, , ,

Volwassen Animo wint vertrouwen tegen beestachtig SDO

Met een dubbele ontmoeting met SDO op het programma zou het een spannende avond worden in Geldermalsen. Animo 2 moest afrekenen met SDO 2 om aanspraak te maken op een gunstige plaatsing voor de degradatie play-off, want gedurende middag bleek dat DOT 2 Rust Roest niet kon beteugelen waardoor de 2e plaats uit het zicht verdween.
Voor Animo 1 stond de promotie play-off op het spel, met de huidige 2e plek was het juist SDO dat Animo kon bedreigen door te stunten in Geldermalsen en de 2e plaats over te nemen. Het was aan Animo om dat niet te laten gebeuren.

Animo 2 gaf in ieder geval een goed voorbeeld in de pot tegen SDO 2. Was het leuk om naar te kijken, ik denk het niet maar de tegenstander werd min of meer weg verdedigd door Animo waardoor het een kwestie werd van meer scoren dan de tegenstander. Animo deed dat, weliswaar niet van harte maar won desondanks de wedstrijd met 14-7 en nestelde zich daarmee definitief op de 3e plaats. Deze plek betekend een play-off tegen de nummer 4 uit de zusterpoule. Op dit moment kunnen dat nog 2 ploegen worden aangezien hun laatste reguliere wedstrijd op 2 april wordt gespeeld. Animo 2 kan Tilburg 3 of Juliana 2 verwachten.

Daarna was het de beurt aan de hoofdmachten van Animo en SDO die wederom aan het publiek voorgesteld werden in het donker door middel van een licht in de duisternis. In zekere zin was het een herhaling van die wedstrijd in seizoen 2017/2018 waarin Animo kampioen werd in de 3e klasse ten koste van SDO. Het gaf SDO waarschijnlijk een déjà vu en een onheilspellend gevoel. Animo niet, het genoot weer zichtbaar van de ambiance in de eigen hal. SDO was echter van plan om een herhaling uit dat seizoen niet te laten gebeuren en kon vertrouwen halen uit het eerdere gelijke spel in Veldhoven. Er gingen echter twee cruciale zaken mis aan de kant van de gasten. Nummer één was de beleving van de wedstrijd en twee de gekozen tactiek door de gasten.
De wedstrijd startte in een lekker tempo en beide ploegen speelden op het scherpst van de snede waardoor scheidsrechter Verschoor het meteen druk had. Tot 3-3 hielden de ploegen elkaar in evenwicht waarna de uiteindelijke MOTM Alko met twee doorbraken het eerste gaatje sloeg voor Animo naar een 5-3 voorsprong, hierin bleek al snel het gebrek van de tegenstander. SDO probeerde Animo fors onder druk te zetten, waarbij het als een stel losgeslagen bloedhonden achter de Animoërs aan stoof. Met name bij de mannen van SDO was er sprake van het nodige testosteron dat uit de oren spoot wat direct leidde tot verdedigende fouten en onbesuisde acties waar Animo goed gebruik van maakte. Tekenend hiervoor was dat Animo van de eerste 9 doelpunten er 5 uit strafworpen maakte en 3 doorloopballen omdat SDO geen controle had. Dat gebrek aan controle leverde al vroeg in de wedstrijd een gele kaart op voor de SDO-aanvoerder die Eric torpedeerde, daarna zou de toenemende frustratie bij SDO ook nog voor een gele kaart zorgen voor de SDO-coach en nog een andere heer van SDO. Animo bleef echter rustig overeind in alle commotie en hield het belangrijkste doel voor ogen, de winst. Daar moest alles voor wijken, er werd geen afleiding van het doel toegestaan en dat werd opgepakt door de scheidsrechter die beslissingen meer en meer Animo’s kant op liet vallen in het eerste half uur van de wedstrijd. De 5-3 voorsprong werd 9-5 en de ruststand werd met een uitstekende voorsprong bereikt (13-6). Maar goed, Animo was er zeker nog niet. Het moest voorkomen dat het toch nog ontwricht zou worden door de tegenstander zoals dat wel gebeurde in Veldhoven. Coach Niels zal in de rust ook gepredikt hebben over het behouden van de controle, het maken van de juiste keuzes en het vasthouden van de betrekkelijke rust in de koppies waardoor SDO geen kans zou krijgen om terug in de wedstrijd te komen.
SDO opende echter wel de score in de tweede helft (13-7) en leek met de nodige kalmeringsmiddelen beter voor de dag te komen dan in de eerste helft. Het probeerde voor het eerst echt Animo te bestrijden om mee te korfballen in plaats van de kamikazepraktijken uit de eerst helft. Hierdoor kreeg de scheidsrechter ook iets meer lucht, echter bleef er een scherp randje aan de wedstrijd. Om en om scorend bereikten de ploegen een 15-9 tussenstand waarna Animo de regie weer op zich nam en zich ging voorbereiden op de genade klap. Met 2 doelpunten van topscoorder Kevin in deze wedstrijd en een goal van Eric, die daarna het veld zou verlaten werd het gat op 9 doelpunten verschil gebracht en speelde Animo een op papier gewonnen wedstrijd. Maar goed, SDO zou SDO niet zijn als ze niet stug bleven doorknokken wat te waarderen valt. Animo trok zich daar echter weinig van aan en coach Niels bracht ook Inge binnen de lijnen in plaats van Laura om de krachten wat te sparen na het kwetsuur van afgelopen week. Daarna stond er opeens een piepjong vak binnen de lijnen met Alko, Bartjan, Mandy en Inge. Na een ietwat moeizame start begon het vak elkaar steeds beter te vinden en konden we doelpunten bewonderen van Mandy, Alko en een prachtige doorloopbal van Inge. Het was genieten langs de zijlijn en geeft aan dat de jonge generatie uit het juiste hout gesneden is. De stand was inmiddels gevorderd naar een 24-12 voorsprong waarna SDO het eindschot had door de 24-13 aan te tekenen.

Scheidsrechter Verschoor blies vervolgens af en Animo weet zich nu verzekerd van in ieder geval de 2e plaats en heeft nog een theoretische kans op de eerste plaats als DOT dit weekend (zondagswedstrijd) nog uitglijd tegen DKB maar dat lijkt een schier onmogelijk scenario, maar goed we houden het natuurlijk in de gaten. Als Animo de tweede plaats pakt dan gaat het een play-off voor promotie spelen tegen de nummer 1 uit de zusterpoule. Ook deze poule is nog niet beslist. De beste papieren zijn in die poule in handen van Tiel’72 en ACKC, dus het is afwachten wie Animo zal gaan treffen. Dat gaan we volgende week beleven!

Volgende week in ieder geval geen actie bij de selectie, 9 april volgen de eerste wedstrijden van de play-offs. Stay tuned!