (10-9) tegen Merwede 2. In de tweede helft bleek dat Merwede net even een paar stapjes verder was dan de thuisploeg want Animo moest duidelijk capituleren omdat de tegenstander een veel kleinere foutenlast had dan Animo zelf. Daarnaast vond Merwede in de tweede helft de korf een stuk beter waardoor er een 25-17 nederlaag geslikt werd.
Daarna was het de beurt Animo 1 tegen Merwede 1. De Sliedrechters waren in de overtuiging dat Animo het lastig zou krijgen tegen hen. Animo had daar weinig zin in en na een redelijk gelijk opgaande eerste 20 minuten pakte Animo in de laatste fase door. Met een aantal doelpunten op rij werd de tegenstander nog voor rust op een rime achterstand gezet (14-9). Na de rust trok Animo de goede lijn door en ging het eigenlijk steeds makkelijker korfballen, iets wat niet lukte tegen Kinderdijk. Animo kreeg zelfs de mogelijkheid om het publiek alvast warm te maken voor de komende zaalcompetitie, want de ene na de andere mooie aanval werd afgerond. Merwede werd met een 27-17 nederlaag naar huis gestuurd.

In voorbereidingsweek 2 hetzelfde programma, dinsdag trainen, donderdag een oefenwedstrijd tegen Tilburg (in Tilburg) en zaterdag wederom oefenen tegen DOS-WK in Geldermalsen.